سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مرغداران بخوانند

حیدری خاطرنشان کرد: یکی از راه‌ها وجود سد یا مانعی در ابتدای مرغداری است که هر فرد یا خودرویی نتواند وارد آن شود و افراد هم اگر قرار است وارد شوند لباس و چکمه مجهز بپوشند.

به گزارش گروه  وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از ایسنا ،کارشناس مسئول طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: مرغداری‌ها حتما باید به چاه دفن لاشه و کوره لاشه‌سوز مجهز باشند تا اگر بیماری در مرغداری رخ داد از شیوع بیشتر آن جلوگیری شود.

دکتر علیرضا حیدری با اشاره به مهمترین بیماری‌های شایع در مرغداری‌ها، افزود: این بیماری‌ها از نوع ویروسی، باکتریایی، قارچی و انگلی هستند که برخی از آنها بین انسان و طیور مشترکند.

وی ادامه داد: نیوکاسل، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و ... از انواع بیماری‌های ویروسی و سالمونلا از نوع میکروبی، مهمترین بیماریهای طیور هستند که از بین آنها سالمونلا و آنفلوآنزا بین انسان و طیور مشترک است.

این مسئول رعایت امنیت زیستی در واحدهای مرغداری را مهمترین نکته‌ای دانست که باید مد نظر قرار گیرد و تصریح کرد: این اقدامات شامل 20 تا 30 راهکار ساده است که از شیوع بیماری در مرغداری و در مناطق اطراف آن جلوگیری می‌کند.

حیدری خاطرنشان کرد: یکی از راه‌ها وجود سد یا مانعی در ابتدای مرغداری است که هر فرد یا خودرویی نتواند وارد آن شود و افراد هم اگر قرار است وارد شوند لباس و چکمه مجهز بپوشند.

وی گفت: اگر قرار است خودرویی وارد مرغداری شود باید ابتدا در حوضچه مواد ضدعفونی کننده قرار گیرد و چرخ‌های خودرو یک دور کامل در آن بگردد.

کارشناس مسئول طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه همه مرغداری‌ها باید به استخر محلول ضدعفونی مجهز باشند، یادآوری کرد: این حوضچه می‌تواند به عمق 30 تا 40 سانتی‌متر باشد و درآن از آب آهک و یا محلول‌های ضدعفونی استفاده شود.

حیدری عمر این مواد ضدعفونی کننده را 20 دقیقه تا نیم ساعت دانست که باید در زمان ورود خودور یا افراد تجدید شود.

وی ادامه داد: افراد هم باید موقع ورود به مرغداری چکمه خود را در این حوضچه ضدعفونی کنند.

کارشناس مسئول طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه آب آلوده، غذای آلوده و پرندگان آلوده را مهمترین عواملی دانست که موجب ایجاد بیماری در مرغداری می‌شود و اظهار کرد: باید مرغداری عاری از در و پنجره باز باشد تا هیچ پرنده‌ای وارد آن نشود، به علاوه محل نگهداری دام هم بدون پنجره باشد و یا پنجره‌ها با توری پوشانده شود.

حیدری گفت: گاهی آلودگی از طریق حیوانات اهلی مانند سگ و گربه، جوندگان و حشرات نیز منتقل می‌شود.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.