سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش؛

حرکت قطار مالیات روی ریل رونق اقتصادی/ نبود زیرساخت‌ها، تنها سرعت‌گیر این مسیر

برای رسیدن به اهداف اساسی سیستم مالیاتی لازم است قبل از هر گونه اقدامی فضا و بستر مناسب فراهم شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، آنچه که چرخ‌دنده‌های یک اقتصاد را پویا می‌کند قطعا وصول درآمدهای ناشی از فعالیت بنگاه‌های اقتصادی است و امکان اینکه گاهاً کشوری به طور خدادادی از منابع درآمدزا هرچند ناپایدار و تمام شدنی برخوردار باشد وجود دارد اما سایر کشورها باید برای کسب درآمد بیشتر به فکر منابع ثابت و مستمر دیگر باشند. 

کسب درآمد از راه فروش منابع زیر زمینی برای دولت‌ها به سبب تمام شدن منابع، پیشرفت اقتصادی را به ارمغان نمی‌آورد و این شرایط  در حال حاضر کشور ما را در بر گرفته است زیرا اتکای دولت به فروش منابع نفتی خام انکار ناپذیر است.

گفتنی است در طول سال‌های اخیر بودجه کشور وابستگی شدیدی به منابع نفتی و زیر زمینی داشته است که این عمل راه را به جایی نمی‌رساند، پس دولت به فکر کسب درآمد از سایر منابع است تا بتواند رشدی پایدار و واقعی را برای تمامی بخش‌های اقتصادی به همراه داشته باشد.

یکی  از درآمدهای پایدار مدنظر دولت‌ها علی الخصوص دولت فعلی منابع مالیاتی است که در اکثر جوامع امتحان خود را در تامین بودجه و هزینه های عمومی به خوبی پس داده است زیرا استفاده از منابع مستمر و پایدار مالیاتی هواره اهرم کمی برای دولت در جهت هدایت کردن اقتصاد به رشد و تعالی بوده است.

در همین راستا ایرج ندیمی نایب رئیس اول کمیسون اقتصادی مجلس در تایید این امر بیان می‌کند: پایه مالیاتی اگر واقعی و عادلانه وضع شود حکایتگر رشد و رونق اقتصادی محسوس در جامعه است و راهی برای رهایی کشور از اتکا به منابع نفتی محسوب می‌شود.

وی افزود: در اتفاق مالیاتی همواره هدف رشد و رونق اقتصادی از مجراهای صادراتی، وارداتی، حل مشکلات داخلی و میل به روابط خارجی در نظر گرفته می‌شود. زیرا پرداخت مالیات برای اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی انگیزه فعالیت ،کسب و کار بیشتر را فراهم می‌کند.

ندیمی در ادامه  تصریح کرد: مالیات اگر در راستای اهداف اقتصادی وضع شود، فعالیت سالم جامعه را به همراه دارد زیرا هرگاه کشوری بتواند منابع مالیاتی را جانشین مواد خام کند علاوه بر کسب موفیقت در مباحث حوزه اقتصاد مستقل می‌تواند در حوزه اشتغال و کارایی جامعه نیز موفقیت‌های والایی را کسب کند.

لازم به ذکر است یکی از بسته‌های کمکی که از طریق مالیات به اقتصاد تزریق می‌شود تبیین معافیت‌ها و مشوق‌های مالیاتی نظير ماده ۱۳۲ است که می‌تواند بستر توسعه و جذب سرمایه‌گذاری را هموار کند، که این امر علاوه بر بهبود روش کسب و کار رونق و شکوفایی اقتصادی را به همراه دارد.

بحثی که همواره مورد توجه اقتصاد دانان قرار گرفته است آن است که؛ روند مالیاتی در فضا رونق اقتصادی بهتر می‌تواند مسمر ثمر باشد.اگر فضای اقتصادی در مسیر رونق و شکوفایی باشد اهداف مالیاتی محقق شده و بیش از پیش اقتصاد را به سمت بالندگی سوق می‌دهد. 

کارشناسان عقیده دارند اخد مالیات در شرایطی که رکود اقتصادی حاکم باشد نمی‌تواند عملکرد خوبی را به همراه داشته باشد چرا که در شرایط رکود جمع آوری مالیات دشوار است و پوشش مالیاتی کامل انجام نمی شود،اهداف مالیاتی در صورتی محقق می‌شود که فضا و بستر مناسب وجود داشته باشد.

ابراهیم نکو دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس در این خصوص می گوید: سیاست‌های هدف‌دار مالیاتی باید منطبق با واقعیت‌های موجود در صنعت و اقتصاد کشور باشد، در غیر این صورت رشد اقتصادی را به همراه ندارد.

وی ادامه داد:سیاست‌ها باید مطابق با شرایط پیش آمده و متناسب با اتفاقات رخ داده تنظیم شود تا مقررات مالیاتی مشکلات را از سر راه اقتصاد بردارد.در شرایط رکودی و تورمی اقتصاد اگر سیاست‌های مالیاتی مناسب نباشد شرایط را برای فعالیت ‌های اقتصادی سخت می‌کند.


پس آنچه که باید مورد توجه مسئولین مالیاتی و اقتصادی کشور قرار بگیرد آن است که، قبل از هرگونه اقدامی زیرساخت‌های الزامی آن اعم از بهبود فضای کسب و کار،تدوین سیستم جامع مالیاتی،گروه نظارتی ماهر،فرهنگ‌سازی بهینه،‌جلوگیری از فرار مالیاتی‌،رفع موانع تولید و... مهیا شود در غیر این صورت نتایج به دست آمده دور از انتظار است.

هرچند که مالیات حق عمومی دولت است و باید اخذ شود ولی توجیه پذیر است ابتدا تمامی مسیرهای هموار گردد سپس قطار مالیات به حرکت درآید تا به غایت نهایی خود مطابق با اهداف برسد. 

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.