به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ قابل توجه کسانی که جویای کارند و به هر دری میزنند کمتر موفق میشوند آن سوی در را نیز ببینند. بیکارانی که از یک سو شب و روز به دنبال کارند و از سوی دیگر نیز از اینکه مثلا به عنوان مجلس گرم کن در مراسم ختم حاضر شوند یا جلوی پلاک خودروها را در طرح ترافیک بگیرند تا رانندگان راحتتر قانون را دور بزنند پرهیز میکنند: همراه بیمار!!!
این عنوان شغل جدیدی است که این روزها به ستون استخدام نیازمندی روزنامهها اضافه شده است البته ظاهر این اتفاق زیاد هم بد نیست چرا که طبیعت این کار کمک و خدمت به بیماری است که در اوج ناتوانی نیازمند کمک است و مگر نه اینکه عبادت چیزی جز خدمت به خلق نیست؟؟؟
مشغلهی کاری در دنیای امروز امری انکار ناپذیر است موضوعی که حتی پیشرفت تکنولوژی نتوانسته است آن را حل و فصل کند. با وجود پرداخت قبوض بانکی از طریق تلفن همراه یا حتی گرفتن مدرک تحصیلی از طریق اینترنت و از راه دور که ما را از طی کردن مسافتی برای رسیدن به کلاس درس معاف میکند، هنوز هم از انجام به موقع کارهایمان عقب میمانیم تا جائیکه حتی وقتی یکی از عزیزانمان چند روزی به دلیل کسالت بناست در بیمارستان تحت مراقبت باشد دغدغه نگهداری و رسیدگی به کارهایش رنج بیمار شدنش را برایمان چند برابر میکند و به اجبار دست به دامان هر کسی میشویم تا چند ساعتی در غیاب ما هوای بیمارمان را داشته باشد. اما موضوع زمانی جالب تر می شود که مشغلهی ما آدمها و دستمایهای میشود برای سود جویی برخیها که از آب هم کره میگیرند...
کافیست سری به صفحهی نیازمندی روزنامهها بزنیم و با چند شرکت خدمات پرستاری تماس بگیریم آن زمان است که به اصطلاح با منوی بازی از همراهان بیمار روبرو میشویم که هر یک به نوعی در ازای مبلغی خدمت میکنند وقتی از مسئول این شرکت سوال کردم که همراه بیمار هم دارید بدون هیچ مکثی جواب مثبت را داد و فقط پرسید آقا میخواهید یا خانم! و جالب تر اینکه نرخ دولتی یا خصوصی بودن بیمارستان را نیز در قسمت شرایط همراه بیمار خود نیز گنجاندهاند. حالا اگر بیمارتان خودش کارهای شخصیاش را انجام دهد که چه بهتر چرا که در غیر این صورت باید دستتان بیشتر در جیبتان فرد برود.
حال اگر از صفحه نیازمندی روزنامهها بگذریم باید گفت که پیدا کردن یک همراه اجازهای آنقدرها هم که فکرش را بکنی سخت نیست کافیست سری به ایستگاههای پرستاری برخی بیمارستانها بزنی آنوقت است که متوجه میشوی برخی از پرسنل برخی از بیمارستانها دست موسسات خدمات پرستاری را از پشت بستهاند و مشتری همراه اجارهای را آن هم به طور غیر رسمی می زنند.
ایستگاه پرستاری برخی بیمارستانها به راحتی ما را برای گرفتن یک همراه بیمار راهنمایی میکنند و تضمین میکنند که پول از شما و همراه از ما و کمی هم که بیشتر کنکاش کنی حتی خدمهی برخی بیمارستانها نیز دستی در این اشتغال زایی خودجوش دارند و وقتی بفهمند مشتری همراه اجارهای هستی با یک تلفن دوست و آشنای خود را معرفی میکنند تا زیاد زحمت جستجوی همراه را نکشی و به کارهای شخصیات برسی.
این به جای خودش که تعرفههای من درآوردی و عدم نظارت در شکلگیری بازار سیاه همراه بیمار اجارهای نقش اساسی دارد اما میماند چشم امید مردم به خدماتی که بناست به زودی وزارت بهداشت در قالب طرح کمک پرستاران مهارتی ارائه دهد.
محمد آقاجانی معاون درمان وزیر بهداشت با بیان اینکه نمیتوان مانع کار پرستاران خصوصی شد، گفت: ما به دلیل محدودیت جدی نیروی انسانی نمیتوانیم همه خدمات و اقداماتی که بر عهده ماست را بطور کامل ارائه دهیم و کمبود نیرو در بخشهای مختلف از جمله اتاق عمل، تکنسین بیهوشی و بهیاری بسیار جدی است.
وی با اشاره به نسبت غیراستاندارد تخت بستری به پرستار افزود: از آنجائیکه به ازای هر تخت بستری فقط یک پرستار داریم بنابراین برخی از کارهای بیماران بر عهده همراهان است.
محمد میرزابیگی معاون پرستاری وزیر بهداشت نیز در این خصوص گفت: در حال حاضر به دلیل کمبود نیروی پرستاری برخی از کارهای بیماران یا توسط همراه بیمار انجام میشود و یا بطور کلی انجام نمیشود که این مسئله تبعات منفی برای بیمار دارد بنابراین با افزودن کمک پرستاران مهارتی به بیمارستانها در پی رفع چنین مشکلاتی هستیم.
وی با بیان اینکه کمک پرستاری مهارتی یک دورهی آموزشی یکساله است تصریح کرد: با ورود کمک پرستاران مهارتی که طی این دوره آموزشهای لازم را برای برخورد با بیماران مختلف در شرایط متفاوت دیدهاند میتوان معضل انجام کارها توسط همراهان بیمار رفع شود.
وی با تاکید بر اینکه قرار نیست کمک پرستاران مهارتی کار پرستاران را انجام دهند، اذعان داشت: برای کمک پرستاران مهارتی 33 شرح وظیفه تدوبن شده که فقط موظف به انجام این 33 خدمت هستند و پرستاران باید روی کار این کمک پرستاران نظارت داشته باشند و قرار نیست وظیفهی پرستاران را انجام دهند و با این کار پرستاران به کار تخصصی خود میپردازند.
با این تفاسیر تصمیم وزارت بهداشت برای ورود ده هزار کمک پرستار مهارتی به بیمارستانها شاید بازار سیاه همراه بیمار اجارهای را تعطیل نکند اما مطمئنا آن را تعدیل خواهد کرد.
گزارش از نسرين گودرزي
انتهای پیام/
وقتی مدیران ما بیکارند و ریاست و مدیریت بیمارستانها به دست یک پزشک عمومی که یک واحد هم مدیریت نخوانده است سپرده شود اوضاع این میشود