به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، سرپرست محوطه باستانی سیلک و هیات گمانه زنی و تعیین عرصه محوطه باستانی سیلک اظهار داشت: این گمانه زنی با هدف حفظ و نگهداری از محوطه باستانی سیلک با کاوش و حفاری محوطه باستانی سیلک توسط یک تیم 11 نفره تخصصی از کاوشگران در حال انجام است.
وی افزود: دو میلیارد ریال اعتبار برای اقدامات پژوهشی سیلک اختصاص داده شده است که انتظار می رود با کمک مسولان محلی این میزان بودجه افزایش یابد.
به گفته وی، تبدیل محوطه باستانی سیلک به یک محوطه پژوهشی و باستان شناسی برای ثبت جهانی این اثر منحصر به فرد ضروری و لازم الاجرا است.
سرپرست محوطه باستانی سیلک کاشان تصریح کرد: گمانه زنی این محوطه تاریخی در راستای حل مشکلات ایجاد شده طی سه دهه گذشته در آن، شناسنامه دار نمودن و جلوگیری از ساخت و سازهای بی رویه در این محوطه تاریخی انجام می شود تا بر اساس آن چگونگی عرصه این محوطه بر اساس داده های بدست آمده مشخص شود.
جاوری با اشاره به اینکه محوطه باستانی سیلک کاشان طی سالهای اخیر به گونه ای مورد تعرض و ساخت و سازهای بی رویه از سوی افراد سودجو قرار گرفته است که برخی با خریداری چند قطعه زمین در حریم درجه دو سیلک و ادغام پروانه های آنها اقدام به ساخت خانه های ویلایی کرده اندگفت: امید است بتوان با این گمانه زنی علاوه بر مبادرت به حل مسائل موجود بقای سیلک در آینده نیز تضمین شود.
وی تمدن سیلک را مبنای مطالعات پیش از تاریخ ایران دانست و تصریح کرد: مطالعات سیلک با گذشت چندین دهه از کاوش اولیه در این محوطه و وجود آزمایش های علمی برای قدمت یک اثر، صورت می پذیرد.
به گفته وی،محوطه سیلک به عنوان کهن ترین و مهمترین مراکز استقرار بشر در فلات مرکزی ایران با آثار بدست آمده از آن در یادآوری سیر زندگی و تمدن در این منطقه شناسنامه کشور و شهر است.
شایان ذکر است: محوطه باستانی سیلک در کاشان به شماره 38 در
روز 24 شهریور ماه سال 1310 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است .
انتهای پیام/س