به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل ازایسنا: رویترز به نقل از کارلوس تاوارس، مدیرعامل گروه خودروسازی پژو سیتروئن نوشت: پژو پیشنهادات جدیدی برای شریک تاریخی خود ایران خودرو دارد اما انتقادات نسبت به مواضع سخت فرانسه در طول مذاکرات هسته ای میان تهران و کشورهای گروه 1+5 مانع پیشرفت مذاکرات شده است.
تاوارس گفت: مذاکرات در فضای غیردوستانهای نسبت به فرانسه انجام میشود زیرا نقشی که این کشور در زمان تحریمها داشت، مورد انتقاد قرار گرفته است.
وی در ادامه افزود: پژو سرگرم مذاکره با سایر شرکای ایرانی (غیر از ایران خودرو) است.
مدیرعامل ایران خودرو پیش از این تاکید کرده بودکه این خودروساز فرانسوی پیش از امضای هر گونه توافق جدید، باید پاسخگوی تصمیمش در سال 2011 برای خروج از ایران باشد.
هاشم یکه زارع، مدیرعامل ایران خودرو روز سهشنبه اظهار کرد که این شرکت سرگرم مذاکره با شرکتهای متعددی بوده و در ادامه عنوان کرد که شرکت فرانسوی رنو ممکن است جای پژو را به عنوان شریک اصلی ایران خودرو بگیرد.
یکه زارع سال گذشته در دیدار با مدیرعامل پژو تاکید کرده بود که پژو در دور جدید همکاریها برخلاف روند قبلی فعالیتها که به ارسال قطعه به ایران محدود میشد، باید انتقال تکنولوژی و طراحی و تولید مشترک محصولات جدید و به روز خود را در دستور کار قرار دهد.
پژو و رنو پیش از تحمیل تحریمهای غربی بر سر برنامه هسته ای ایران، موضع قوی در بازار ایران داشتند اما در حالیکه پژو ایران را ترک و صادرات قطعات به ایران را متوقف کرد، رنو هوشمندانهتر عمل کرد و به جای ترک و قطع کامل همکاری با ایران، راهکار کاهش همکاری را برگزید.
خروج پژو از ایران با لطمات اقتصادی برای این شرکت فرانسوی همراه بود بهگونهای که برخی از قطعهسازان فرانسوی تحت تاثیر توقف ارسال قطعات به ایران، ورشکست شدند. این موضوع و زیان اقتصادی پژو از ترک بازار ایران موجب شد تا این شرکت از حدود دو سال پیش تلاشهای رسمی و غیر رسمی خود را برای بازگشت به ایران آغاز کند.
لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه پس از توافق هسته ای دو هفته قبل، روز چهارشنبه برای یک دیدار یک روزه وارد تهران شد و در دیدار با مقامات ایرانی خواستار همکاریهای اقتصادی قویتر از جمله در بخش خودروسازی شد.
اشتیاق و تمایل تلویحی وزیر خارجه فرانسه به حضور مجددا خودروسازان فرانسوی در ایران در حالی است که خودروسازان متعدد شامل شرکتهای آلمانی، ژاپنی و آمریکایی برای حضور در ایران ابراز تمایل کردهاند. در این شرایط و با توجه به تمایل گسترده خودروسازان بزرگ بینالمللی برای حضور در بازار ایران، دو خودروساز فرانسوی به دنبال پیشی گرفتن از رقبا و بازگشت سریعتر به ایران هستند.
ژان کریستوف کمار، مدیر امور منطقه آفریقا و خاورمیانه پژو بلافاصله پس از اعلام توافق هسته ای میان ایران و قدرتهای جهانی، به رویترز گفته بود: برخلاف شراکت کنونی که تحت آن ایران خودرو مدلهای قدیمیتر این خودروساز را مونتاژ میکند، تحت شراکت جدید با استفاده از جدیدترین معماری و موتورهای پژو، خودرو تولید خواهد کرد.
وی در ادامه افزوده بود: برداشته شدن قریب الوقوع تحریمهای مالی زنجیره تامین قطعات را مجددا خواهد گشود و به پژو امکان میدهد فروش معمولی این قطعات را ازسرگیرد.
انتهای پیام/