سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سین جیم سیاسی/2

ژیل مونیه: بیش از 150 بار به عراق و 2 بار به ایران سفر کردم/ غرب می‌خواست "بشار اسد" ژاندارم آمریکا در منطقه شود

تحلیلگر مسائل منطقه غرب آسیا گفت: من از سال 1974 تا 2003 بیش از 150 بار به عراق و 2 بار به ایران سفر کردم و در ایران می‌توان درباره مسائلی سخن گفت که در خیلی از کشورها غربی نمی‌توان درباره آنها صحبت کرد.

خبرنگار دفاعی امنیتی  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران: "ژیل مونیه" تحلیلگر مسائل غرب آسیا یکی از افرادی است که بی‌واسطه و بدون هیچ نگرانی نظرات و دیدگاه‌های خود را درباره مسائل منطقه غرب آسیا بیان می‌کند. 
 
به گفتگو با او نشستیم و نظرات او را درباره منطقه غرب آسیا جویا شدیم. 
 


باشگاه خبرنگاران: لطفا خود را معرفی کنید؟ 
 
_ اسم من ژیل مونیه است و 70 سال دارم و 50 سال از عمر خود را به فعالیت‌های ضد صهیونیستی سپری کردم و در زمان ژنرال "دوگل" به عنوان یک شخصیت ضد صهیونیستی مطرح بودم. 
 


باشگاه خبرنگاران: چند سال در حوزه منطقه غرب آسیا فعالیت دارید؟ و چندبار به ایران آمدید؟ 
 
_ سفرهای زیادی به مراکش، الجزایر، لیبی، لبنان، سوریه و مصر و در منطقه غرب آسیا بیش از 150 بار به عراق حدفاصل سالهای 1974 تا 2003 میلادی سفر کردم. 
 




باشگاه خبرنگاران: چندبار به ایران سفر کرده‌اید؟ 
 
_ من دوبار به ایران سفر کردم که برای بار دوم توانستم در خیابان‌ها قدم بزنم؛ زیرا در دفعه اولی که به ایران سفر کرده بودم، با توجه به مشغله کاری در همایش حضور داشتم. 
 


باشگاه خبرنگاران: چه احساسی از حضور در ایران داشتید؟ 
 
_ موضوعی که توجه مرا بسیار جلب می‌کرد، این بود که من در ایران راجع به مسائل مختلف صحبت می‌کنم که شاید در کشورهای دیگر نتوان به این راحتی اظهارنظر کرد.


 
باشگاه خبرنگاران: ریشه گروه‌های افراطی داعش و جبهةالنصره در سوریه چیست؟ 
 
_ از زمان "حافظ اسد" غربی‌ها این استنباط را داشتند که او نیروی "مسکو" است و گرایش به روسیه دارد؛ اما در زمان "بشار اسد" غرب تلاش می‌کرد تا او ژاندارم آمریکا و غرب در منطقه شود ، اما چون اینگونه نشد، آن‌ها به دنبال گزینه‌های دیگر رفتند. 



 



باشگاه خبرنگاران: داعش در عراق چگونه به وجود آمد و نقش سعودی‌ها در این پروسه چیست؟ 
 
_ داعش نوزاد اشغال عراق توسط آمریکاست و تشکیل این گروه تروریستی به منافع برخی کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی و سرویس‌های جاسوسی غربی کمک می‌کند و این کشور با دلارهای نفتی و هزینه‌هایی که انجام می‌دهد و سلاح‌هایی که از آمریکا می‌خرد، عملا به منافع غرب کمک شایانی می‌کند. 
 


باشگاه خبرنگاران: نقش ترکیه در تشکیل داعش از گذشته تاکنون چیست؟ 
 
_ من فکر می‌کنم دولت "اردوغان" از داعش حمایت می‌کند و این پشتیبانی بدون موافقت "ناتو" ممکن نخواهد بود. 


 
باشگاه خبرنگاران: ایران به دنبال راه‌حل قانونی و سیاسی در سوریه بود، نقش جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریست در سوریه چیست؟ 
 
_ "بشار اسد" ترجیح داد که رابطه با ایران را حفظ کند و او می‌توانست به جای ارتباط با جمهوری اسلامی ایران و "حزب‌الله" با آمریکا و اسرائیل همراهی کند که این کار را نکرد که اگر این اقدام را انجام می‌داد، یقینا آمریکا و اسرائیل امروز به دنبال حفظ او در قدرت بودند. 
 
جنگ کنونی سوریه، جنگ فرانسه و آمریکا با ایران است. 
 





باشگاه خبرنگاران: به نظر شما سرانجام داعش چیست؟ 
 
_ شاید مرزهای داعش بزرگ و کوچک شود؛ اما افراد دیگری با همین تفکر تلاش خواهند کرد تا منافع ایالات متحده آمریکا و غرب را تامین کنند و آمریکا هم به دنبال همین موضوع است.

 
 
گفت و گو از محمد زرچینی و رسول صلح‌جو 
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.