سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ای پی گزارش داد:

در صورت شکست گفتگوهای هسته‌ای، قدرتهای جهانی گزینه‌ای مقابل ایران ندارند

به باور نگارنده مطلب آسوشیتد پرس اگر گفتگوهای هسته‌ای ایران با شکست روبرو شود، سایر گزینه‌ها برای کنترل برنامه هسته‌ای ایران طرفدار ندارد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از آسوشیتد پرس، در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای ایران و 6 قدرت جهانی در وین، کشورهای غربی برای تقابل با برنامه هسته‌ای ایران گزینه مناسبی در اختیار نخواهند داشت.


به باور نگارنده گزارش آسوشیتد پرس، گزینه جنگ که آمریکا بر روی میز نگاه داشته است طرفدار چندانی ندارد و جامعه جهانی نیز مایل به اعمال تحریم‌های فلج‌کننده بر ایران نیست. در نتیجه دوره خطرناکی از تردید پیش خواهد آمد.


این که کدام یک از این احتمالات رخ دهد بستگی دارد به این که کدام یک از طرفین احتیاج بیشتری به توافق هسته‌ای دارد. در ظاهر به نظر می رسد ایران موضع ضعیف‌تری دارد؛ چرا که تحریم‌ها اقتصادش را فلج کرده است. اما ایران موضعی اتخاذ کرده است که همگان بر شجاعت آن صحه می‌گذارند. دولت اوباما نیز که میراث سیاسی اش در معرض خطر است به همان اندازه برای حصول توافق مصمم است.


رژیم صهیونیستی و کشورهای عرب سنی نظیر عربستان به خاطر تردید نسبت به وعده‌های ایران و نیز توان غرب برای مهار ایران درباره حصول هیچ توافقی تمایل ندارند. در بعد اقتصادی، به نظر می‌رسد جهان برای به‌زانودرآوردن ایران از طریق قطع جریان سرمایه و کالا به این کشور آمادگی ندارد. این امر مستلزم تحریم پرهزینه زمینی و دریایی این کشور است که از نظر سیاسی نیز التهاب‌آور خواهد بود و مستلزم اعمال منطقه پرواز ممنوع بر فراز کشوری است که دو برابر و نیم ایالت تگزاس آمریکاست.


در نتیجه، راه واقع‌گرایانه‌تر افزودن بر فشار تحریم‌های کنونی است؛ اما کشورهای دیگر حتی این مساله را نیز به سادگی نخواهند پذیرفت. برخی کشورها نظیر چین، هند و ژاپن هنوز هم به مقادیر زیادی از نفت ایران وابسته هستند. ایران بازار گسترده‌ای دارد که شرکت‌های ریز و درشت مشتاق ورود به آن هستند. هرچه تحریم‌ها بیشتر باقی بمانند، شرکت‌های جهان بیشتر تشویق می‌شوند که راهی برای دورزدن آنها پیدا کنند و در نتیجه، تاثیر افزایش تحریم‌ها کاهش خواهد یافت.


در آمریکا افزایش تحریم‌های ایران در میان مقامات طرفدارانی دارد؛ اما اشتهای موجود برای افزایش تحریم‌های سازمان ملل و اتحادیه اروپا بسیار کمتر است.


انتهای پیام /

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
عسگر واحدی
۱۳:۱۸ ۰۹ تير ۱۳۹۴
من نظرم درمورد مذاکر این است درس است مت تحریم شده ایم اماواقیعت ان است که 20در صد تحریم خارجی مارادچارمشگل کرده 80در صدداخلی بوده امیدواریم جامع اصلاح شود کاردان به کارگرفته شود اصلا به مذاکر ه نباید اهمیت داد چرا که نمی توانیم چنین شرایتیراقبول نمایم کشورهای غربی اکثرا بیش از 100کلاهک هسته ای دارند وخیلی هامثل اسرائیل غارت گر حتی عضو امپی تی هم نیستند اگر راست می کویند چرا دنیا بخطر نمی افتد ایرا که کشوری با ایمان است به تمام کشور های ضعیف کمک می نمایید باعث نگرانی غربیها شده اینها با دین مبین اسلام مشگل دارند وبس مذاکره باید لغوگردد چرا مشگل اساسی راباید درداخل کشور مهار باید کرد
ناشناس
۱۰:۰۶ ۰۹ تير ۱۳۹۴
اگه مذاکرات به جایی نمی رسه لطفا تموم کنید تا تکلیفمون مشخص بشه (رومی رومی یا زنگی زنگی )ما ایرانی ها آماده ایم تا هر خبری رو بشنویم
با ارزوی موفقیت سربلند ایران در مذاکرات
ناشناس
۰۳:۲۹ ۰۹ تير ۱۳۹۴
این غربی های عوضی هیچ غلطی نمی کنن