سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چشم‌انداز شبکه‌های بیگانه از آینده مذاکرات هسته‌ای وین

تحلیل خبری از واکنش رسانه های خارجی به روند مذاکرات هسته ای ایران را در این بخش ملاحظه فرمایید.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران  به نقل از واحد مرکزی خبر آخرین دور مذاکرات ایران و گروه پنج به علاوه یک سه روز پس از پایان ضرب الاجل دهم تیرماه با جدیت ادامه پیدا کرده و طرفین امیدوارند ‌در یک هفته ای که آن را تمدید نموده اند ، به توافق مورد نظر دست یابند. در این میان یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی هم به تهران آمد تا با مقامات جمهوری اسلامی و از جمله رئیس جمهور دیدار و گفتگو کند . او با هدف شفاف سازی در «پی ام دی» و باز کردن گره مذاکرات به ایران آمده است. رسانه های بیگانه نیز درباره آینده مذاکرات و نتایج این سفر ها و نشست ها گمانه زنی می کنند . مهمترین محورهای این گزارشها را که طی شبانه روز گذشته در شبکه های تلویزیونی بیگانه مجال طرح یافته مرور می کنیم:

اظهار امیدواری به آینده مذاکرات هسته ای

اظهار امیدواری در قبال دست یافتن به توافق در گزارش های شبکه های بیگانه پر رنگ تر از گذشته و در برخی موارد از زبان مقامات غربی هم دیده می شود. سی ان ان (1394/04/12) به نقل از مذاکره کنندگان درباره توافق هسته ای اظهار خوشبینی کرده است. الجزیره انگلیسی1394/04/11) رویکرد فوق را با این تاکید که «گفتگوهای هسته ای جان تازه ای گرفته » مطرح می سازد. این شبکه تلویزیونی در گفتگو با جیمز بیز سردبیر دیپلماتیک از وین، رفت وآمد دیپلماتها به وین را نشانگر دمیده شدن روح تازه برگفتگوها توصیف می کند و اما رویترز و فرانس 24 و الجزیره در گزارش هایی (1394/04/11) رویکرد فوق را از زبان وزیر خارجه چین را آورده اند. هرچند این مقام چینی از ضرروت اقدام سریع برای رسیدن به خط پایان سخن گفته اما از «مسایلی بسیار مهم و حساس » سخن به میان آورده که به زعم وی «هیچکس نمی تواند از آنها چشم پوشی کند.» خبرنگار شبکه سی ان ان در ایران اما سعی دارد این خوش بینی را به شرکت های ایرانی نسبت دهد، زیرا به باور وی آنها امیدوارند با برداشته شدن تحریم ها، بتوانند از وضعیت دشوار کنونی خارج شوند و بر کیفیت و کمیت تولید خود بیفزایند .

جدی و سخت بودن مذاکرات

در کنار برخی اظهار خوشبینی ها، رسانه های خبری از سختی مذاکرات و جدی بودن طرفین برای حل و فصل مشکلات و رفع موانع نیز می گویند. شبکه تلویزیونی یورونیوز(1394/04/11) در این باره سخت بودن مذاکرات را به خاطر تصمیم جامعه بین الملل برای تحت کنترل در آوردن برنامه هسته ای ایران به منظور حاصل شدن اطمینان از خودداری ایران از ساخت بمب اتمی در ازای لغو تحریم های بین المللی می داند، اما ای پی تی ان این سختی را از سخنان فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان به دست داده، زیرا به باور وی انتخابات به مرحله سرنوشت سازی رسیده و «چند متر باقیمانده تا خط پایان توافق هسته ای با ایران بسیار سخت و دشوار می گذرد

