سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشدار:

کشف سمی مهلک و کشنده داخل سماور و کتری

این هشدار را جدی بگیرید که برای دم کردن چای آب سرد شده کتری را مجددا نجوشانید.

به گزارش خبرنگار کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران؛ بارها اتفاق می‌افتد که برای درست کردن چای آب کتری را پس از جوش آمدن خاموش کنید و پس از مدتی فراموش خواهید کرد که از آن استفاده کنید و مجدد مجبور به جوشاندن آن هستید.

باید این هشدار را جدی بگیرید که برای دفعه بعد از انجام این کار دست بردارید، چرا که آب مجددجوشیده شده تبدیل به مواد خطرناکی می‌شود که سلامتی را تهدید می‌کند. باید گفت که با این کار ترکیبات خطرناکی در آب جوش انباشته می‌گردد، از این دست ترکیبات می‌توان به آرسنیک،‌نیترات و فلورید اشاره کرد.

نمک کلسیم از جمله ترکیباتی است که با این کار در آب انباشته شده و ایجاد سنگ کیسه صفرا می‌کند و در صورت مصرف بیش از حد این آب بروز سنگ‌های کلیوی را نیز به همراه خواهند داشت.

حال آب دوباره جوشیده شده چگونه بر روی بدن اثر می‌گذارد؟

نیترات یک ماده سمی است، زمانی که این ماده موجود در آب درمعرض حرارت بالا قرار می‌گیرد ترکیبات نیترات آن کاملا تغییر یافته و به نیتروسامین تبدیل می‌گردد گفتنی است که این ماده به شدت سرطان زا بوده و انواع سرطان‌ها را شامل می‌گردد.

آرسنیک نیز یک ماده مسموم کننده می‌باشد که مصرف طولانی مدت آب‌های دوباره جوشیده باعث بروز مشکلات جدی برای بدن چون سرطان، بیماری‌های قلبی، مشکلات عصبی و حتی ناباروری می‌شود.

جذب فلوراید بالا نیز باعث ایجاد مشکلات عصبی می‌شود که این اتفاق در کودکان منجر به تاخیر شناختی می‌گردد.

برای آنکه از مشکلات در امان بمانید کافی است کتری را از آب جوش سرد شده خالی کرده و مجددا آب بریزید و بجوشانید.

