سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بازهم ایرانیان افتخار آفریدند / انحصار فناوری معکوس شیرین سازی آب شکسته شد

مدیرعامل شرکت پ‍ژوهش و فناوری پتروشیمی با اشاره به اینکه در سال جاری طراحی و ساخت مدول‌های صنعتی شیرین سازی آب با اندازه 4040برای اولین با در کشور و منطقه با موفقیت بومی سازی شد گفت: فناوری تولید شده توسط شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی تقریباً به طور کامل از تجهیزات بومی استفاده کرده و هر یک از مدول‌های تولید شده قابلیت تولید 9 متر مکعب در روز آب شیرین را دارد.

 به گزارش خبرنگار انرژی، گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران،اسماعیل قنبری مدیر عامل شرکت پژوهش فناوری پتروشیمی در مراسم رو نمایی نخستسم مدول غشا 4040 اسمز معکوس شیرین سازی آب اظهارداشت: شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی از سال 1385 با همکاری جمعی از نخبگان و متخصصین صنعت و دانشگاه و سرمایه‌گذاری قابل توجه پیشروترین و کامل ترین مرکز ملی مرجع غشا و فرآیندهای غشایی را در کشور ایجاد نموده است به طوریکه این مرکز در دنیا کم نظیر و در سطح کشور و منطقه بی‌نظیر است. 

وی تصریح کرد: زیر ساخت‌های نرم افزاری و سخت افزاری لازم برای تولید و ارزیابی انواع غشاهای مورد مصرف در فرآیندهای مختلف جدا سازی گازها و مایعات در مقیاس‌های آزمایشگاهی پایلوت و صنعتی امکان پذیر است. 

قنبری تاکید کرد: با توجه به شرایط اقلیمی کشورمان و بحران آب پیشرو نیاز به فناوری‌های جدید برای تولید آب شیرین برای مصارف شرب و صنعتی از منابع آبهای سطحی، آبهای شور و انواع پسآب‌ها و فاضلاب‌های شهری و صنعتی ضروری به نظر می‌رسد. 

مدیر عامل شرکت پژوهش فناوری پتروشیمی اظهار داشت: از میان فناوری‌های متداول و کاربردی در این زمینه همچمون فرآیندهای تقطیر حرارتی و تبخیر حرارتی فرایند اسمز معکوس ، به دلیل مشخصاتی همچون مصرف انرژی کمتر، عدم آلایندگی ، نیاز به فضای فیزیکی کمتر ارزان بودن و سهولت عملکرد مورد توجه بسیاری از محققان و صاحبان صنایع فرا گرفته است.

وی تاکید کرد: این فناوری بسیار پیچیده از 3 دهه گذاشته عمدتا در انحصار کشورهای  توسعه یافته ای همچون آمریکا ،آلمان ، کره جنوبی و ژاپن قرار دشته است و محصولات این فناوری بازار وسیعی را در سر تا سر جهان به خود اختصاص داده است بنابراین باتوجه به اهمیت موضوع، دستیابی به دانش فنی غشا های اسمز معکوس از جمله استرادژی و اقتصادی کشور حائز اهمیت است. 

قنبری گفت: در سال جاری با همت و تلاش‌های پژوهشگران شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی فناوری و طراحی و ساخت مدول‌های صنعتی شیرین سازی آب با اندازه  4040برای اولین با در کشور و منطقه با موفقیت بومی سازی شد. 

براساس این گزارش، فناوری تولید شده توسط شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی تقریباً به طور کامل از تجهیزات بومی استفاده کرده و هر یک از مدول‌های تولید شده قابلیت تولید 9 متر مکعب در روز آب شیرین را دارد.

برآوردهای صورت گرفته نشان می‌دهد که در کشور سالانه به 260 هزار عدد از این مدول‌ها نیاز دارد و با توجه به وضعیت اقلیمی کشور و کشورهای همسایه بازار گسترده‌ای برای صادرات این فناوری که در خاورمیانه به صورت انحصاری در اختیار ایران است وجود دارد.

براین اساس، با تولید انبوه قیمت تمام شده این محصول حداکثر 50 درصد نمونه مشابه خارجی است.


قنبری خاطرنشان کرد: فرآیند اسمز معکوس به دلیل ویژگی هایی مانند مصرف انرژی کمتر، آلایندگی کم و نیاز به فضای فیزیکی کمتر در میان انواع مختلف فناوری شیرین سازی، مورد توجه قرار دارد.

وی با بیان اینکه قیمت تمام شده این محصول در ایران حداکثر ٥٠ درصد مشابه خارجی است، اضافه کرد: تولید انبوه مدول غشای ٤٠٤٠ اسمز معکوس شیرین سازی آب، امکان کاهش بیشتر هزینه تولید این محصول را افزایش می دهد.

مدیرعامل شرکت پژوهش فناوری پتروشیمی در خصوص میزان مصرف این محصول نیز گفت: مدولهای غشایی مصرفی در حوزه شیرین سازی آب سالانه ٢٦٠ هزار عدد مصرف دارند.

قنبری در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به تولید فناوری های جدید در بخش پتروشیمی، گفت: فناوری و لایسنس های مختلف در داخل کشور بومی سازی شده که برای توسعه آنها نیاز به حمایت وجود دارد.

مدیرعامل شرکت پژوهش فناوری پتروشیمی خاطرنشان کرد: در حالی که برخی لایسنس ها در کشور بومی سازی شده و تولید می شود، برخی شرکت ها از لایسنس های خارجی استفاده می کنند که برای رفع این معضل و حمایت از شرکت های دانش بنیان، ضروری است که وزارت صنعت، معدن و تجارت برای واردات لایسنس های دارای مشابه داخلی، تعرفه وضع کند.

با رونمایی از نخستین فناوری مدول غشایی 4040 اسموز معکوس شیرین سازی آب که توسط شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به بهره برداری رسید، ایران به جمع پنج کشور دارنده این فناوری پیوست.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.