سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تنگ صیاد سبزکوه چهارمحال و بختیاری ثبت جهانی شد

در اجلاس انسان و کره مسکون (MAB) ؛یازدهمین ذخیره گاه زیست کره ایران تنگ صیاد سبزکوه چهارمحال و بختیاری ثبت جهانی شد.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، احمد علی کیخا معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست و رئیس برنامه انسان و کره مسکون یونسکو در ایران که برای شرکت در بیست و هفتمین نشست شورای هماهنگی بین المللی انسان و کره مسکون یونسکو ( MAB –ICC )  به همراه  استاندار چهار محال و بختیاری و هیئت همراه از دستگاه های اجرایی و دانشگاه شهرکرد ،  مدیر کل محیط زیست استان ، کارشناسان سازمان و بخش خصوصی در پاریس حضور دارد، اظهار کرد: در این نشست یازدهمین ذخیره گاه زیست کره ایران با نام ذخیره گاه زیست کره تنگ صیاد و سبزکوه ثبت جهانی شد.  

ذخیره گاه زیست کره مذکور با مساحتی معادل 532 هزار هکتار در استان چهار محال و بختیاری واقع است که به عنوان یکی از بی نظیر ترین اکوسیستم های طبیعی با کارکرد های منحصر به فرد تنوع زیستی و تنوع بالای فرهنگی و جمعیتی ، گردشگری و جاذبه های بی همتای طبیعی شناخته می شود .

 معاون سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در این نشست گزارش عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست در مدیریت ذخیره گاه های زیست کره و اجرای پروژه های کشاورزی پایدار در سه ذخیره گاه ارومیه ، ارژن و پریشان و توسعه دخیره گاه های زیست کره بویژه در زاگرس مرکزی ارائه شد. 

وی تاکید کرد: برای اولین بار در کشور معرفی این ذخیره گاه به عنوان بهترین مدل مشارکتی مدیریت منابع زیستی در کشور با همکاری کلیه ذینفعان از جمله حمایت نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد یونسکو در پاریس ، و مساعدت شخص استاندار چهار محال و بختیاری و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی ، بخش خصوصی ، اداره کل حفاظت محیط زیست ، دانشگاه شهرکرد و با نظارت کارشناسان این معاونت انجام ، که می توان به عنوان الگوی مناسب برای شناسایی و معرفی ذخیره گاه های جدید باشد.

همچنین در حاشیه این نشست رایزنیهای لازم برای ثبت تالابهای بین المللی و پناهگاه حیات وحش هامون نیز با مسیولین ذیربط یونسکو به عنوان دوازدهمین ذخیره گاه زیست کره ایران و جلسه مشترک با مسئولین برنامه انسان و کره مسکون یونسکو کشور های ژاپن ، آلمان و اسپانیا به منظور توسعه همکاری های مشترک بعمل آمد. 

 لازم به ذکر است ICC  ترکیبی از 34 کشور عضو می باشد که در کنفرانس عمومی انتخاب می شوند . هدایت و نظارت برنامه انسان و کره مسکون بررسی وضعیت اجرایی برنامه ، توسعه برای اجرای پروژه های تحقیقاتی ، ارزیابی اولویت پروژه در برنامه های MAB ، هماهنگی جهت همکاری های بین المللی اعضای شرکت کننده در برنامه و اقدامات هماهنگ با برنامه های دیگر علمی بین المللی شورا  ، همچنین مسئولیت تصویب ذخیره گاه های جدید و ارایه توسعه های لازم برای گزارش های بازنگری ذخیره گاه ها را بر عهده دارد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.