وی ادامه داد: روابط خانوادگی قوی، تربیت صحیح فرزند، مسئولیت پذیری مشترك، انتظارات روشن و شفاف، اختصاص زمان برای یكدیگر و حس اعتماد متقابل در اعضای خانواده از جمله عوامل محافظت کننده و پشتیبان برای پیشگیری از ابتلا به مشکل سوء مصرف مواد مخدر هستند.
خورشیدیان با اشاره به عوامل خطری كه در بسیاری از خانواده ها وجود دارد و می تواند اثر بسیار مخربی بر فرزندان به جا بگذارد، افزود: عوامل خانوادگی كه ممكن است باعث افزایش خطر مصرف مواد در كودكان و نوجوانان شود، دامنه گسترده ای مانند مصرف مواد در والدین، مدیریت نادرست و كمبود نظارت بر اعضای خانواده، بی توجهی والدین به مشكلات فرزندان، تعارضات خانوادگی به ویژه طلاق و جدایی والدین، سوء رفتار جنسی یا بدنی، مشكلات اقتصادی و بی میلی فرزندان به والدین را شامل می شود.
این كارشناس بهداشت روان در زمینه نقش خانواده در پیشگیری از اعتیاد، گفت: در هر خانواده شرایط و ویژگی هایی وجود دارد كه می تواند كودكان و نوجوانان را به مصرف مواد مخدر تشویق كند یا آنها را از خطر سوء مصرف مواد دور نماید.
برنامه آموزشی نقش خانواده در پیشگیری از سوء مصرف مواد با هدف ارتقای آگاهیكاركنان آموزش و پرورش در زمینه نقش خانواده و پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر برای 120 نفر از كاركنان اداره آموزش و پرورش ناحیه چهار، با همکاری واحد بهداشت روان مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز برگزار شد.
انتهای پیام/ح