سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عابدینی در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد

احتمال رای منفی کنگره آمریکا به جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای

یک کارشناس سیاست خارجی گفت: با توجه به اکثریت جمهوریخواه مجلس نمایندگان و سنای آمریکا، احتمال دادن رای منفی به جمع‌بندی مذاکرات از سوی این دو نهاد، در محافل سیاسی بسیار زیاد است.

حسن عابدینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران جوان در تحلیل وضعیت بعد از جمع بندی مذاکرات و ارائه آن به نهادهای عالی در جمهوری اسلامی ایران و آمریکا، اظهار داشت: جمع‌بندی مذاکرات میان ایران و کشورهای 5+1 برای تصویب و تصمیم‌گیری نهایی به پایتخت‌ها ارسال می‌شود تا نهادهای نظارتی در قبال آن اظهار نظر کنند، طبعا در آمریکا بر اساس ساز و کاری که پیش از این توسط کنگره مشخص شده است، رئیس جمهور باید این جمع بندی را در اختیار این نهاد قرار دهد.

این کارشناس سیاست خارجی گفت: با توجه به اینکه اکثریت دو مجلس نمایندگان و سنای آمریکا را جمهوریخواهان تشکیل داده‌اند، بنابراین احتمال رای منفی کنگره به جمع بندی مذاکرات بسیار زیاد است؛ به علاوه جمهوریخواهان هم اعلام کرده‌اند که ما این جمع بندی را رد خواهیم کرد.

وی ادامه داد: سازوکاری در آمریکا تعیین شده که ممکن است مجددا رئیس جمهور آمریکا با بهره گیری از حق خود، رای منفی کنگره را وتو کند و این جمع بندی دوباره به این نهاد برگردد. در این شرایط، کنگره در صورت پافشاری بر خواسته‌اش و غلبه بر وتوی رئیس جمهور، لازم است که دو سوم آراء مجلس نمایندگان را داشته باشد تا بتواند بر رای رئیس جمهور غلبه کند.

این کارشناس سیاست خارجی افزود: این مسئله که آیا جمهوریخواهان می‌توانند شماری از دموکرات‌ها را با خود همراه کرده و به جمع بندی مذاکرات رای منفی دهند، موضوعی است که هنوز نمی‌توان به‌راحتی درباره آن قضاوت کرد، اما به هر حال این روند پروسه‌ای است که رفت و برگشت‌های آن ممکن است بیش از دو ماه به طول بینجامد.

عابدینی هم چنین در رابطه با اظهار نظر نهادهای عالی جمهوری اسلامی ایران راجع به جمع بندی مذاکرات تصریح کرد: پیش از این هم بیان شده که دو نهاد شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی درباره این جمع بندی اظهار نظر خواهند کرد؛ این جمع بندی در یک بازه زمانی در کمیته‌های خاص این دو نهاد عالی مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص آن اظهار نظر می شود.

وی در پایان افزود: مجلس شورای اسلامی نیز با توجه به آخرین قانون تصویب شده در این زمینه با عنوان حفظ حقوق و دستاورد‌های هسته‌ای، در این چارچوب بر جمع بندی مذاکرات نظارت کرده و اظهار نظر خواهد کرد.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.