سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز؛

تبریز دومین شهر هنر های تجسمی ایران

رئیس انجمن هنرهای تجسمی استان آذربایجان شرقی گفت: با توجه به پیشینه و آثار خلق شده توسط هنرمندان برجسته استان آذربایجان شرقی این استان به عنوان دومین شهر هنرهای تجسمی کشور شناخته و مطرح شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ صابر بقال اصغری افزود: هنر در استان آذربایجان شرقی درطول تاریخ در بسیاری از رشته از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده است و هنرمندان بسیار برجسته ای  چون استاد جواد سلیمان پور هنرمند برجسته ایران و جهان که در حال حاضر مقیم ترکیه می باشد، استاد ابوطالب مقیمی که موفق به کسب قلم طلائی شدن و مرحوم استاد امدادیان که در فرانسه بودند و بسیار دیگر از هنرمندان برجسته کشور و جهان که در عرصه های مختلف از این شهر برخاسته اند وبا آثار برجسته خود جایگاه کشور را در عرصه هویت ملی و هنری حفظ کرده اند.

وی با اشاره به اینکه بعد از 3 سال انجمن هنر های تجسمی استان آذربایجان شرقی در مهر ماه 93 مجددا احیا شد، خاطر نشان کرد:  انجمن هنرهای تجسمی تبریز، پیش از تعطیلی بیش از 700 عضو داشت که در رشته‌ها و سبک‌های مختلف طراحی و نقاشی به خلق آثار می‌پرداختند و هم‌اکنون با عضوگیری مجدد و تمدید عضویت در رشته های تجسمی طراحی، نقاشی، گرافیک، مجسمه سازی، نگارگری  تعداد اعضاء به 450 نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه انجمن همانند بسیاری دیگر از انجمن های هنری استان با مشکلات مالی بسیاری برخوردار است، اذعان کرد: متاسفانه جایگاه هنر در کشور و به ویژه استان ما بسیار مظلوم واقع شده است و مسئولین مربوطه طی یک سال اخیر فقط به احیای مجدد بسیاری از انجمن های هنری پرداخته اند این در حالی است که هنر به عنوان هویت ملی و هنری کشور باید از جایگاه ویژه ای برخوردار باشد تا در کنار ترغیب و کشف استعدادهای هنری جوانان در حفظ و انتقال ریشه های اصیل هنری کشور تلاش کرد.

رئیس انجمن تجسمی استان آذربایجان شرقی برگزاری جشنواره های ملی و جهانی هنری را  جهت حفظ هویت ملی و هنری بسیار مهم دانست و افزود: با وجود مشکلات مادی انجمن نمی تواند به برگزاری بسیاری از نمایشگاهها و جشنواره ها در سطح ملی و بین اللملی بپردازد و این در حالی است که فقط از طریق اینگونه نمایشگاهها و جشنواره ها می توان نخبگان هنری و آثار ملی را معرفی کرد.

صابر بقال اصغری درباره فعالیت هنرمندان انجمن نیز یادآور شد: انجمن هنرهای تجسمی تبریز 4 سال در جشنواره بین المللی گرگان، در رتبه اول قرار داشت ولی در حال حاضر به دلیل مشکلات مالی نمی تواند درهیچ کدام از جشنواره های ملی  و بین اللملی شرکت کند.

نقاش چهره های ماندگار در خصوص مشکلات هنر و انجمن های هنری بویژه هنرهای تجسمی خاطر نشان کرد : در چنین شرایطی بسیاری از هویت های ملی و هنری کشوربه فراموش سپرده شده است و در تمام این مدت، علی رغم پیگیری های که انجام داده ایم، هیچ حمایتی  از سوی مسئولین در خصوص حمایت های مادی صورت نگرفت.

وی ادامه داد: با این وضعیت تنها می توان گفت  احیا مجدد انجمن ها فقط احیاء مجدد در کلام بوده و در عمل هیچ گونه حمایتی در خصوص حل مشکلات و شکل گیری مجدداانجمن ها صورت نگرفته است که در واقع این عملکرد برگرفته از عدم شناخت از هنر در تمام حوزه ها توسط بسیاری از مسئولین زیر ربط بوده است.

رئیس انجمن تجسمی استان آذربایجان شرقی وضعیت موجود استان را در زمینه هنرهای تجسمی این گونه عنوان می کند: هنرمندان تبریز علاوه بر تهران، در ترکیه و بعضی کشورهای همسایه بیشتر شناخته می شوند ولی در تبریز به دلیل عدم حمایت ها کار نمی کنند.

گفتنی است: در حال حاضر دفتر انجمن هنرهای تجسمی تبریز در محل مجتمع فرهنگی هنری تبریز، طبقه اول واقع شده است.
انتهای پیام/ح
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.