سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شهرکرد؛

چرخ توسعه چهارمحال و بختياري شتاب مي گيرد

چرخ توسعه چهارمحال و بختياري با افتتاح پروژه هاي كليدي در جریان سفر یکروزه معاون اول رئیس جمهور به این استان شتاب مي گيرد.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری چهارمحال و بختیاری، توسعه اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي چهارمحال و بختياري با تكميل پروژه هاي نيمه تمام شتاب گرفته و اين امر اشتغالزايي و توليد را رونق می بخشد.

پروژه هاي نیمه تمام چهارمحال و بختياري با پيگيري هاي صورت گرفته براي جذب اعتبار لازم جان دوباره گرفته و مشكلات آنها مرتفع شد.

تاكيدات رئيس جمهور مبني بر تكميل و اتمام پروژه‌هاي سال های ۹۲ و ۹۳، باعث شد تا مديريت ارشد استان، مديران دستگاه هاي اجرايي و نمايندگان استان در مجلس شورای اسلامی، تمام هم و غم خود را برای تامين اعتبار و اتمام پروژه‌هاي نيمه تمام به کار گیرند.

وفاق و همدلي و همراهي مديران استاني و پيگيري از وزارتخانه هاي مربوطه با همكاري نمايندگان مجلس منجر به جذب اعتبارات مطلوبي براي تكميل پروژه هاي نيمه تمام استان شد به طوريكه جذب اعتبارات عمراني، درسال گذشته چهارمحال و بختياري را جزو استانهاي برتر كشور در جذب اعتبارات قرار داد و مديريت ارشد استان، به عنوان استاندار برتر در جذب اعتبارات در كشور انتخاب شد.

استاندار و مديران استاني تاكيد و تلاش بي وقفه اي برای تكميل پروژه هاي نيمه تمام مصوب سفر رئيس جمهور و هيات دولت در سال گذشته به استان، تا پايان امسال نيز دارند. 

تكميل و بهره برداري از اين پروژه ها، توسعه اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي را منجر مي شود و آباداني و تحول عظيمي را در زمينه ايجاد اشتغال و رونق اقتصادي استان به دنبال دارد، همچنين به افزايش درآمدها، كاهش نرخ بيكاري، بهبود وضعيت معيشتي مردم و رشد شاخص هاي توسعه اي كمك مي كند.

در همین راستا چرخ توسعه چهارمحال و بختياري با افتتاح پروژه هاي كليدي در جریان سفر یکروزه دکتر اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در روز سه شنبه 26 خردادماه 94 به این استان شتاب مي گيرد.

بهره برداری از جاده جایگزین و بزرگترین پل زیر قوسی کشور بر روی دریاچه سد کارون چهار از جمله این طرحهاست.

بازگشایی محور ارتباطي شهركرد ـ ناغان ـ ايذه که در جریان آبگيري سد كارون چهار زیر آب رفته بود، پس از 6 سال و با احداث و بهره برداری از جاده جایگزین و بزرگترین پل زیر قوسی کشور بر روی دریاچه این سد، كاهش بار ترافيكي و افزايش ايمني تردد درمحور بروجن - لردگان - ايذه به عنوان محور استراتژيك فلات مركزي به بنادر جنوبي كشور و بهبود تردد به سمت خوزستان را به دنبال دارد.

با توجه به بار سنگين محور بروجن لردگان كه به اعتقاد بسياري از كارشناسان به يكي از خطرناك‌ترين محورهاي ارتباطي كشور تبديل شده، با راه‌اندازي جاده جايگزين كارون چهار بار ترافيكي اين محور تا ۴۰ درصد كاهش مي‌يابد و اوضاع را كمي در اين محور ارتباطي آرام مي‌كند.

پل كارون ۴ به دليل برخورداري از طول عرشه ۳۷۸ متري، طول دهانه۳۰۰ متري و ارتفاع ۶۲ متري از سطح درياچه سد، عنوان بزرگترين پل زير قوسي كشور را از آن خود كرده است.

سد سورك يكي از طرح هاي ملي در استان چهارمحال و بختياري است كه مي تواند سالانه ۲۵ ميليون متر مكعب از آب هاي روان منطقه را در خود ذخيره كند.

عمليات اجرايي طرح ملي سد سورك از سال ۱۳۸۳ آغاز شده و پس از يك دهه در دولت تدبير و اميد، تكميل شد. با بهره برداري از سد سورك، آب مورد نياز ۲۵۰۰ هكتار از زمين هاي كشاورزي منطقه كيار شرقي تامين مي شود.

از جمله اهداف سد سورك تامين آب كشاورزي دشت كيار است كه مراحل انجام شبكه هاي آن نيز از پيشرفت فيزيكي مطلوبي برخوردار مي باشد.

با توجه به اينكه خروجي اين سد، پتانسيل مناسبي از نظر ارتفاع دارد، با برنامه ريزي هاي اوليه صورت گرفته توسط شركت آب منطقه اي استان و با نصب نيروگاه برقابي، اين سد به يك سد كشاورزي برقابي تبديل خواهد شد.

ارتفاع سد سورك ۳۹ متر، طول تاج سد ۵۹۰ متر و عرض آن ۱۱ متر است و با بهره برداري از اين سد خاكي، چهره شهرستان كيار از نظر كشاورزي متحول مي شود.

سد سورك در نزديكي روستاي سورك بر روي رودخانه كيار ساخته شده است. اين سد از نوع خاكي با هسته رسي است كه ديوار بتني آب‌بند آن از جنس پلاستيك مي‌باشد. حجم مخزن سد ۲۵ ميليون مترمكعب، ارتفاع سد از بستر ۳۹ متر، طول تاج آن ۵۹۰ متر و عرض پي آن ۲۱۰ متر است. با افتتاح اين سد مشكل آب بسياري از مزارع كشاوري و باغات منطقه رفع مي شود و در توسعه كشاورزي منطقه نقش مهمي ايفا مي كند. هدف از احداث اين سد تأمين آب مورد نياز كشاورزي اين منطقه، كنترل سيلاب‌هاي رودخانه كيار و ذخيره بارش‌ها بوده است.

اين پروژه فرهنگي در ۹ هزار متر احداث شده و در توسعه فرهنگي و ارائه خدمات فرهنگي در استان نقش بسزايي خواهد داشت. بخش هاي اداري، كتابخانه و سالن بزرگ ۱۲۰۰ نفري اين فرهنگسرا از مهمترين ويژگي ها اين طرح عمراني است.اين فرهنگسرا محلي براي فعاليت هاي فرهنگي و هنري استان است كه به يك مركز بزرگ براي برنامه هاي فرهنگي هنري تبديل مي شود. 

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.