سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیركل روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر: ‌

اتحادیه اروپا در صورت همكاری با ایران می‌تواند در مبارزه با مواد مخدر نقش ‏تعیین‌كننده‌ داشته باشد

مدیركل روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر در دیدار با هیات پارلمان اتحادیه اروپا گفت: اتحادیه اروپا در صورت همكاری با ایران و كشورهای منطقه می‌تواند در مبارزه با مساله جهانی مواد مخدر نقش مهم و ‏تعیین‌كننده‌ داشته باشد، چرا كه مقصد نهایی قاچاقچیان، بازارهای اروپایی است.

به گزارش خبرنگار حوادث گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران، محمود بیات در این دیدار به وضعیت مواد مخدر در منطقه اشاره كرد و گفت: طبق گزارش سازمان ملل كشت و تولید مواد مخدر در افغانستان در حال افزایش است و این بدان معناست كه عده بیشتری در ‏آن كشور و كشورهای مسیر وارد جریان اقتصاد ناسالم خواهند شد كه به تبع آن جرایم سازمان‌یافته و ‏فرامرزی از افغانستان تا شمالی‌ترین كشور اروپائی گسترش می‌یابد. همچنین تروریسم و ‏افراطی‌گری با داشتن درآمد بیشتر فرصت نفوذ گسترده‌تری پیدا می‌كنند.

وی افزود: افزایش كشت و تولید مواد مخدر، جریان قاچاق دیگری را در منطقه و فرامنطقه منتشر كرده است و آن ‏انحراف و قاچاق پیش‌سازهاست كه دو عامل بی‌ثباتی و ‏ناامنی در منطقه مثال عراق،‌ سوریه ، افغانستان و پاكستان و ارزش افزوده سود این مواد برای ‏قاچاقچیان باعث تشدید این جریان شده است.

مدیركل روابط بین‌الملل ستاد بیان داشت: اثر بخشی اقدامات ایران در انسداد مرزهای شرقی و غربی، بی‌ثباتی‌ در افریقا و بخصوص شمال ‏افریقا، عدم اقتدار و تسلط فنی نیروهای مقابله‌ای در افریقا و تعدد شركت هوایی بین‌المللی فعال در ‏حاشیه كشورهای خلیج فارس باعث شد تا مسیر دریایی (دریای عمان) فعال و مسیر جدیدی ‏برای انتقال كوكائین از امریكای جنوبی به افریقا و از آن طریق به اروپا و منطقه ایجاد شود.

بیات در ادامه به افزایش مصرف آمفتامین‌ها در منطقه و انحراف NPS از طریق اروپا به منطقه اشاره و اظهار كرد: عوارض منفی ‏سوء مصرف این مواد كل منطقه را از افغانستان گرفته تا مسكو مورد تهدید قرار داده است.

‏وی با بیان اینكه تهدید مواد مخدر تنها متوجه یك كشور یا منطقه نیست، گفت: مساله اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر مثل تومورهای سرطانی است كه ممكن است با یكسری اقدامات تا ‏حدودی مهار شود ولی بدون هیچ تردیدی از جای دیگر سر در می‌آورد. بنابراین باید با همكاری یكدیگر عوامل ریشه‌ای ‏را بر طرف كنیم.

این مقام مسئول در ستاد ادامه داد: مواد مخدر مساله‌ای جهانی است و هیچ كشوری از این تهدید و عوارض آن مصون نیست، تجربه انفرادی كشورها هم نشان می‌دهد كه جز با پایبندی به اصل مسئولیت مشترك و از طریق پتانسیل‌های بین‌المللی و روابط دوجانبه و چند جانبه موفقیت حاصل نمی‌شود.

بیات تصریح كرد: اتحادیه اروپا در صورت همكاری با ایران و كشورهای منطقه می‌تواند در مبارزه با این مساله جهانی نقش مهم و تعیین‌كننده‌ داشته باشد، چرا كه مقصد نهایی قاچاقچیان مواد مخدر، بازارهای اروپایی است. قیمت هروئین در ایران و افغانستان تفاوت اندكی دارد ولی در اروپا قیمت آن ده‌ها برابر ارزش افزوده پیدا می‌كند و این درحالیست كه اتحادیه اروپا تاكنون همكاری مناسب و كافی با كشورهای مبارزه‌كننده با مواد مخدر نداشته است.

وی در پاسخ به موضع برخی از نمایندگان پارلمانی اتحادیه اروپا مبنی بر بهبود همكاری‌ها با ایران مشروط به لغو اعدام قاچاقچیان گفت: اینگونه مجازات‌ها برای مصونیت كشورهای اروپایی و در واقع نجات بشریت از بلای اعتیاد است. قاچاقچی كه در ایران اعدام می‌شود، برای پیشبرد هدفش دست به اسلحه می‌برد، سرباز می‌كشد، پاسگاه نظامی منهدم می‌كند، زن و بچه گروگان می‌گیرد، بنابراین نباید نسبت به اعمال این قانون گله‌مند بود و انتقاد كرد، بلكه بهتر است این دلسوزی را به جای قاچاقچی برای معتاد داشت.

بیات با بیان اینكه ایران در مبارزه با مواد مخدر استراتژی متوازن را كه در برگیرنده برنامه‌های کاهش تقاضا و کاهش عرضه است، اتخاذ كرده است، گفت: برنامه‌های كاهش تقاضا از سنین خردسالی تا بزرگسالی در كشور دنبال می‌شود. بنابراین استراتژی ایران صرفا مقابله‌ای نیست، چرا كه ما هم معتقد نیستیم فقط مجازات سنگین چاره كار باشد. مواد مخدر با توجه به اینكه مساله‌ای چند بعدی است، راهكارهای مقابله با آن نیز چند بعدی می‌باشد. برای لغو مجازات‌های سنگین پیشنهاد می‌كنم، تجهیزات لازم را در اختیار كشورهای مبارزه كننده قرار دهید و كمك كنید كشت و تولید مواد مخدر در افغانستان نباشد، در این صورت نه مواد مخدری هست و نه قاچاقچی كه مجازات شود.

وی با بیان اینكه آخرین حلقه انتقال درآمدهای حاصل از قاچاق مواد مخدر به سیستم‌های مالی بین‌المللی، عمدتا در بانك‌های اروپائی است، گفت: انتظار ما این است كه از ورود پول مافیای مواد مخدر به بانك‌های معتبر بین‌المللی جلوگیری كنید و همچنین اتحادیه اطلاعات علمی و عملیاتی را در اختیار ایران قرار دهید.

وی در پایان گفت: ما آماده هر گونه همكاری با اتحادیه اروپا هستیم و امیدواریم در آینده شاهد حضور بیشتری از اعضای هیات پارلمانی اتحادیه اروپا باشیم.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.