وی با اشاره به تعداد قراردادهای منعقده و کارگاههای حفاظت و مرمت بناها و مطالعات ، ساماندهی نسخ خطی و اشیاء منقول فرهنگی و تعیین حرایم تصریح کرد : در سال 92 تعداد پروژه ها و کارگاههای فعال 18 مورد بوده که در سال 93 به 30 مورد رسیده و بمیزان 70 درصد افزایش داشته است .
جباری ضمن یادآوری این مطلب که تعداد 1472 اثراعم از بنا ها، مجموعه ها تپه ها و پل ها ی تاریخی در استان به ثبت ملی رسیده است افزود : تاکنون اعتبارات اختصاص یافته کفاف هزینه های مرمت و حفاظت آثار را نکرده و درشان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان نبوده است بطوریکه فعلا" تعداد 40 اثر نیازمند مرمت های اضطراری می باشد که آسیب شناسی و مطالعات آنها آغاز شده است .
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی مهم ترین پروژه ها و کارگاه های مرمت و حفاظت استان را که از محل اعتبارات سال 93 فعال هستند را 28 مورد نامیده و اضافه کرد : مبلغ 40 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی برای فعال سازی و شروع عملیات این پروژه ها هزینه شده که درصدزیادی از اقدامات حفاظتی این پروژه ها رو به اتمام است .
جباری شرایط عمومی بناهای تاریخی استان را به سه دسته تقسیم کرده و ادامه داد : دسته اول آن دسته از بناهایی هستند که در معرض خطر نابودی می باشند. دسته دوم شامل بناهایی است که نیاز به مرمت اضطراری داشته و بیم آن میرود در صورت عدم مرمت بموقع در معرض خطر قرار گیرند و نهایتاً دسته سوم بناها یا مجموعه هایی هستند که نیاز به عملیات مستمر دارند که مجموعه های جهانی تخت سلیمان تکاب و قره کلیسای چالدران از آن جمله هستند.
مدیر کل میراث فرهنگی استان در انتهای مصاحبه همت جمعی و حمایت مسئولین و مردم را در زمینه صیانت از آثار و ابنیه ی تاریخی استان ضروری دانست.
انتهای پیام/ح