سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

والدین مراقب باشند؛

یک کودک دیگر در کما / شربتی که دستگاه گوارش کودکان را سوراخ می کند!

سوختگی شدید دستگاه گوارش و معده، سوراخ شدن مری و التهابات عفونی و حتی مرگ سرنوشت کودکانی است که اقدام به خوردن مایعات شیمیایی و به ویژه لوله بازکن هایی می کنند که در رنگ های شاد و جذاب عرضه می شوند.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از عصر ایران - کودکی که طراحی زیبای مایع لوله باز کن برایش جذاب بود با خوردن این مایع به جای شربت هم اکنون با بستری در بیمارستان مفید تهران در جدال با مرگ است.
سوختگی شدید دستگاه گوارش و معده، سوراخ شدن مری و التهابات عفونی و حتی مرگ سرنوشت کودکانی است که اقدام به خوردن مایعات شیمیایی خصوصا لوله بازکن هایی که  این روزها در رنگ های و طرح های جذاب در سوپر مارکت ها در معرض فروش اند می کنند. شکل و رنگ ظروف حاوی این مواد شیمیایی خطرناک، به طرز عجیبی شبیه شربت ها و آب میوه های موجود در بازار است.
 
در تازه ترین مورد این گونه اتفاقات دردناک کودکی 4 ساله که قوطی جذاب و نارنجی محتوی لوله بازکن را به جای شربت سرکشید هم اکنون به علت سوختگی شدید دستگاه گوارش بعد از چندین عمل جراحی در بخش مراقب بیمارستان مفید تهران بستری شده و تلاش پزشکان برای نجات جان وی ادامه دارد. وزن این کودک بعد از این حادثه به 10 کیلوگرم کاهش یافته است.
 
                     کودکی که به تازگی در بیمارستان مفید تهران به دلیل خوردن لوله باز کن بستری و تحت درمان است
 
 
 
دکتر جواد غروبی دانشیار و فوق تخصص جراحی و ارولوژی کودکان در بیمارستان مفید در گفت و گو با عصر ایران، با اشاره به اینکه در زمینه بلع مواد شیمیایی و خصوصا موارد ضد عفونی کننده و لوله باز کن ها مراجعات به بیمارستان های تهران به صورت متداول انجام می شود گفت: آمار دقیقی از بلع مواد و مایعات سوزاننده در کودکان و شیر خواران در ایران وجود ندارد ولی به لحاظ شیوع،  بلع مایعات قلیایی بیش از مایعات اسیدی بوده و بیشتر نیز درکودکان زیر 5 سال اتفاق می افتد.
 
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: از جمله مایعات قلیایی که بلع آنها سوختگی عمیقی را در مری و معده کودک ایجاد می کند  لوله باز کن ها،  تمیز کننده اجاق گاز و ماشین ظرف شویی هستند و معمولا به دلیل اینکه بدون طعم و بو  است  در بلع اولیه دردی ایجاد نمی کند.
 
وی ادامه داد: طی سال های اخیر در کشورهای توسعه یافته به علت خطرات و عوارض کشنده ای که بلع مواد شیمیایی مانند لوله بازکن ها برای کودکان ایجاد می کند تمهیدات و اقداماتی شامل کاهش در غلظت و PH این مایعات ایجاد شد تا عوارض و آسیب کمتری به دنبال بلع احتمالی و تصادفی در کودکان ایجاد شود.
 
این متخصص جراحی اطفال با بیان اینکه آسیب بلع مواد قلیایی در کودکان به مراتب بیش از مواد اسیدی است افزود: PH بالای 11 در مواد قلیایی می تواند به راحتی باعث سوختگی عمیق، سوراخ شدن مری و التهاب عفونی میان سینه و حتی مرگ در کودک شود که این موارد در مورد  لوله باز کن ها که  PH قلیایی دارند صدق کرده و لذا در صورت بلع سبب سوختگی شدید دستگاه گوارش فوقانی می شود.
البته تمیزکننده های پودری یا کریستالی به دلیل چسبیدن به مخاط دهان و مری سوختگی و  آسیب شدیدتری برای کودک ایجاد می کند.  به طوریکه حفره دهان این کودکان و مری کاملا سوخته و البته مواردی نیز خود معده همراه با مری و حفره دهان می سوزد.  
 

 
دکتر غروبی با بیان  اینکه در اینگونه موارد والدین کودک نیز دچار مشکلات روحی شدیدی می شوند خاطر نشان کرد: معمولا علاوه بر اینکه در اینگونه موارد کودک در دراز مدت به لحاظ روانی دچار مشکلات عدیده ای می شود والدین نیز احساس گناه کرده و خودشان را ملامت می کنند که این مشکلات باعث می شود غالبا خانواده ها نیاز به مشاوره روانپزشکی داشته باشند.
 
مسمومیت بر اثر خوردن مواد شوینده، ضد عفونی‌ کننده و لوله بازکن‌ ها، مسئله‌ ای است که این روزها فراگیر شده و کودکان از روی کنجکاوی و به دلیل جذاب بودن رنگ کالا به سمت آن می‌ روند و چون این مواد، به راحتی در آشپزخانه‌ های منازل، زیر سینک ها و کابینت‌ ها در دسترس کودکان است، مسمومیت کودکان، سیر افزایشی داشته است.
 
