در ابتدای این مراسم "سهراب صالحی"، رئیس سازمان بسیج اساتید کشور به خیرمقدم گویی از حضار پرداخت.
در ادامه این مراسم "فواد ایزدی" کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به روابط گذشته ایران و آمریکا اظهار داشت: در درون کشور کسانی هستند که علاقمند به تعامل با آمریکا بوده که دلایل خاص خود را دارند و این سوال باید در ذهن ما مطرح شود که آیا طرف مقابل هم خواستار چنین تعاملی است؟ در پاسخ میبایست افرادی که در آمریکا درباره ایران تحقیق کردهاند، به چهار گروه تقسیم کرد که در بین این چهار گروه، دو گروه اصلی وجود دارد. گروهی که نگاهشان به ایران تند بوده و با یک نگاه سنتی با ابزار تهدید خواستار این هستند که حکومت اسلامی را سرنگون کنند که چهرههای صهیونیستی هم جز این گروه محسوب میشوند.
وی در ادامه به گروه دوم اشاره کرد و گفت: گروه دوم نیز به مانند گروه اول خواستار سرنگونی جمهوری اسلامی ایران است که اعضای این گروه در دولت اوباما قابل مشاهده است و این گروه از روشهای سنتی فاصله گرفته و برای از پای درآوردن کشور ما از راهی دیگر وارد عمل شدهاند که این راه نوعی امتیاز دادن به ایران بوده تا عموم مردم ایران را برای تعامل با آمریکا جذب بکنند.
این کارشناس مسائل آمریکا با تأکید بر ابزار تحریم علیه ایران تصریح کرد: گروه دوم میخواهد به وسیله تحریمها ایران را کنترل کرده و به تدریج کشور ما را با سیاستهای آمریکا هماهنگ کند.
وی همچنین گفت: از نگاه این گروه اگر ایالات متحده آمریکا اقدامی انجام دهد که منجر به فروپاشی مذاکرات شود، آنها دیگر نمیتوانند ایران هستهای را کنترل کنند و یا ایران را پای میز مذاکره بکشانند، به عبارتی اگر مذاکرات از طرف آمریکا از بین برود، تحریمها هم از بین میرود. برای اثبات این قضیه میتوان به متن فکت شیت اشاره کرد که در آن از کلمه سست شدن استفاده شده است یعنی اگر توافق ژنو شکل نمیگرفت، تحریمها سست میشد.
فواد ایزدی افزود: به عبارتی برنامه آنها این است که تحریمها را نگه دارند تا ایران در حوزه سیاست خارجی وارد تعامل شود. طرف مقابل تفکری برای لغو تحریم ندارد آنها میخواهند تا جایی که امکان دارد، تحریمها را نگه دارند و با کنترل مراکز هستهای به تدریج به سمت فروپاشی کشور ما و نظام ما حرکت کنند.
این کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: یکی از مشکلات ما این است که همیشه دوست داشتیم با آمریکا وارد تعامل شویم یا به عبارتی تعامل با آمریکا برای ما مهمتر از هر چیزی است، اما در مقابل آمریکا کوچکترین علاقهای جهت تعامل با ایران نشان نداده است، چرا که باز هم از ادبیات جنگ و تهدید در راستای مذاکرات استفاده کرده است. پس نتیجه میگیریم این گروه دوم هم هدفش تعامل با ایران نیست، بلکه به شکل دیگر با هدف سرنگونی جمهوری اسلامی ایران وارد میدان شدهاند. امروزه روش کنترل آمریکا در دنیا عوض شده و استفاده از شخصی به مانند شاه در دوران پهلوی کنار گذاشته شده و آمریکا با استفاده از شرکتهای چند ملیتی باعث ایجاد نمایندگی بومی در کشورهای مختلف شده و با دیکتاتورهای کوچک اما زیادی به سلطهگری خود ادامه میدهد.
این کارشناس مسائل آمریکا در انتها به تفاوت بین تعلیق و لغو کلیه تحریمها اشاره کرد و گفت: ما فقط با لغو کلیه تحریمها به هدف غایی خود خواهیم رسید چرا که کنگره لغو اصلی تحریمها (تحریم نفتی و بانکی) را رد کرده است و به تعلیق برخی از تحریمها روی آورده که این تعلیق هم فقط در اختیار رئیس جمهوری بوده و اوباما هیچ اختیاری در بحث لغو تحریمها ندارد، بنابراین ما اگر تعلیق تحریمها را قبول کنیم، این تعلیقها فقط تا زمانی ارزش دارد که اوباما به روی کار است و مطمئناً این نوع توافق هم به سود ایران نخواهد بود.
انتهای پیام/