محمدرضا گلرو ریاست دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی در گفتگو با خبرنگار
حوزه صنعت گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به استراتژی اصلی در رابطه با ایجاد دبیرخانه علوم و فناوری کشورهای اسلامی اظهار داشت: با تدبیر و ابتکار مقام معظم رهبری از 24 سال گذشته این فرآیند مجمع جهانی تقریب مذاهب که پرچمدار موضوع وحدت کشورهای اسلامی شکل گرفته است و امروزه فرصت خوبی در کشورهای اسلامی مبنی بر ایجاد گفتمانهای جدید در حوزه وحدت است.
وی افزود: از سال گذشته تاکنون با پیگیرِی به سمت گفتمان وحدت در اقشار مختلف جامعه حرکت کردیم و در مبانی نظری و حوزه فقهی وحدت اسلامی ضرورت این امر اثبات شده است و گویی با توجه به 28 دوره برگزاری اجلاس همه کشورهای اسلامی وحدت را دوای درد خود دانستند.
گلرو در ادامه بیان کرد: گاها اختلافات جزئی که بین فرقههای اسلامی به وجود آمده استکبار جهانی حداکثر بهره را از آن برده است و از طرفی امروزه پدیدههای شوم و نوظهوری همچون داعش، طالبان و تفکرهای افراطی به یک معضل بزرگ در جامعه اسلامی تبدیل شده است که قطعا آنها هدفی جز ایجاد امنیت برای تفکرات استکباری و رژیم خاصه اسرائیل و صهیونیست را دنبال نمیکنند.
ریاست دبیرخانه توسعه علوم و فناوری گفت: حسن نیت نظام مقدس جمهوری اسلامی طی سالهای اخیر و چند دهه تلاش مستمر و مجدانه به همه جهانیان اثبات شده است و امیدوار هستم که با معرفی لایحههای جدید به جامعه در حوزه ایجاد و گفتمان مشترک بتوانیم در جهت یک وحدت پایدار حرکت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: لایحههای مختلف یک جامعه ادبیات متفاوتی برای گفتمان بین خود دارند که اگر متناسب با آن لایحه مصرف شود و با استفاده از ظرفیتهای آن قطعا منجر به یک همگرایی همدلانه خواهد شد. با اعطای مقام عظمای ولایت توسط مقام معظم رهبری به دبیر کل محترم مجمع جهانی حضرت آیتالله اراکی مبنی بر پیگیری دیپلماسی وحدت در جهان اسلام داده شده است.
گلرو در پایان تصریح کرد: در اجلاس بیست و هشتم وحدت که همزمان با هفته وحدت در دی ماه 93 برگزار شد توانستیم با گروههای مختلفی از جامعه کشورهای اسلامی گفتمانهای جدیدی را شروع کنیم. حال امیدوارم برای بیست و نهمین اجلاس موضوع علم و فناوری به عنوان یک رویکرد جدید در اجلاس وحدت مورد توجه قرار گیرد و از طرفی با تشکیل کمیسیون تخصصی و با شرکت افراد صاحبنظر کشورهای اسلامی بتوانیم بر پایه خرد جمعی و همگرایی همدلانه دبیرخانه را در جایگاه واقعی خود استقرار دهیم.
در این راستا ساجدی مدیرعامل شرکت شناسا ویسی تخصص گروه مالی پاسارگاد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران بیان کرد: در دنیای امروز سرمایههای انسانی و دانایی ارزش بیشتری نسبت به مواد اولیه پیدا کرده است و در بسیاری از کشورها از جمله ایران پتانسیل خوبی از باب سرمایههای انسانی داریم و از طرفی فناوری نو متکی بر این داراییها هستند.
وی افزود: طبق آمار نزدیک به 150 میلیارد دلار در سال هزینه مهاجرت افراد است که این آمار حاکی از آن است که از پتانسیل آنچنان که باید و شاید نتوانستیم استفاده کنیم. حال اگر توانایی تولید علم به سمت رفع نیاز، ثروتآفرینی، پاسخگویی به تقاضای واقعی هدایت شود طبیعتا ارزش افزوده در سطح جامعه ایجاد خواهد کرد.
ساجدی بیان کرد: بهرهبرداران با توجه به تحولی که در حامعه ایجاد میکنند صرفا صاحبان فناوری نیستند بلکه جامعه مخاطب از این مزیت برخوردار میشود و این امر یک زبان مشترک بین ذینفعان داخلی و خارجی است که همآوایی و وحدت افراد در کل دنیا را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت شناسا در پایان تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی بر اساس مأموریتهایی که برای خود قائل است به وحدت دل بسته است حال بخش خصوصی با استفاده از این پارامترها میتواند ثروتآفرینی و ارزشافزایی برای خود و جامعه مخاطب ایجاد کند که طبیعتا هر کس فراخور مأموریت و نیاز خود به این حوزه میتواند ورود پیدا کند و از طرفی بخش خصوصی ازاین باب میتواند علاقمند به این موضوع شود.
انتهای پیام/