یکی از پرستاران بخش مراقبت های بیمارستان مفید در این باره می گوید: مدتی قبل وقتی موارد این چنینی زیاد شد یکی از پرستاران بیمارستان با شرکت تولید کننده چاه بازکن «ص» تماس گرفته و این مورد را اطلاع داده است: بعد از آن این شرکت بسته های جدیدی با درِ پِرسی پیچی تولید کرد اما این هم کمکی به کاهش مسمومیت ها نکرد. شاید چون رنگ بسته بندی ها هنوز برای بچه ها جذاب است.  
 
 کودکی که سال گذشته به دلیل خوردن لوله بازکن دچار آسیب های جدی شد
 
مرگ کودکان ایرانی فدای طراحی زیبای لوله بازکن ها کماکان بچه های ایران را می بلعد/ مسئولان کی چاره اندیشی می کنند
 
 
 
متاسفانه شرکت های تولید کننده مواد شیمایی و لوله بازکن ها با وجود تذکرات و حتی انتشار اخبار مسومیت های کودکان باز هم مبادرت به تولید محصولات خودبه همان روش های جذاب برای کودکان می کند که در این باره چند نکته را یاد آور می شویم.
 
1- آیا انتشار اینگونه اخبار و تصاویر کودکانی که در تخت بیمارستان ها  با مرگ دست و پنجه نرم می کنند هنوز نتوانسته است صاحبان شرکت های تولید کننده محصولات شیمایی و لوله بازکن ها را قانع کند که به جای استفاده از رنگ های شاد و جذاب برای کودکان  در تولید محصول خود از رنگ های دیگر استفاده کنند. زیرا اگر کسی نیاز به استفاده از لوله بازکن در منزل خود داشته باشد حتما آن کالا را تهیه و  استفاده می کند و  رنگ زیبا و جذاب تاثیری برای خریدن و یا نخریدن آن کالا  به وجود نمی آورد.
 
2- به جاست مسؤولان به انتشار اینگونه اخبار واکنش نشان داده و با تدوین دستوالعمل های جدی شرکت های تولید کننده را  مجبور به رعایت ایمنی در تولید در بطری و عدم استفاده از رنگ های جذاب کنند.
 
3- کودکان زیر ۵ سال، پر خطرترین گروه سنی از نظر بروز مسمومیت هستند. در کودکان همیشه مسمومیت ها اتفاقی و بیشتر ناشی از سهل انگاری بزرگسالان است.
کودکان خردسال ممکن است هر چیزی را به دهان ببرند. این عمل، بخشی از آموزش و درک این گروه سنی از محیط اطرافشان است در واقع کودکان نوپا بیشتر از همه حس ها از حس چشایی استفاده می کنند. آنها به طور معمول هر چیز را به دهان می برند تا بفهمند آن چیست همین عمل زمینه ساز بروز مسمومیت را فراهم می کند و لذا بجاست ، والدین  مطمئن باشند که کودکان به مواد سمی دسترسی نداشته و  این گونه محصولات را در مکان های دور از دسترس کودکان قرار دهند.


کودکی که سال گذشته به دلیل خوردن لوله بازکن دچار آسیب های جدی شد



 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
حمید رضا صفدری
۱۵:۴۱ ۰۲ مرداد ۱۳۹۴
خدا این کودکان بی گناه را شفا بدهد، الهی آمین.
به نظرم یکی از این کارهای پیشگیری، اگر خدا صلاح بداند و مسئولین توجه کنند، این مواد لوله بازکن و غیره را، با تلخ کردنشان باعث جلوگیری از خوردن توسط کودکان شوند.
رضا
۱۵:۵۰ ۲۸ تير ۱۳۹۴
دولت باید همه کارخانه های لوله باز کنی را موظف کند که از درب های ضامن دار دو جداره باید استفاده کنند وقوه فضاییه باید پیگیر این کونه موارد باشد ببیند آن لوله باز کنی را که این بچه خورده است از کدام شرکت است آن شرکت را به پرداخت جریمه سنگین و درمان کامل این کودک بی گناه حکم صادر کند
مریم
۲۰:۱۱ ۲۱ تير ۱۳۹۴
خدا شفا بده کاش پدر مادرها توجه کنن واگر فروشنده به فکر نیست اونها دلشون برای بچه ها بسوزه و ابن محصولات را نخرن مادر را دل سوزد ودایه را دامن انشالله توجه بیتری به بچه بشه لازم نیست اینقدر مواد شیمیایی توخونه هامون دم دست باشه
هدهد
۰۶:۱۱ ۲۰ تير ۱۳۹۴
اللهم اشف کل مریض*سلام بمیرم و بچه ای چنین نبینم *مراقب بچه ها باشید خیلی کنجکاوند *بچه ها آب پرتغال خیلی دوست دارند و بطری ها رنگشان مشابه بطری شربت*مراقب بچه ها در طراحیمون باشیم
رضا
۰۸:۰۳ ۱۶ تير ۱۳۹۴
پدر مادر مقصرن بچه جه گناهی داره
آرین
۲۳:۲۲ ۰۹ تير ۱۳۹۴
نیگا کن هر چیزی رو به مسؤلین ربط ندین دیگه الان این بچه لوله باز کن خورده اینجوری شده چه ربطی به مسؤولان داره؟