به گزارش
حوزه بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری بورس کالای ایران، در معاملات دیروز، قیمت سکه برای تحویل دی ماه با ۱/۰۹ درصد کاهش بیشترین افت را در میان سایر سر رسیدها شاهد بود اما سررسیدهای دیگر افت کمتر از یک درصدی را در این روز تجربه کردند. در این بین سکه تحویل تیر ماه با افت ۰/۳ درصدی به قیمت ۸۶۳ هزار تومان معامله شد. همچنین قیمت تسویه سررسید شهریور نیز به ۸۵۵ هزار تومان رسید که کاهش ۰/۹۸ درصدی را در روز یکشنبه به ثبت رساند. از طرفی قرارداد تحویل آبان نیز با قیمت ۸۶۰ هزار تومان معامله شد و کاهش ۰/۹۲ درصدی داشت. همچنین سکه تحویل دی نیز افت ۱/۰۹ درصدی را در این معاملات به ثبت رساند و با قیمت ۸۶۸ تومان به فروش رسید. در پایان نیز سکه اسفند ماه که از دیروز به جمع سر رسیدها پیوسته است بدون هیچ تغییری با نرخ ۸۸۰ تومان معامله شد.
نکته مهم در معاملات این روزهای قراردادهای آتی، علاوه بر رشد خیره کننده حجم قراردادها، کاهش قیمت سر رسید شهریور نسبت به تیر ماه و نزدیک بودن و تفاوت اندک اولین سر رسید به قرداد ۸ ماه آینده است.
از طرفی حجم معاملات روز دوشنبه سکه آتی به نسبت یکشنبه گذشته بیش از ۴۶ درصد افزایش یافت، به طوری که در معاملات روز گذشته ۵هزار و ۱۸۱ قرارداد سکه منعقد شد که دیروز این حجم با توجه به افزوده شدن سر رسید اسفند به ۷هزار و ۶۰۲ قرارداد رسید تا بازیگران آتی با رشد ۲ هزار و ۴۲۱ قراردادی -معادل ۴۶ درصد- معاملات روبه رو شوند.
سکه نقدی در کف قیمت ۱۷ ماه اخیر
از طرفی سکه در بازار نقدی نیز بر خلاف بازار آتی با روند مثبت قیمتها به معاملات خود در این روز پایان داد، به طوری که هر قطعه سکه تمام بهار آزادی با افزایش ۵ هزار تومانی به قیمت ۸۷۴ هزار تومان رسید. این در شرایطی است که نیمسکه در این بازار داخلی با افزایش دو هزار تومانی نسبت به روز شنبه به قیمت ۴۵۸ هزار تومان رسید. از طرفی ربع سکه نیز با نرخ ۲۵۶ هزار تومان افزایش دوهزار تومانی را تجربه کرد، همچنین سکه یک گرمی نیز با قیمت ۱۶۷ هزار تومان به معاملات روز یکشنبه پایان داد.
به گفته کارشناسان، سکه نقدی تحت تأثیر فضای انتظاری بازار، افت دلار و اونس، کف قیمتی ۱۷ ماه گذشته را تجربه کرد که این روند در روز گذشته با رشد تقاضا به مناسبت عید فطر متوقف شد. بازار سکه در حالی روز گذشته را با افزایش آغاز کرد که از ۷ تیر ماه بر مدار کاهشی قرار داشت و نوسانات سکه در هفتهی گذشته با یک کانال تنزل به سطوحی رسید که تقریباً در یک سال و نیم گذشته بیسابقه بود.
بنابراین تحلیلگران بازار علت روند سکه را با وجود متغییرهای مختلف، به فضای انتظاری بازار و نبود تقاضا مربوط دانستند.
در بازار جهانی طلا چه گذشت؟
بر اساس گزارشهای منتشر شده از سوی رویترز، گمانهزنیهای مربوط به افزایش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو آمریکا تاثیر زیادی بر افت مجدد قیمت طلا در بازارهای جهانی داشته است.
پایان بدون نتیجه نشست رهبران اروپایی تاثیر منفی زیادی بر ارزش یورو داشته و این مساله موجب افزایش ارزش دلار آمریکا شده است. افزایش ارزش دلار نیز در نهایت به ضرر تقاضا و قیمت طلا بوده است.
قیمت هر اونس طلا در بازارهای بین المللی دیروز با ۰.۲ درصد کاهش به کمتر از ۱۱۶۲ دلار رسیده است. قیمت طلا در هفته گذشته نیز برای سومین هفته متوالی با کاهش روبرو شده است.
بر اساس گزارشهای منتشر شده اظهارات اخیر جانت یلن رئیس فدرال رزرو آمریکا در خصوص افزایش احتمالی نرخ بهره تا پایان سال جاری نیز فشار زیادی را بر قیمت جهانی طلا وارد کرده است.
انتهای پیام/
آزادی 8,970,000 ساعت 1:44 امروز