سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سکته مغزی دومین علت مرگ تهرانی‌ها

مدیر گروه اطلاعات و آمار شبکه معاونت بهداشت وزارت بهداشت سکته مغزی را دومین عامل مرگ و میر تهرانی ها اعلام کرد.

به‌ گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از ایسنا‌، اردشیر خسروی در کنفرانس یک روزه مبانی علمی و قانونی صدور جواز دفن در محل پزشکی قانونی استان تهران برگزار شد به شاخص‌های مرگ و میر اشاره کرد و گفت: شاخص مرگ کودکان ، مرگ مادران، مرگ بز‌ر‌گسالان ، مرگ و میر خام ، امید به زندگی شاخص سال‌های از دست رفته عمر از شاخص‌های مرگ و میر است.

وی با بیان این که فراهم کردن اطلاعات مرگ و میر، نقش و اهمیت زیادی در نظام سلامت دارد گفت: داشتن نظام ثبت مرگ و میر در زمینه بر‌نامه‌ریزی های حوزه سلامت اهمیت دارد و در تامین منابع مالی، دارو، آموزش و ارائه سرویس‌ها و خدمات می‌تواند تاثیرگذار باشد.

خسروی در ادامه به تفاوت نظام ثبت مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه اشاره کرد و گفت: در کشورهای پیشرفته نظام ثبت دقیق علل مرگ بر اساس شواهد پزشکی و معاینه بالینی توسط پزشک متخصص بر مبنای فرایند کدگذاری بین‌المللی مشخص و طبقه بندی می‌شود، اما در کشورهای در حال توسعه یا شواهد پزشکی یا طبقه بندی درست وجود ندارد یا پزشک نمی‌تواند گواهی فوت صادر کند.

وی در ادامه به سابقه بالای ایران در ثبت مرگ و علل آن اشاره کرد و گفت: از سال‌های دور و از زمان وجود ثبت احوال در کشور واقعه مرگ ثبت می‌شود که سازمان ثبت احوال مرجع قانونی است و وقایع مربوط به هر فردی از جمله مرگ را ثبت می‌کند. مرکز آمار هم در زمینه کلیه مرگ و میرها و آمار و شاخص‌های مرگ و همچنین سازمان پزشکی – قانونی در این حوزه‌ها فعالیت می‌کنند.

وی به برنامه نظام ثبت مرگ در استان‌ها و شهرستان‌ها اشاره کرد و گفت: ابتدا در چهار استان، بعد در 18 استان و هم اکنون در همه استان ها، شهرستان‌ها گزارش علل مرگ در حال اجراست و تهران تا قبل از سال 93 تحت پوشش برنامه ثبت مرگ نبود، اما با همکاری دانشگاه تهران و سایر مراجع از جمله پزشکی – قانونی و ثبت احوال این نظام در تهران اجرا شد که در مراکز بهداشت شهرستان‌ها آمار و اطلاعات مرگ را جمع‌آوری و ثبت و کدگذاری می‌کنند.

وی با اشاره به این که از سال 92 گواهی استاندارد فوت در کشور رایج شده است، به تعداد مرگ سالانه و میزان ثبت آن اشاره کرد و گفت: سالانه 400 هزار مرگ صورت می‌گیرد و 360 هزار تای آنها ثبت می‌شود و دلیل عدم ثبت بقیه آنها این است که یا کلا ثبت نشده یا درباره علت مرگ بدثبتی صورت گرفته است.

وی در ادامه افزود: در جدول آماری 20 ساله سال‌های 1990 تا 2010 در تهران بیش از 13 درصد علت مرگ و میر به ایست قلبی اختصاص یافته است. در حالی که ایست قلبی و کهولت سن نمی‌تواند علت مرگ باشد. بر اساس این جدول آماری سکته مغزی دومین علت مرگ در تهران در این سال‌ها بوده است.

وی در ادامه با اشاره به نسبت جنسی مرگ مرد و زن در ایران و جهان ، گفت: نسبت جنسی مرگ مرد به زن در ایران و جهان غیر قابل مقایسه است و این نسبت در ایران دارای نوسانات بسیاری است و این بدان علت است که مردان بیشتری در سنین جوانی در ایران نسبت به جهان می‌میرند و دلیل آن حوادث ترافیکی است و حوادث ترافیکی بیشتر برای مردان در سنین جوانی رخ می‌دهد که به این مرگ‌ها، مرگ های زودرس می‌گویند.

خسروی به وضعیت بهبود یافته سلامت زنان اشاره کرد و گفت: ایران جزو دوازده کشوری است که در زمینه سلامت زنان بهبود یافته و مرگ کودکان کاهش یافته است ، اما بیماری‌های غیر واگیر مثل قلبی – عروقی و تنفسی و حوادث عمد و غیر عمد سهم زیادی از علل مرگ‌ها را در اختیار دارد.

انتهای پیام / 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.