به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ دیلی تلگراف نوشت: هر کسی که در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا پیروز شود فعالیت های اقتصادی فراوانی در ذهن دارد که باید انجام دهد. منطقه یورو گرفتار مشکلات اقتصادی است. چرخ های اقتصاد چین کند شده اند. بریکس دیگر همانند چند سال پیش نیست و شکوه خود را از دست داده است و تنها هند است که به نظر می رسد در حال حاضر در وضع خوبی قرار دارد؛ اما نمی توان شرایط یک کشور به دیگران تعمیم داد.
در همین حال در بحبوحه اقتصاد آشفته جهانی، آمریکا همچنان با رشد اقتصادی به حرکت خود ادامه می دهد.
شکوفایی گاز شیل سبب شده است این کشور برای نخستین بار طی چند دهه در زمینه انرژی خودکفا شود.شرکت های بزرگ فعال در زمینه فن آوری از آمازون گرفته تا اپل بر جهان استیلا دارند و سبب ایجاد نهادهای چند ملیتی شده اند که همانند شرکت های فورد، مک دونالد یا کرافت قدرتمند هستند.
اما مشکل اینجاست که به نظر می رسد رقابت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در حال تبدیل شدن به یک فاجعه برای رقابت پذیری در این کشور است. از دونالد ترامپ گرفته تا هیلاری کلینتون همه نامزدهای پیشرو انتخابات ریاست جمهوری در حال پیشبرد سیاست هایی هستند که احتمال سبب بازگشت اقتصادی به یک دهه پیش یا حتی قبل تر می شود.
با آن که این موضوع کمتر از موضوعات دیگر در کانون توجه قرار گرفته است، نشانه هایی نگران کننده درباره اقتصاد آمریکا مشاهده می شود و هیچ یک از نامزدهای انتخاباتی هیچ گونه راه حلی برای آن ارائه نکرده اند.
در حقیقت، بیشتر سیاست ها ممکن است سبب وخامت اوضاع شود. به نظر می رسد یک فاجعه درباره اقتصاد آمریکا در حال شکل گیری است. چرا؟ زیرا آن طور که مشخص است هیچ کسی علاقمند به احیای اقتصاد آمریکا نیست.
نظرسنجی های انجام شده نشان می دهد دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوری خواه 19 درصد آراء را به خود اختصاص خواهد داد. اسکات واکر و جب بوش که در مقایسه با ترامپ میانه رو تر هستند، به ترتیب 15 و 14 درصد آراء را کسب خواهند کرد. البته، ترامپ در مقایسه با دیگر نامزدها گاف های بیشتری داده است و مطمئنا میزان گاف هایش در چند ماه آینده بیشتر نیز خواهد شد.
نامزدهای انتخاباتی تحت تأثیر لفاظی های انتخاباتی قرار گرفته اند. با وجود ارزان بودن بهای انرژی، نشانه های نگران کننده زیادی در این باره وجود دارد که رقابت در بخش اقتصادی در آمریکا در حال تنزل است.
در حال حاضر، شرکت های جدید کمتری در مقایسه با سال های گذشته وارد بازار می شوند و شرکت های فراوانی تعطیل می شوند. در آمریکا شمار شرکت های کوچک که اساس اقتصاد را تشکیل می دهند در حال کاهش است.
از سوی دیگر میزان مالیات شرکت های بزرگ در آمریکا به شدت غیر رقابتی است و در بسیاری از ایالت ها درآمدهای مالیاتی همانند کشورهای اروپایی است. به نظر می رسد هیچ یک از نامزدها علاقه ای به بحث در این باره ندارند.
دیلی تلگراف در ادامه نوشت: هر نامزدی که در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا به پیروزی برسد احتمالا اقدامات منفی زیادی در زمینه اقتصادی انجام خواهد داد. هیچ یک از این اقدامات سبب تغییرات مثبت نخواهند شد؛ اما اگر آمریکا رونالد ریگان یا حتی بیل کلینتون نداشته باشد که بتواند این روند را تغییر دهد، در آن صورت در دهه 2020 با مشکل بزرگی مواجه خواهد شد زیرا موتور اقتصادی آمریکا نمی تواند اقتصاد جهان را رو به جلو پیش ببرد.
انتهای پیام/