سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یورونیوز درخصوص موضع جمهوری‌خواهان آمریکا نوشت؛

مانع‌تراشی‌های جمهوری‌خواهان در مذاکرات هسته‌ای بی‌نتیجه می‌ماند

شبکه خبری یورونیوز درخصوص موضع جمهوری‌خواهان آمریکا نسبت به توافق هسته‌ای با ایران اعلام کرد مانع‌تراشی جمهوری‌خواهان تنها ممکن است به تعویق لغو تحریم‌ها منجر شود.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه خبری یورونیوز، برخی کارشناسان معتقدند جناح جمهوریخواه آمریکا تنها کاری که می تواند درباره توافقنامه هسته‌ای احتمالی باایران انجام دهد این است که با مانع تراشی، برداشته شدن تحریم های پارلمانی آمریکا علیه ایران را چند ماه به تعویق اندازد.

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه در وین اعلام کرد ضرب‌الاجل تعیین شده برای به پایان رسیدن مذاکرات هسته ای ایران و گروه پنج به علاوه یک بار دیگر تمدید شده است تا شاید توافقنامه هسته ای بین قدرت های جهانی و ایران به دست آید. توافقنامه ای که اگر به دست آید به مناقشه دیپلماتیکی پایان خواهد داد که قدمت آن به 12 سال پیش بر می گردد.

وزیر امور خارجه آمریکا در این خصوص تاکید کرد نباید در این امر عجله کرد. مذاکره با انگلیس، آمریکا،چین،روسیه ،فرانسه و آلمان قرار است امروز جمعه به پایان برسد. آنها با این وجود به مذاکرات خود ادامه می دهند اما این مذاکرات همچنان در بخش لغو تحریم های تسلیحاتی به مانع برخورده است. 

در این میان ، در مذاکرات هسته ای ایران و گروه پنج به علاوه یک، توافق دو طرف کافی نیست،بلکه باید کنگره آمریکا نیز با آن موافقت کند. به موجب قانونی که در ماه مه در کنگره آمریکا به تصویب رسید به نمایندگان کنگره این امکان داده شد توافقنامه را بررسی و در صورت موافقت آن را تصویب کنند.

نمایندگان پارلمان آمریکا در تابستان امسال زمان دارند تا آن را بررسی کنند. اگر این توافقنامه مورد پسند جمهوریخواهان قرار نگیرد، مانع از اجرای آن می شوند. در چنین حالتی ، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا 12 روز زمان خواهد داشت تا اقدام نمایندگان کنگره را وتو کند. در همین راستا، بسیاری از جمهوری خواهان که هم در مجلس نمایندگان هم در مجلس سنا دارای اکثریت کرسی ها هستند پشت سر "لیندسی گراهام" که نامزد ریاست جمهوری آمریکا نیز است قرار گرفته اند تا توافقنامه احتمالی با ایران را به شکست بکشانند.

این سناتور آمریکایی در اظهار نظری در این باره ادعا کرد: «دوست دارم به جاه طلبی های هسته ای ایران بدون شلیک یک گلوله پایان دهم. اما باید این نکته را در نظر بگیرید که با چه کسی باید صحبت کنید و آنها (ایرانی ها) واقعا چه می خواهند . من فکر می کنم آنها به دنبال سلاح هسته ای برای بقا رژیم شان هستند. به نظرم آنها در این مسیر تاآنجایی که امکان داشته باشد فشار وارد خواهند آورد.»

این سناتور جمهوریخواه در بخش دیگر از سخنان درباره کشانده شدن توافقنامه هسته ای احتمالی با ایران به سازمان ملل نیز گفت: «اینکه سازمان ملل به عنوان خاکریزی بین ما و ایرانی هسته ای قرار گیرد ، واقعا به من اطمینان خاطر نمی دهد.»

از سوی دیگر،جمهوری خواهان برای فائق آمدن بر وتوی رئیس جمهور باید در مجلس نمایندگان و سنا به اکثریت دو سوم برسند. در نتیجه برای رسیدن به چنین اکثریتی ،باید حمایت برخی ازدموکرات ها را نیز به دست آورند. امری که برخی تحلیگران مانند جان کریستوفر بیوآ استاد دانشگاه جرج تاون ، آن را واقعگرایانه نمی داند.

با توجه به این توضیحات،به نظر می آید توافق با ایران در کنگره تصویب شود. اما اگر رئیس جمهور اوباما مجبور شود برای پیشبرد آن از حق وتو استفاده کند، این توافق بر پایه متزلزلی قرار خواهد گرفت و با این کار، ایران به پاشنه آشیل دموکرات ها در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری سال 2016تبدیل خواهد کرد.



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
احمدی
۱۰:۰۷ ۱۹ تير ۱۳۹۴
انشاالله که این مخالفتهای زرگریتان به وقوع خواهد پیوست وامریکا را به چند کشور تقسیم خواهد کرد انشاالله