وی افزود: از عوامل مستعدکننده بیماری آنتروتوکسمی تغییر نوع مرتع، ایجاد آلودگیهای انگلی و تغییرات ناگهانی در جیره غذایی است که با آزادسازی توکسین توسط عامل این بیماری سبب نوعی مسمومیت حاد خونی در نشخوارکنندگان شده و بیماری با اسهال شدید، درد شدید ناحیه شکم و مرگ ناگهانی همراه است.
اسدی پور اسهال موکوئیدی، از دست دادن اشتها، زمینگیری و ترشح زیاد بزاق، درد ناحیه شکمی را ار علایم این بیماری دانست و خاطرنشان کرد : مصرف بیش از حد شیر یا غذای دانهای غلاتتوسط بره ها و بزغالهها، تغذیه با جیره غذایی سرشار از غلات و ماده خشک یونجه یا علف سبز زمینهساز بروز بیماری آنتروتوکسمی است.
وی تصریح کرد : رعایت اصول مدیریت در تغییرات جیره غذایی، ممانعت از پرخوری دامها و واکسیناسیون اقدامی تکمیلی برای پیشگیری از وقوع بیماری آنتروتوکسمی است.
انتهای پیام/ع