انتهای پیام/
برچسب ها: نمک ، کلسیم ، آب ، سرطان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۹
در انتظار بررسی: ۰
سلام
۱۲:۲۲ ۲۷ آبان ۱۴۰۱
ی روز دوستم خونمون بود بعد از رفتنش دیدم روی مبل یکمی براده مانند روی مبل ریخته شده مشکوک شدم بعد از مدتی هوس چای کردم در سماور که برداشتم ببینم آب داره دیدم توی آب سماور از همون جنس روی مبل که مانند براده بود توی سماورم شناور بود بشدت شوکه شدم کسی هست کمکم کنه اینا چی بود
علی
۲۱:۳۲ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
این مطلب هیچ توضیحی که ربطی به دوبار جوشاندن آب داشته باشه نداده. چه اتفاقی با دو بار جوشیدن می افته که با یه بار جوشیدن نمی افته! اتفاقا اگه دوبار جوشیده بشه رسوبات بیشتری ایجاد میشه و آب بیشتر تصفیه میشه. البته به شرطی که رسوباتش کاملا ته نشین شده باشه.
ابی
۲۲:۴۸ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
سلام
ناشناس
۱۹:۲۸ ۱۳ مرداد ۱۳۹۸
کل زنای فامیلمون سماورو چپه میکنن تو روشویی
هر روز هر خونه یه سماور اب بریزه بیرون میدونین جه حجمی از اب اصراف میشه؟؟؟؟
علی اصغر خوش روز
۰۰:۵۵ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
من این مطالب رو تایید میکنم
milimz
۱۷:۱۸ ۰۸ فروردين ۱۳۹۸
آب اگه آرسنیک یا نیتریت داشته باشه که اصلا نباید مصرف بشه...
با جوشیدن اتفاقا گچ آب رسوب میکنه و به بدنه کتری فلزی میچسبه که اتفاقا خوبم هست...
ترکیباتی مثل کلر و فلور هم با گرما آزاد میشن ...
زهرا
۱۲:۰۷ ۰۴ شهريور ۱۳۹۷
من در این مورد جستجو کردم و از طب سنتی پرسیدم گفتند اگر آب سالم باشد یعنی آب چشمه یا چاه باشد و سماور و کتری هم از جنس مسی یا برنجی باشد اگر 100 بار هم جوشیده شود نه تنها مشکلی بوجود نمی آورد بلکه بهتر نیز هست
ل
۱۴:۲۱ ۱۵ اسفند ۱۳۹۶
خوب اصلا چرا این مواد باید توی آب آشامیدنی باشند؟
ناشناس
۱۲:۴۲ ۱۸ بهمن ۱۳۹۶
اگه از اب تصفیه در کتری برقی استفاده کنیم .باز هم نباید دو باره جوشیده شود.
خان
۰۰:۴۰ ۱۷ بهمن ۱۳۹۶
درود آیا سربی که برای جوش دادن تنوره در سماور ها استفاده میشود خطرناک نیست؟
ناشناس
۰۸:۴۴ ۲۰ تير ۱۳۹۹
سرب سرطان زا هست و هنگام جوشیدن آب به راحتی ملکولهای سرطانزا داخل آب آزاد شده که برای بدن بسیار خطرناک است .
ناشناس
۱۳:۳۳ ۱۲ بهمن ۱۳۹۶
سلام من مدتی هست ازسماور استفاده نکردم فراموش کردم آبشو خالی کنم دیوارهاش زنگ زده چه جوری تمیز کنم ؟مزه بدش چه جوری ازبین میره؟
آي اَم
۱۰:۱۵ ۰۱ مرداد ۱۳۹۷
با سلام
شما ميتونيد سماورتون را بندازيد دور و يه سماور ديگه بخريد. با اين كار مشكلتون كاملا حل ميشه و مريض هم نميشيد. والا
ناشناس
۱۵:۳۰ ۱۷ آبان ۱۳۹۶
دمتون گرم
ناشناس
۱۹:۲۲ ۰۹ آبان ۱۳۹۶
توی خمیرداندانها که سرشار از ماده فلورید هست
ناشناس
۲۰:۲۸ ۲۲ مهر ۱۳۹۶
همش چرتە
هادی
۰۰:۰۷ ۱۶ مهر ۱۳۹۶
مطالب نیاز به اصلاح دارد نیتروزامین در این شرایط تشکیل نمیشود. البته بطور کلی این مطلب صحیح است چون اگر اب تعویض نشود با توجه به اینکه یون هایی مثل نیترات و ... تبخیر نمیشوند و با جوشاندن اب و تبخیر آن حجم آب کم شده و غلظت این یون ها زیاد شده و از حد مجاز تجاوز میکند که منجر به بیماری میشود. بنابراین با تعویض آب کتری این مشکل حل میشود.
بنابراین زمانی این آب مشکل مصرف دارد که زیاد جوشیده و حجم آن کم شود.
ناصر
۲۳:۲۷ ۱۰ مهر ۱۳۹۶
طبق نظریه فوق باید هزاران نفر که سماورشان دائما سر پر شده و دوباره و چندین بار هم در روز میجوشد مرده باشند
ناشناس
۰۳:۱۲ ۱۷ شهريور ۱۳۹۶
سلام پس جریان شربتهای چرک خشک کنی که به بچه ها میدن چی میشه که روش نوشته با آب جوشیده سرد شده مخلوط کنید
ناشناس
۱۸:۵۶ ۱۱ اسفند ۱۳۹۶
خودت میگی اب جوشیده سرد شده.اینجوری َضررنداره مجدا گرم شود یاجوشانده شود اب سمی میشود
ناشناس
۱۰:۵۹ ۱۷ فروردين ۱۳۹۸
عجب!
رضا
۱۲:۲۰ ۱۶ مرداد ۱۳۹۶
