به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی باشگاه خبرنگاران؛ بر اساس تحقیقات صورت گرفته، سیگار حاوی نیکوتین است که حتی خطرناکتر از هروئین و کوکائین است، گاهی اوقات افراد بعد از ترک سیگار، به دلیل اضطراب و استرس و افزایش وزن دوباره شروع به سیگار کشیدن میکنند.
تحقیقات انجام شده نشان میدهد افرادی که سیگار را ترک میکنند نسبت به کسانی که سیگار میکشند کمتر به بیماریهای ریوی، بیماریهای قلبی و سکته مغزی مبتلا میشوند.
محققان معتقدند، افراد سیگاری با مصرف دارو نمیتوانند سیگار کشیدن را ترک کنند بلکه ترک سیگار نیازمند تلاش و زمان بسیار است.
طبق تحقیقات صورت گرفته توسط سازمان جهانی بهداشت در هر هشت ثانیه یک نفر در دنیا به علت استعمال دخانیات جان خود را از دست میدهد، همچنین بیش از 70 درصد موارد سیگاری شدن در مرحله نوجوانی صورت میگیرد.
بر اساس این تحقیقات افرادی که 14 نخ سیگار را در طول روز مصرف میکنند احتمال بروز سرطان ریه در آنها هشت برابر میشود.
دکتر مرزبان متخصص قلب و عروق بیان میکند: سیگار جز فاکتورهای شناخته شده خطرناکی است که باعث تسریع بیماری تصلب شرایین میشود و نیکوتین موجود در آن باعث بیماری عروق کرونر میشود.
وی معتقد است، در افراد سیگاری فاکتورهای خطرناک دیگری مثل چاقی و کم تحرکی نیز بوجود می آید همچنین این افراد برای ترک سیگار میتوانند از سیگارهای الکترونیک استفاده کنند ولی این نوع سیگارها نیز باعث آسیبهای ریوی میشوند.
مرزبان در پایان میگوید: استفاده از آدامسهای نیکوتین دار و کپسولهای زیرپوستی نیکوتین باعث تنفر افراد از سیگار میشود و 50 تا 60 درصد از افراد با این روش میتوانند سیگار را ترک کنند.
احتمال سرطان ریه در زنان سیگاری 30 برابر و در مردان 10 برابر افراد غیرسیگاری است، این خطر پیش از آنکه به تعداد نخ سیگار مصرفی وابسته باشد، به مدت مصرف دخانیات مرتبط است و از هر هزار نفری که به علت سرطان ریه فوت میکنند، 900 نفرشان سیگاری هستند.
گزارش از بهاره درویشی
انتهای پیام/