به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی، پزشكی باشگاه خبرنگاران شاید شنیده باشید مسایلی همانند غم، ناراحتی، استرس و افسردگی قدرت مغز را تحلیل میبرند. حتی میزان تمرکز و حافظه کوتاه مدت را نیز تحت تاثیر خود قرار میدهند. در کنار اینها، موارد دیگری نیز هستند که قدرت و کارکرد مغز را تحت تاثیر خود قرار میدهند که باید تا حد امکان از آنها دوری کنید.
ضربه فیزیکی به سر
یکی دیگر از مواردی که مغز را به طور موقت از کار میاندازد، ضربه دیدن سر است. وقتی به سر فردی ضربه وارد میشود با توجه به شدت ضربه، ممکن است بخشی از حافظه خود را از دست بدهد. دلیل آن نیز این است که متابولیسم گلوکز مغز قطع میشود و نمیتواند اطلاعات وارده را تحلیل و ثبت کند.
استرس و خشم
خشم و استرس نیز کارکرد مغز را تحت تاثیر خود قرار میدهند. افرادی که به طور دایم تحت استرس هستند، بخش هیپوکامپوس مغز آنها آسیب میبیند و نمیتوانند اطلاعات را در حافظه خود ذخیره کنند. این افراد به دلیل ترشح بیش از اندازه کورتیزول، دایم در حالت خستگی، ترس و حواسپرتی قرار دارند.
بیماری لایم
این بیماری نوعی تورم است که با خارش، سردرد، تب و لرز خودش را نشان میدهد و به بدن درد منتهی میشود. لایم که نوعی بیماری باکتریایی است موجب میشود تا تمرکز فرد بیمار دچار آسیب بشود و حافظه کوتاه مدت خود را - در طول بیماری - از دست بدهد.
رژیم غذایی ناسالم
هنوز به طور دقیق تاثیر غذاهای سالم و ناسالم مشخص نیست. اما دانشمندان کشف کردهاند ویتامینهایی همانند اسیدهای چرب امگا 3 که در ماهی، کتان، سویا، آجیل و ... یافت میشوند آمینو اسید لازم برای سلامت مغز را تامین میکنند و باعث میشوند تا کارکرد مغز انسان بهبود بیابد. سلامت سلولهای مغزی نیز علاوه بر افزایش حافظه موجب بیشتر شدن حسهای مثبت و خوشبینی نیز میشود.
بهت و تعجب زیاد
وقتی مسالهای همانند سوپرایز ناگهانی تمرکز عادی مغز را به هم میریزد، ممکن است بخشی از فکر و حافظه از بین برود. یا وقفهای در روند فکر کردن ایجاد شود که کاملا موقتی است. ترشح بیش از اندازه آدرنالین، باعث میشود تا تمرکز شما در یک موضوع واحد جمع شود. این مساله موجب میشود تا وقایع جانبی را به یاد نیاورید.