با سلام بنده در مرکز درمانی کارمیکنم ودوستانی که اهل علم هستند موضوع راتائید کردن .وبهترین کار برای صرفه جویی اینه که بعداز هربار اضافه امدن اب جوش آن را در ظرفی در یخچال برای نوشیدن استفاده کنید .یا برای مصارف دیگر مثل اتو و گلدان و ....
کیا
۱۹:۱۳ ۰۵ مرداد ۱۳۹۶
چقدر بیکارند...
مهدي
۱۷:۰۹ ۰۴ مرداد ۱۳۹۶
با سلام
خدا رفتگان شمارو بيامرزه ، يه مادر بزرگ داشتم حدودا" 90 سال عمر كرد ،از زماني كه يادم مياد ، يه سماور داشت با اون آب جوش مي آورد و چاي دم مي كرد روستاي ما هم كم آبي بود ، آب جوشيده اي رو هم دور نمي ريختن ، علت فوت عزيزجونم تا اونجايي كه ياد دارم سرطان نبود ، به هر حال دوستاني كه به آزمايشگاه هاي مربوطه دسترسي ذارن صحت اين مطالب رو بررسي كنن شايد مادر بزرگمون بيشتر عمر مي كرد.
maryam
۱۱:۱۵ ۰۶ آذر ۱۳۹۷
والا منم یه مادر بزرگ دارم تقریبا صد سالش داره میشه و از بچگی هم توی سماور چایی خورده روزی ده تا چایی میخوره اب سماورش هم خالی نمیکنه.همه جاش هم سالمه فقط یکم پا درد داره!!!
فریبرز
۰۵:۴۸ ۲۵ تير ۱۳۹۶
نظرمن اینکه اینم حربه دشمنه
رضا
۲۰:۳۱ ۱۹ تير ۱۳۹۶
دمتون گرم
ناشناس
۰۰:۲۶ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶
کاش درج منیع علمی برده میشد من هم توخونه به بچه ها میگم میگن دروع
ناشناس
۱۱:۳۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۶
باسلام به من گفتند که وقتی آب سماور کم می شود دیگه آب سرسماور نریزید آبش را خالی کنید ازنو آبش کنید آیا صحت داره
فرزاد
۱۹:۰۶ ۲۴ دی ۱۳۹۵
البته به قولی (( دفع خطر احتمالی عقلا واجبه و..)) بهتره دوستان با تحقیق وسوال از اهلش حداقل به نتیجه قابل قبول برای خودشون برسند ضمنا چندان تاثیری بربحران اب در ایران ندارد مگه کل حجم اب پس مانده کتریهایمان چقدره ؟ایا قابل مقایسه با دیگر بحرانهای سوء مدیریت در مصرفه و...
منصور
۱۷:۰۱ ۲۹ آذر ۱۳۹۵
من فردی درسن 75 سالگی هستم از زمان کودکی ونوشیدن چای از سماورهای ذقالی مادرم رحمت ا...وحتی سماورهای حلبی ارایشگرهای کنار خیابان که بعداز اصلاح غیر بهداشتی افراد با دادن یک چایی دارچین مبلغ حداکثر 2ریال دریافت میکردن یادمه که شاید درمدت زمان یکهفته هم اب رو اب توی سماور می کردن ولی این حرفها نبود.
ناشناس
۱۳:۵۱ ۰۶ آذر ۱۳۹۵
کاری ندارم که این مطلب درست هست یا نه و نه توان علمی برای اثبات آن را دارم!
اما قطعا این متن که بشدت در حال پخش در دنیای مجازی هست به بجران کم آبی و سونامی تبدیل شدن ایران به کویر سرعت خواهد بخشید
جالب است بدانید ما مدام این کار را برای پخت انواع غذاها انجام میدهیم ودر صورت صحت این موضوع محدود به کتری و سماور نخواهد بود لطفا این مطلب وامثال آنرابسادگی نپذیرید تا از منبع موثقی اعلام گردد.
ما گاهی مورد هجوم چنین افکاری قرار می گیریم که طرف مقابل از تکنیک عوام فریبی برای رسیدن به اهداف پشت صحنه خود بهره می برد بهتر است در این موارد که دایما از تکنیک نشانه قراردادن سلامتی انسانها استفاده می کنند تا ما خود آنرا به شدت نشر دهیم واز بازاریابی ویروسی بهره مند می شوند تا اطلاعات اشتباه را با چند اصطلاح علمی به خورد ما دهند
لطفا بیشتر آگاه باشیم و بدون منبع و حتی با منابع ساختگی فریب نخوریم.
محمد
۰۰:۵۰ ۰۴ آذر ۱۳۹۵
این مطلب در سایتهای خارجی هم گفته شده
کافی عبارت reboil water را جستجو کنید
ناشناس
۰۸:۵۷ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
کذب محضه
ناشناس
۱۰:۵۷ ۱۷ فروردين ۱۳۹۵
شاید منظورش اینه املاح معدنی آبی که چند بار داخل کتری یا سماور میجوشه مدام رسوب میکنه که این باعث میشه هر بار آب میریزیم مجددا این مواد وارد آب بشه و درصد مواد سنگین آبرو زیاد کنه .
البته با تعویض هر بار آب جوش سرد شده هم نمیشه به آب مقطر دست یافت .
ناشناس
۱۵:۳۸ ۲۸ بهمن ۱۳۹۴
