به گزارش خبرنگار
حوزه اقتصاد کلان گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، از آذرماه سال 1389 تاکنون دولت مبلغی بیش از 200 هزار میلیارد تومان در قالب یارانه نقدی به حساب حدود 76 میلیون ایرانی واریز کرده است.
مبلغی که برای برخی از اقشار جامعه نقش تامین کننده نیازها و برای برخی دیگر تنها نقش پر کردن حساب و کمک به طویل شدن صف دریافت یارانه را دارد.
در این میان طبق آنچه که کارشناسان اقتصادی هم در دولت قبل و هم در دولت کنونی بارها مورد تاکید قرار دادهاند زیانهای ناشی از واریز سراسری یارانه نقدی است، به گونهای که به اعتقاد آنان نحوه کنونی واریز یارانه تنها به کسری بودجه و افزایش فاصله طبقاتی منجر میشود که توجه به این امر موجب شد دولت از طریق تدوین مبانی قانونی ملزم به ساماندهی یارانه و حذف افراد غیرنیازمند از صف دریافت شود.
از طرفی این موضوع (پرداخت سراسری) با اهداف هدفمندی که حتی در سیاستهای کلی ابلاغی
برنامه ششم نیز مجدد مورد تاکید قرار گرفته فاصله دارد زیرا طبق قانون، یارانه باید به گسترش عدالت اجتماعی و افزایش تولید منجر شود تا بتواند از نگرانیهای اقشار نیازمند در خصوص تامین مایحتاج خود بکاهد نه اینکه دولت را مقروض و حاشیه امن را از بخش تولید دور کند.
بر این اساس؛ در کنار عدم تحقق اهداف یارانه، منابع مورد نیاز برای واریز نیز بر خلاف آنچه که پیشبینی شده بود تامین نشد و دولت به استقراض از بانک مرکزی و خزانه روی آورد تا به دلیل عدم تامین صحیح منابع، زمان واریز یارانهای که ماهانه نیاز به 3500 میلیارد تومان دارد هر بار تغییر کرده و سیری 26 روزه در تغییرات زمانی خود طی کند.
با گذشت از عمر 5 ساله یارانه، تاخیر در واریزهای امسال به ترتیب در ماه اردیبهشت 2 روز و در ماه خرداد نیز 4 روز بوده است و با توجه به اینکه هنوز اطلاعیهای در خصوص زمان واریز یارانه تیر منتشر نشده این ماه را نیز باید در حیطه "پرداخت با تاخیر" قرار داد.
در این راستا ابوذر ندیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگویی با باشگاه خبرنگاران گفت: دولت در دریافت منابع با مشکل مواجه شده که این موضوع موجب تاخیر در واریز یارانه طی ماههای اخیر شده است.
وی با اشاره به اینکه برخی به اشتباه تاخیرهای کنونی را به مذاکرات هستهای کشور گره می زنند، افزود: یارانه "قانون" بوده و در بودجه پیش بینی شده است اینکه برخی در پی ارتباط دادن آن به مذاکرات هستند! به هیچ وجه منطقی به نظر نمی رسد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ با توجه به اینکه دولت در تامین منابع دچار مشکل است و از طرفی باید حدود 6 میلیون نفر را از صف دریافت یارانه خارج کند لازم است هر چه سریعتر سیاستهای خود را در خصوص چگونگی پرداخت یارانه نقدی شفاف کند تا دیگر تاخیر، در واریز این چنین مورد توجه قرار نگیرد و از طرفی نگرانیهای افراد نیازمند به این مبلغ نیز، کاهش یابد.
انتهای پیام/
.فقط کافی است کمی شجاعت به خرج بدهد اخه این کسری بودجه تا کی؟
ضمنا حتی اگه میخواهید یارانه را با تاخیر واریز کنید به شعور مردم احترام بگذارید و اطلاع رسانی کنید خیلی ها به این یارانه وابستگی شدید دارند
فکر میکنم این قانون یارانه ها روز به روز عوض میشه .
یادمه موقع اجرا اقای احمدی نژاد گفتند اگر انرژی نان ...گران بشه یارانه شو به مردم پرداخت می کنیم ولی نه تنها همه چی گران شده بنزین 100 تومنی شد هزارتومن بلکه می خوان این هم قطع کنند .
در ضمن دولت داره با آزمون خطا یارانه بگیران رو حذف می کنه .و این درست نیست . یه چارت مشخص براش درست کنند حساب ها رو هم بررسی کنند . تا دقیق بتونند حذف کنند .تنها راهش همینه؟
با حقوق معوقی که همیشه شهرداری برامون داره
چشم امیدم به امثال همین یارانه و ... هستش که ....!
درحالی که توراقوام خودمن هستن کسایی که مبلغ یارانه رو به تمسخر میگیرن و آخرش از یارانه انصراف نمیدن و دولت هم اینپر درآمدهارو حذف نمیکنه و ....
بعد دودش به چشم ما میره...
خیلی جالب است ،دولت فکر میکند می توان سر مردم را کلاه گذاشت.بدون هیچ توضیعی هزینه های مصرف انرژی از قبیل گاز را چند برابر کردن به بهانه های مثل 1- کسر هزار ریال 2- مالیات بر ارزش افزوده 3- هزینه گاز رسانی4- تغییر دوره زمانی مصرف بدون اطلاع دادن حتی به ادارات گاز مثل کوتاه کردن فصل سرما.ملت میدانن اما دستشان کوتاه است.
این قابل قبول نیست!
اول اینکه بنزین 100 تومانی 10 برابر شده است پس کجا هزینه می شود، اجناس 10 برابر شده اند!
مگر نمی گوید جزء بودجه پیش بینی شد ه است پس کجاست مگر بودجه کشور دیمی براورد می گردد.
از برنامه ریز سطح کلان کشور اینکارها بعید است، کمی مدیران ارشد به اندازه حداکثر میزان حقوق تامین اجتماعی حقوق بگیرند نه ماهانه 67 میلیون تومان منبع اخبار
بسی جای تاسف و تعجب