"جلال فیاضی" در گفتگو با
خبرنگار سیاست خارجی گروه
سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به تاثیر تحریمها بر وضعیت اقتصادی گفت: تحریمها مشکلاتی را برای اقتصاد کشورمان ایجاد کردهاند که با لغو آنها این مشکلات کاهش می یابد، ولی سرنوشت اقتصاد ایران به توافق گره نخورده است.
این کارشناس سیاست خارجی ادامه داد: نباید تصور کنیم که دستیابی به یک توافق هستهای تمام مشکلات اقتصادی کشور را برطرف میکند. برخی از موانعی که بر سر مسائل اقتصادی ما بوده به تدریج برطرف میشود، اما حل کامل مشکلات مستلزم سیاستگذاری، اصلاح ساختارها و مدیریت قوی بر اقتصاد است.
وی اظهار داشت: طبق آخرین اخبار در مورد تحریم تسلیحاتی اختلاف نظر وجود دارد که روسیه بر آن تاکید دارد و ایران نیز با آن موافق است، اما لغو تحریمهای اقتصادی و مالی برای ایران حائز اهمیت است و البته اگر تحریم های تسلیحاتی هم لغو شود، گامی رو به جلو است و ایران میتواند به این موفقیت دست یابد.
فیاضی گفت: از زمان توافق تا زمانی که کنگره آمریکا و مجلس شورای اسلامی ایران توافق را تائید کنند، یک ماه فرصت است. با توجه به اینکه تیم مذاکره کننده ایران با رعایت خطوط قرمز جمهوری اسلامی این توافق را به نتیجه رسانده، احتمالا در مجلس هم بررسیهای مثبتی صورت خواهد گرفت.
این کارشناس سیاسی تصریح کرد: دولت آمریکا اگرچه در طول مذاکرات با برخوردهای تندی از سوی کنگره مواجه بوده، ولی رد توافق از سوی کنگره با وتو رئیس جمهور آمریکا مواجه خواهد شد.
وی افزود: اوباما میتواند در صورت رد توافق از سوی کنگره از حق وتو استفاده کند و به علت اینکه کنگره برای مرحله بعدی نیاز به کسب دو سوم آرا دارد و از آنجایی که بخشی از کنگره در اختیار دموکراتها می باشد بعید است کنگره بتواند در توافقنامه مشکل تراشی کند.
جلال فیاضی در پایان خاطر نشان کرد: بعد از رای کنگره و مجلس توافقنامه وارد مرحله اجرا میشود. با توجه به تلاشی که تیم هستهای ایران داشته، شاهد یک توافق خوب خواهیم بود و این توافق میتواند پرونده هستهای ایران را به وضعیت عادی برگرداند و همزمان هم باید قطعنامه شورای امنیت به تصویب برسد که براساس آن قطعنامه های قبلی ملغی شود.
انتهای پیام/