این مطلب پایه علمی دارد لطفا جدی بگیرید
ناشناس
۱۴:۲۸ ۰۳ دی ۱۳۹۴
شبکه سلامت هم این خبر علمی رو گفت وهشدار داد
ناشناس
۲۳:۴۶ ۰۳ فروردين ۱۳۹۹
سماورم رسوب کرده بودجرمگیرسماورریختم الان قرمزرنگ شده چکارکنم
علی
۲۱:۴۰ ۰۵ بهمن ۱۴۰۰
شبکه سلامت! به سلامت!
ناشناس
۰۹:۳۱ ۲۳ آذر ۱۳۹۴
گرم کردن اب چی اونم ضرر داره یا فقط جوشاندنش ضررداره؟؟
نادر
۱۱:۳۲ ۰۸ شهريور ۱۳۹۴
نیتروزآمین از ترکیب پروتئین با نیتراتها بوجود می آید.مگه آب پروتئین داشته که ما نمی دونستیم.لطفا از نوشتن مطالبی که در آنها تخصص ندارید پرهیز کنید.البته من هم تخصص ندارم .ولی اینو هر بچه مدرسه ای هم می دونه.
هاشمی
۱۸:۵۸ ۰۷ شهريور ۱۳۹۴
http://chemistry.about.com/ Generally, boiling water, allowing it to cool and then reboiling it does not present much of a health risk. For example, if you keep water in a tea kettle, boil it and add water when the level gets low, you aren't likely to endanger your health. It's best if you don't let water boil down, which concentrates minerals and contaminants and if you reboil water, it's better to do it once or twice, rather than make it your standard practice. Pregnant women and persons at risk for certain illnesses may wish to avoid reboiling water rather than risk concentrating hazardous chemicals in the water.
مهلا
۱۸:۳۸ ۱۲ مرداد ۱۳۹۴
.این همه از صرفه جویی در مصرف آب میگن،حالا آیا این کار که آب جوش سرد را بیرون بریزیم درسته؟
زهرا
۱۸:۰۹ ۰۴ شهريور ۱۳۹۷
نمیگن دور بریزید بجای اینکه آب توی بطری های یخجال رو از شیر پرکنید میتونید از آب جوشیده و سرد شده استفاده کنید .یا برای آبیاری گلها یا سایر مصارف
وحید
۲۲:۱۱ ۰۵ مرداد ۱۳۹۴
خبر کاملا مصداق شایعه پراکنی هست.
ناشناس
۱۶:۱۷ ۲۹ تير ۱۳۹۴
خیلی جالبه که همه خواننده ها در مورد منبع خبر سوال کردن
ناشناس
۲۲:۱۷ ۲۴ تير ۱۳۹۴
به نظر من نمی تونه درست باشه مخصوصا برای سماور
هر چند وقت یکبار سماور را که خالی می کنیم پر از املاح وگچ هست
اگر هروز بخواهیم خالی کنیم این املتح با اب مخلو شده ولی دز سماور به دیواره سماور می چسبه واب زلالی ر و داریم
سما
۰۳:۳۸ ۱۸ تير ۱۳۹۴
کاش منبع علمی اش را نیز ذکر می کردید
ناشناس
۰۰:۱۹ ۱۸ تير ۱۳۹۴
سماوری که سالها از آن استفاده میکنند چطور؟
شهروند
۱۶:۴۶ ۱۷ تير ۱۳۹۴
آب سالم در جوشیدن مجدد هیچ خطری را بوجود نمی آورد.
ناشناس
۰۷:۴۲ ۱۶ تير ۱۳۹۴
منبع علمی خبر؟؟؟
همین که یک خبرنگار گفته درست است؟
محمد
۰۰:۵۴ ۱۶ تير ۱۳۹۴
کاش در این وضعیت کم آبی و بحران آب، پیشنهادی برای مصرف آب جوشیده ی سرد شده ارائه می دادید! حقیر معمولاً از آن برای اتوی بخار استفاده می کنم، برای آب دادن گلدان ها نیز می توان استفاده نمود.
سحر
۲۳:۱۷ ۱۵ تير ۱۳۹۴
با تشکر از کلینیک بابت اخبار جالب علمی روز دنیا
ناشناس
۱۶:۴۴ ۱۵ تير ۱۳۹۴
من بعید می ئونم این حرف پایه علمی درستی داشته باشه. حتی نیتروز آمین رو اشتباهی نیتروسامین نوشته. منبعش چقدر موثقه؟ از کجاس؟ ذکر نشده.
sara
۱۶:۱۲ ۱۵ تير ۱۳۹۴
نیتروسامین نه. نیتروزآمین درسته
زهرا
۱۳:۱۴ ۱۵ تير ۱۳۹۴
تذکر خوبی بود
متوسلی
۰۹:۴۵ ۱۵ تير ۱۳۹۴
باسلام
نگفتیدکه اگراب دایم درحال گرم شدن یاجوشیدن باشدایابازهم این اتفاق می افتدیاخیر؟؟
البته درشرح چنین چیزی مشاهده نمیشود؟
ناشناس
۰۷:۲۲ ۱۵ تير ۱۳۹۴
مطالب غیر کارشناسی است
ناشناس
۲۳:۴۱ ۱۴ بهمن ۱۴۰۰
دوران کرونا به ما ثابت کرد دکتر ها هم به اندازه ما میدونن. لطفا قبل از قبول هر چیزی کمی هم از عقل خودمان استفاده کنیم. موارد غیر منطقی زیادی در این مطلب وجود دارد که ناشر در مورد آن حرفی نزدن. نه تنها این مورد، در طول شبانه روز از این تیپ موارد زیاد به گوشمان می خورد که نباید کور کورانه آن را قبول کرد و سریع فورواردش کنیم.