سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نادرترین گل جهان در رودسر

ماموران یگان حفاظت محیط زیست رودسر گیلان، در ارتفاعات 2 هزار و 70 متری منطقه "سوسن چلچراغ" از نایاب ترین گلها را مشاهده کردند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از ایسنا، علی درویشی  از مسئولان حفاظت محیط زیست گیلان، در جلسه محیط زیست شهرستان رودسر گفت: مامورین یگان حفاظت محیط زیست در راستای  پایش زیست محیطی مناطق در ماموریت اجرایی مشترک به همراه معاونت فنی اداره‌کل حفاظت محیط زیست جهت شناسایی رویشگاه گیاه سوسن چلچراغ به قریه جواهردشت چابکسر عزیمت کردند.

وی اضافه کرد: پس از عبور از مناطق جورکلامچال و علم سر در ضلع جنوبی منطقه ونستان در ارتفاعات 2150 تا 2070 متری بوته گل سوسن چلچراغ را مشاهده کردند.

دوریشی ادامه داد: رویشگاه مذکور دارای پوشش درختچه‌ای و در بالادست جنگل تنک افرا و بعد منطقه صخره‌ای کوهستانی است و با روستای جواهردشت حدود 7 کیلومتر و با قریه جیرکل و سجیران حدود 6 کیلومتر فاصله دارد.

به گزارش ایسنا، سوسن چلچراغ برای نخستین بار توسط گیاه‌شناس فرانسوی به نام (لدربوری) شناخته شد و پس از معرفی این گل به دولت ایران در همان زمان از سوی شورای عالی حفاظت محیط زیست به عنوان یک میراث ارزشمند ثبت جهانی و در فهرست اثر طبیعی ملی قرار گرفت.

سوسن چلچراغ یکی از گونه‌های تیره سوسن است و زمان گلدهی آن نیمه دوم خرداد و اوایل تیر ماه است، شکوفه‌های این گل با رنگ سفید و به صورت واژگون باز می‌شود، انتهای گلبرگ‌های آن پوشیده از دانه‌های برجسته و پرچم‌های بسیار بلند است و ارتفاع آن بین 50 تا 70 سانتی متر و گاهی به یک متر هم می‌رسد.

‌منطقه ونستان در محدوده منطقه شکار ممنوع اشکورات قرار دارد.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
عمران
۰۸:۳۰ ۰۳ تير ۱۳۹۴
سلام
شما که این خبر را درج کردید، چرا رویشگاه اصلی آن که روستای داماش از توابع بخش عمارلوی شهرستان رودبار استان گیلان است اشاره نکردید؟
ناشناس
۲۲:۴۵ ۰۲ تير ۱۳۹۴
من این گل رو در مناطق اشکورات رودسر مشاهده کردم.
علیزاده
۱۵:۱۳ ۰۲ تير ۱۳۹۴
این گل قبلاً در روستای داماش شهرستان رودبار مشاهده شده بود
ناشناس
۱۶:۴۵ ۰۲ تير ۱۳۹۴
راست می گه والا
ناشناس
۱۴:۰۸ ۰۲ تير ۱۳۹۴
با این اطلاعاتی که شما دادید تا چند لحظه دیگر آنجا پر از توریست های داخلی و خارجی می شود که لذت شان را می برند حالا این وسط یه نفر یه چنگی به گلها می زند آنطرفتر میلیونها نفر هم زباله هایشان پای درختان می ریزند که شبها درخت ها تنها نباشند
علی
۰۹:۳۵ ۰۲ تير ۱۳۹۴
این گل رو دیدین....
دیگه نمی بینین....
درگذنی
۰۸:۴۲ ۰۲ تير ۱۳۹۴
ممنون از اطلاع رسانی شما .