سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راههای مراقبت از پوست در زمان روزه داری!

مصرف مایعات کافی بین افطاری تا سحر، نیازهای آبرسانی پوست را تامین می نماید و مانع از خشکی پوست به خصوص در این ماه گرم سال می شود.

به گزارش خبرنگار کلینیک  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران؛ شاید تاکنون کمتر از اثرات روزه داری بر پوست شنیده باشید، زیرا همواره بیشتر توجه ها به ارگان هایی از بدن مانند سیستم گوارش (معده، روده، مری، کبد) و غدد است که نقش اساسی در هضم و جذب غذا و تنظیم قند خون دارند.

علاوه بر آن، گاهی بروز سنگ های کلیوی نیز که نتیجه کاهش مایعات بدن است، از مشکلات مراجعین روزه دار بخصوص در ایام گرم سال می باشد.
 
اما چگونه می توان از پوست بدن در مقابل عوارض احتمالی ایام روزه داری مراقبت نمود؟
1- خشکی پوست لب یکی از مشکلات جدی روزه داران بخصوص در هوای گرم تابستان می باشد. این مشکل در کشاورزان و کارگران بیشتر آشکار است، زیرا تابش مستقیم نور خورشید به پوست از یک سو و تعریق و دفع مایعات بدن در هوای گرم از سوی دیگر، منجر به ترک خوردن و خونریزی لب می شود.

استفاده از کرم ضد آفتاب و کرم مرطوب کننده و پرهیز از تماس مستقیم با نور خورشید در درمان این مشکل موثر خواهد بود. مالیدن پماد ویتامین آ+د روی لب نیز خیلی مفید است.


خشک شدن داخل بینی نیز می تواند علائمی چون خون دماغ را به همراه داشته باشد که استفاده از وازلین یا نرم کننده های ویتامینه می تواند کاملا این مشکل را کنترل نماید.

عده ای از افراد متاسفانه ایام ماه مبارک رمضان را فرصت مناسبی برای لاغر شدن می دانند، در حالی که چنین کاری اصلا درست نیست

2ـ بروز تبخال و آفت های دهانی از مشکلات شایع در کسانی می باشد که در معرض نور آفتاب گرم بوده و از کاهش مایعات بدن رنج می برند، زیرا بدن دهیدراته (کم آب) و نور خورشید می توانند با ایجاد نوعی استرس درونی موجب فعال شدن ویروس تبخال یا آفت دهان شوند.

توصیه به بیماران مصرف مایعات فراوان از افطار تا سحر و پرهیز از تماس مستقیم با نور خورشید و و کاهش فعالیت های بدنی برای کاهش تعریق بدن می باشد.در موارد شدید و مکرر تبخال، مصرف قرص آسیکلوویر فقط با نظر پزشک توصیه می گردد.

3ـ ریزش مو و تغییرات ناخن ها اگرچه ممکن است بندرت مشاهده شود، اما بروز آن در افرادی با سابقه ابتلا به ریزش مو و مشکلات ناخن ممکن است در این ایام بیشتر دیده شود که علت عمده آن افزایش مصرف موادغذایی شیرین و مواد نشاسته دار و گوشت قرمز و در مقابل کاهش مصرف مواد سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مانند لبنیات و سبزیجات و ... می باشد.

4ـ گاهی شدت گرسنگی و تشنگی بخصوص در فصل تابستان می تواند در شدت و وسعت بیماری های تاولی مانند پمفیگوس و سایر بیماری های خودایمنی مانند بیماری های روماتیسمی پوست، پسوریازیس، لیکن پلان، ویتیلیگو (برص یا پیسی) و ... نقش داشته باشد، اگرچه دلایل علمی مستدلی در این زمینه وجود ندارد.

در هر صورت توصیه می شود افراد مبتلا به این بیماری ها قبل از ایام روزه داری، با پزشک متخصص مشورت کنند تا پزشک ارتباط یا عدم ارتباط بیماری با روزه داری را در هر فردی به طور جداگانه تعیین نماید.

5ـ خشکی پوست در روزه داران نمی تواند در اثر روزه داری باشد، زیرا مصرف مایعات کافی از افطاری تا سحری نیاز پوست به آب را تامین می نماید.

با این حال برای تامین رطوبت پوست در ساعات روزه داری می توان از استحمام و یا استفاده از دستمال مرطوب کمک گرفت.
 
6ـ بدلیل افزایش مصرف مواد شیرین در ماه مبارک رمضان، آکنه و جوش های صورت می توانند شدیدتر شوند، طوری که علاوه بر صورت، ناحیه پشت و بازوها را نیز گرفتار نمایند.

7ـ چین و چروک صورت و خطوط پوستی در نواحی شکم نمی تواند به دلیل روزه داری باشد، مگر آنکه بیمار حین روزه داری تصمیم بگیرد با رژیم غذایی کم کالری و فعالیت های بدنی شدید وزن خود را کم کند.

کاهش وزن به میزان بیش از 10 درصد کل وزن بدن در مدت کمتر از سه ماه می تواند منجر به بروز چین و چروک پوستی گردد.

عده ای از افراد متاسفانه ایام ماه مبارک رمضان را فرصت مناسبی برای لاغر شدن می دانند، در حالی که چنین کاری اصلا درست نیست.

لذا علاوه بر توجه دادن افراد به اثرات معنوی روزه داری، باید گفت از نظر پزشکی نیز گرفتن رژیم لاغری در ایام روزه داری کاملا اشتباه و غیر علمی است.
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.