سفر آمانو به ایران و دیدارش با مقامات نظام

سفر آمانو به تهران نیز زمینه ای برای برخی گمانه زنی ها درباره اهداف و نتایج این نشست در رسانه های بیگانه شده است. الجزیره (1394/04/11) انجام سفر آمانو به تهران را مثبت ارزیابی می کند، زیرا نتیجه آن می تواند بر مذاکرات هسته ای در وین تاثیر بگذارد و منجر به امضای توافقنامه هسته ای شود. خبرنگار بلومبرگ نیز حضور یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در تهران را نشانگر این مطلب ارزیابی می کند که پیشرفت هایی در مذاکرات هسته ای ایران به دست آمده است.(شبکه تلویزیونی بلومبرگ 1394/04/11)

اما سی ان ان ضمن تردیدهایی درباره دستیابی به توافق سعی دارد، چنین القاء ‌کند که آژانس بین المللی انرژی اتمی خواستار پاسخگویی همین الان ایران درباره مسائل حل نشده گذشته است. اد رویس رئیس جمهوری خواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا هم در گفتگوی اختصاصی با این رسانه آمریکایی «بازرسی در هر زمان و از هر مکان از جمله مراکز نظامی » را مهم ترین هدفهای واشنگتن از مذاکرات و سفرهای مورد اشاره خوانده و با یادی آوری مذاکرات گذشته ایالات متحده با کره شمالی هشدار می دهد که این مذاکرات به سرنوشت مذاکره با کره شمالی تبدیل نشود، زیرا به ادعای این مقام آمریکایی «بازرسان بین المللی ما موفق نشدند با دانشمندان کره شمالی مصاحبه و وارد این مراکز شوند.» همانطور که شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی(1394/04/11) آورده این فضای روانی در رسانه های دیگر نیز دیده می شود. آنتونی بلینکن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در این باره تصریح می کند که «بدون دسترسی های لازم، توافقی در کار نخواهد بود

اظهار بدبینی نسبت به آینده مذاکرات هسته ای

اظهار بدبینی درباره نتایج احتمالی مذاکرات هسته ای به نوعی در موضع گیری های مقامات فرانسوی بیش از بقیه دیده می شود. تلویزیون بی بی سی عربی (1394/04/12) به نقل از لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه از باقی ماندن اقداماتی سخن می گوید که وی امیدوار است که قبل از دستیابی به توافقنامه هسته ای این اقدامات( در ایران ) حاصل شود. مخالفت با مذاکرات و تلاش برای جلوگیری از دستیابی طرفین به توافق نهایی از سوی مقامات صهیونیستی و گروهک تروریستی منافقین در پاره ای رسانه ها نیز انعکاس خاص داشته است. علیرضا جعفرزاده معاون شورای ملی مقاومت ایران ( گروهک منافقین ) در گفتگو با شبکه نیوزمکس (1394/04/12) با انتقاد از موضع آمریکا در قبال برنامه های هسته ای ایران ، نیاز مبرم ایالات متحده به توافق با ایران را موجب کمرنگ شدن امیدها به «توافقی محکم» ارزیابی می کند، زیرا «متاسفانه رویکرد آمریکا و پنج به علاوه یک درباره ایران رویکرد درستی نیست.» در یکی از گزارش های الجزیره انگلیسی (1394/04/12) هم هر چند تاکید می شود که دیپلماتهای غربی می گویند هنوز امیدوارند بتوانند پیش از هفتم ژوئیه به توافق برسند، اما این رسانه به نقل از یک مقام ارشد ایرانی، ضرب الاجلهایی تعیین شده را مصنوعی می خواند.ا نگرانی ایران از جاسوسی اسرائیل از تیم مذاکره کننده هسته ای در وین را بی بی سی عربی (1394/04/12) مورد توجه قرار داده، اما سی ان ان که به موضوع اختلاف نظر مقامات اسرائیل در قبال برنامه های هسته ای ایران و نتایج مذاکرات هسته ای پرداخته از شکاف میان دیدگاههای شیمون پرز و بنیامین نتایاهو می گوید . بر این مبنا شیمون پرز توافق احتمالی را نه تنها فرصتی برای امنیت منطقه، بلکه برای امنیت جهان می داند. اما بر اساس دیدگاههای نخست وزیر اسرائیل، توافق هسته ای برای منطقه، اسرائیل، آمریکا و اروپا خطرناک است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.