وی تصریح کرد: در صورتی که پایین ساقه و یا در یقه ساقه گیاه دارویی گون خراش(طبیعی و یا مصنوعی) ایجاد شود ماده صمغ مانندی ترشح می شود که در اثر هوا خشک شده و به صورت های مختلف: قطره ای، مفتولی، پهن و خرمنی با رنگ های زرد تا قهوه ای و یا بی رنگ در می آید که به نام کتیرا مشهور است.
علیزاده ادامه داد: کتیرا در آب، نامحلول بوده ولی متورم می شود و به صورت ژله سفتی در می آید.
وی افزود: از انواع کیفیت های مختلف کتیرا که به اشکال و رنگ های مختلف وجود دارند نوع ورقه ای بی رنگ یا سفید، بهترین، مرغوب ترین و گران ترین محصولات کتیرا است.
استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: با توجه به این که ژل تهیه شده از کتیرا و آب ممکن است پس از مدتی خراب شود، بهتر است آن را دور از گرما نگه داشت و تازه تهیه نمود.