سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برندگان و بازندگان بازگشت ایران به بازارهای انرژی

نشریه نشین در مطلبی با موضوع اقتصاد ایران پس از توافق هسته‌ای، نوشته است که مردم و دولت ایران برندگان و تولید کنندگان نفت‌ و گاز بازندگان اصلی بازگشت ایران به بازارهای انرژی پس از جمع‌بندی توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از فارس: یکی از مهترین توافق‌های جهانی در چند دهه گذشته، توافقی است که هفته گذشته درباره برنامه هسته‌ای ایران در وین به دست آمد. این توافق می‌تواند به عنوان نقطه عطفی در بازارهای انرژی محسوب شود. چرا که به این ترتیب یکی از اصلی‌ترین کشورهای دارای ذخایر نفت و گاز به بازارهای جهانی باز می‌گردد. چنین تغییری در امور انرژی می‌تواند برندگان و بازندگانی را به دنبال داشته باشد.

نشریه نشنال بیزنس با این مقدمه، نوشته است که دولت ایران و مردم این کشور قطعا از آزادی دارایی‌های بلوکه شده، افزایش صادرات نفتی و پتروشیمی و بازگشت سرمایه‌گذاری‌های خارجی در بخش انرژی سود می‌برند. به این ترتیب ایران جایگاه خود را در کنار عربستان، روسیه، آمریکا و عراق به عنوان یکی از نقش آفرینان مهم صنعت نفت بار دیگر به دست خواهد آورد.
مصرف‌کنندگان نفت هم از کاهش 5 تا 10 دلاری بهای نفت در هر بشکه سود خواهند برد آنهم در شرایطی که روزانه حدود 500 هزار تا 800 هزار بشکه نفت به بازارهای جهانی باز می‌گردد.

بنابر این گزارش،‌ در دراز مدت مصرف‌کنندگان گاز هم از افزایش صادرات گاز ایران سود خواهند برد. ترکیه، عراق، عمان و پاکستان از مهمترین مشتریان گاز ایران خواهند بود.

بازندگان این جریان هم تولید‌کنندگان نفت‌ و گاز هستند به خصوص آنهایی که در موضع ضعف هستند و در رونق اقتصاد خود ناکام مانده‌اند. ایران و عراق به عنوان مهمترین کشورهایی که بیشترین منابع را در اختیار دارند رقبای واقعی عربستان در اوپک هستند. دیگر کشورها یعنی ونزوئلا، الجزایر و نیجریه رقیبان جدی تلقی نمی‌شوند. روسیه و قطر هم از کاهش بها و رقابت بیشتر برای گاز و نفت آسیب خواهند دید.
حتی آنهایی که از این وضعیت آسیب می‌بینند هم باید بدانند که صنعت پتروشیمی ایران برای همیشه در حاشیه باقی نمی‌ماند. این توافق برای همسایگان این کشور به معنی امنیت سیاسی و در عین حال روابط بهتر و فرصت‌های اقتصادی بیشتر است. در مجموع با همکاری همه طرف‌ها توافق هسته‌ای می‌تواند برندگان بیشتری به نسبت بازندگان داشته باشد.

 انتهای‌پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.