به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان دکتر محمدمهدی گویا در سومین همایش منطقهای بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان (تب مالت و آنفلوانزا) در همدان با بیان اینکه تب مالت یک بیماری مزمن، موذی و پیچیده است، اظهار کرد: کنترل این بیماری پیچیده، سخت، پرهزینه و مشکل است.
وی با طرح این موضوع که اگر فکر میکنیم بیماری بروسلوز را با واکسن میتوان تحت کنترل درآورد راه را اشتباه رفتهایم، تصریح کرد: برای کنترل این بیماری باید همه ساختارها فراهم شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته وضعیت بیماری بروسلوز در غرب و شمال غرب کشور بدتر شده است، بیان کرد: افزایش روند ابتلا به بیماری بروسلوز به خاطر کمبود واکسن، عدمکیفیت مناسب واکسن و عدم به موقع واکسن مربوط است. همیشه در تولید واکسن مشکل داشتیم چراکه واکسن فراگیر نبود و همواره کمتر از نیاز کشور بوده است.
گویا به عدم حمایت از کشتارگاههای صنعتی اشاره کرد و یادآور شد: عدم حمایت از کشتارگاههای صنعتی، سلامت انسان را فدای کسب درآمد میکند و تقویت کشتارگاههای صنعتی نیازمند حمایت استانداری است.
وی ادامه داد: ضعف آموزش شهروندان خصوصا در مناطق روستایی و عشایری یکی دیگر از مشکلات در بحث افزایش روند بیماری است، چراکه هنوز فرهنگ نگهداری دامها تغییر نکرده و به روش سنتی انجام میشود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: بهسازی آغل در روستاها میتواند در کنترل بیماری بسیار تاثیرگذار است و در آموزشهای نگهداری دامها خصوصا در منطقه غرب بسیار عقب هستیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه نظارت جدی بر محصولات لبنی در کنترل بیماری موثر است، تصریح کرد: برای کنترل بیماری باید به سمت استفاده بیشتر از لبنیات پاستوریزه حرکت کنیم.
گویا با بیان اینکه افرادی که لبنیات سنتی را تبلیغ میکنند به مردم خیانت میکنند، از تشکیل دبیرخانه مقابله با بیماری بروسلوز در استان همدان حمایت کرد.
انتهای پیام/