سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با المیادین؛

ظریف: پس از 8 سال حق غنی سازی ایران به رسمیت شناخته شد/ صلح و آرامش موجوديت رژیم صهیونیستی را تهديد می‌کند

وزیر امور خارجه ایران گفت شورای امنیت سازمان ملل بالاخره پس از هشت سال حق غنی سازی ایران را به رسمیت شناخت.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛محمد جواد ظریفوزیر امور خارجه ایران با خبرنگار شبکه تلویزیونی المیادین در بالکن معروف هتل کوبورگ در گفتگو کرد.

خبرنگار المیادین پرسید: آقای ظریف در ابتدا دستیابی به توافق را تبریک می گویم و به نظر می رسد دیپلماسی بالکنی دستاورد زیادی داشت آیا چنین است؟ 

ظریف پاسخ داد: در واقع دیپلماسی بالکنی به معنای واقعی نوعی از دیپلماسی نیست بلکه فرصتی برای استنشاق هوای تمیز و پاکیزه است. همچنین فرصتی برای گپ و گفتی با خبرنگاران ایرانی و غیر ایرانی بود. خبرنگارانی که منتظر شنیدن خبرهایی بودند. من از خبرنگاران به خاطر تحمل روزهای سخت معذرت می خواهم؛ زیرا برای ساعت های طولانی پشت درهای بسته منتظر می ماندند. 

خبرنگار پرسید: آیا به نظر شما همه این ها استحقاق انتظار هجده روز را داشت؟ 
ظریف پاسخ داد: طبعا جمع بندی مذاکرات هسته ای وین دستاورد بزرگی و پیروزی دیپلماسی بر تهدید و فشار بود. سال های طولانی تهدید و فشار علیه ایران برای غربی ها هیچ دستاوردی نداشت و از سوی دیگر دو سال دیپلماسی و احترام نتیجه داد. 

وی افزود: این درس و تجربه مهمی نه تنها در این چارچوب بلکه در سطح جهانی و عمومی است. باید درس و تجربه اساسی برای مقامات آمریکا و دیگر کشورهای جهان باشد. آنان تصور می کردند که می توانند همه چیز را با زور و تهدید به دست آورند و هرگز راه حل سیاسی و دیپلماتیک ارائه نمی کردند. همه چیز را امتحان کرده بودند ولی دیپلماسی و احترام را تجربه نکرده بودند. 
خبرنگار المیادین در سوالی دیگر پرسید: ایران نخستین کشور جهان است که بدون جنگ از سیطره فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد خارجی می شود و این به فضل دیپلماسی این کشور است نظر شما در این باره چیست؟ 
ظریف پاسخ داد: این درست است. این نیز طبعا موفقیت مهمی است. ایران به احتمال قوی نخستین کشوری است که شورای امنیت پساز هشت سال مخالفت حق آن را در غنی سازی اورانیوم به رسمیت شناخت.

وی اضافه کرد: شورای امنیت در طول هشت سال از ایران می خواست که از برنامه غنی سازی اورانیوم خود چشم پوشی کند. این برای ایران موفقیت و دستاورد بزرگی است. گروه 1+5  نیز از برخی از مواضع غیر واقعی گذشته خود عدول کند و مواضع مثبت جدیدی اتخاذ کند. 

خبرنگار المیادین در ادامه پرسید: آقای وزیر، آیا توافق هسته ای با ایران برای منطقه نتایج مثبتی به همراه خواهد داشت؟
ظریف پاسخ داد: من معتقدم که این توافق می تواند پوششی را که رژیم صهیونیستی در زیر آن پنهان شده است، بردارد. اسراییل بر اقدامات وحشیانه خود علیه مردم منطقه از جمله مردم لبنان و غزه سرپوش می نهد. این توافق همچنین از کمک برخی از شرکا و همسایگان ما به برخی از گروه های تروریستی در منطقه پرده بر می دارد. کسانی که تلاش کردند تحت پدیده موسوم به ایران هراسی مخفی شوند. برخی در صدد بهره برداری از موضوع ایران هراسی در منطقه بودند و هستند. 

وی اعلام کرد: من خطاب به کشورهای برادر و دوست عرب خود در منطقه خلیج فارس و جهان عرب می گویم که ایران با حسن نیت برای همکاری و شراکت با شما بر اساس احترام متقابل و حسن همجواری آمادگی دارد. ما ( ایران و کشورهای عربی ) با چالش های مشترکی زیادی مواجه هستیم ما نقاط مشترک زیادی نیز داریم تا بر آن تکیه و اعتماد کنیم. زمان همکاری مشترک فرا رسیده است و این اولویت مهمی برای دولت ایران است که با همسایگان همکاری و روابط را تقویت کنیم. 

خبرنگار المیادین در ادامه پرسید: چرا دیپلماسی دست دادن ظریف و دیپلماسی ایران بر اساس اظهارات نتانیاهو در حد خود یک بمب اتم است؟ 

ظریف در پاسخ گفت: در واقع اسراییل  به بحران افکنی و ایجاد تنش نیاز دارد تا این که بر تجاوزگری های مستمر خود سرپوش گذارد. اسراییل با تنش زایی در منطقه در صدد سرپوش گذاشتن بر اقدامات غیر انسانی و وحشیانه خود بر ضد ملت لبنان و فلسطین و دیگر ملت های منطقه است. بنابراین هرگونه صلح و آرامش در منطقه موجودیت اسراییل را تهدید می کند.



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.