دکتر سید علی فاطمی عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به وجود داروهای تقلبی در بازار مصرف کشورها اذعان داشت: میزان ابتلای کشورها به این معضل متفاوت است؛ به گونه ای که در کشورهای پیشرفته حدود یک درصد و در بعضی از کشورهای جهان سوم حتی به 50 درصد هم می رسد و میانگین جهانی نیز حدود 10 درصد است .
وی افزود: عمده این داروها در خارج از شبکه رسمی داروخانه های کشور (نظیر ناصر خسرو ) و بخش کوچکی هم توسط بعضی از داروخانه ها عرضه می شود .
وی با بیان اینکه داروها و سایر فرآورده های غیرمجازی که در برخی داروخانه ها کشف می شود،اغلب قاچاق هستند، ادامه داد : ضمن تاکید بر غیرمجاز بودن فروش این کالاها در داروخانه ها بهتر است که به علت بروز این پدیده هم توجه شود وگرنه برخورد با داروخانه های متخلف به عنوان معلول این پدیده به تنهایی کافی نیست و منجر به حذف داروهای قاچاق و تقلبی از سطح جامعه نمی شود.
فاطمی یکی از عللی را که باعث می شود تا تعداد انگشت شماری از داروخانه ها به کالاهای قاچاق روی بیاورند؛ تجویز گسترده آنها توسط بعضی از پرشکان عنوان کرد و گفت:متاسفانه هم اکنون داروهای خارج از فهرست رسمی و همینطور سایر محصولات فاقد مجوز وزارت بهداشت آزادانه و بدون هیچ محدودیتی در نسخ بعضی از پزشکان به چشم می خورد .
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران با اشاره به اینکه با ایجاد نیاز در بیماران و جستجوی آنها برای تهیه داروهای خارج از فهرست رسمی بعضی از داروخانه ها به تخلف کشیده می شوند؛ خاطرنشان کرد : ضرورت دارد تا به همه عوامل ایجاد این معضل توجه شود و صرفا با داروخانه های خاطی برخورد نشود.
وی یکی از دلایل احساس نیاز به داروها و سایر محصولات قاچاق را عدم امکان واردات رسمی آنها به دلیل بوروکراسی زیاد برای اخذ مجوز از مراجع مختلف قانونی دانست و اذعان داشت :بدیهی است که در صورت تسهیل شرایط واردارت کالاهایی که مشکلی از نظر کیفیت و اثربخشی ندارند ،دیگر انگیزه ای برای تامین آنها از مبادی قاچاق وجود نخواهد داشت .
انتهای پیام/