برای شرکت در اجلاس مشترک سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس؛
سخنرانی در اجلاس سران گروه بریکس و دیدار و گفت وگو با تعدادی از سران کشورهای عضو اجلاس شانگهای و بریکس، از جمله برنامه های فشرده دکتر روحانی در این سفر است.
در نشست سران گروه بریکس و سازمان همکاری شانگهای در اوفا، علاوه بر دکتر روحانی رییس جمهوری ایران، سران کشورهای روسیه، چین، هند، برزیل، آفریقای جنوبی، قزاقستان، پاکستان، بلاروس، مغولستان، تاجیکستان، ازبکستان و ارمنستان حضور خواهند داشت.
کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی با داشتن نیمی از جمعیت جهان و ۲۸ درصد قدرت اقتصادی آن، اعضای گروه بریکس را تشکیل می دهند.
سازمان همکاری شانگهای نیز شامل چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان است.علاوه بر این اعضای اصلی، مغولستان، ایران، پاکستان، هند و افغانستان نیز اعضای ناظر این سازمان هستند.
رییس جمهوری پیش از ترک تهران و در گفت و گویی با خبرنگاران، با اشاره به جایگاه سیاسی و امنیتی سازمان همکاری شانگهای و جایگاه اقتصادی گروه بریکس متشکل از کشورهای دارای اقتصادهای نوظهور، اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران میتواند با اعضای گروه بریکس و سازمان همکاری شانگهای،همکاریهای گستردهای ایجاد کند.
دکتر روحانی گفت:برگزاری اجلاس های منطقه ای در شرایطی که جهان از لحاظ اقتصادی از تکقطبی بودن و از لحاظ سیاسی از یکجانبهگرایی فاصله گرفته است، اهمیت مضاعفی دارند و با حضور در آنها میتوانیم اهداف سیاسی و اقتصادی کشورمان را پیگیری کنیم.
انتهای پیام/