سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

خودروسازان ایرانی از ناحیه تعطیلات چقدر زیان می‌کنند / ضرری بیش از سه برابر اختلاس بزرگ

تعداد تعطیلات رسمی در ایران، مدت‌ها است صدای خیلی‌ها را درآورده و منتقدان زیادی را به خود می‌بیند، تعطیلاتی که اگرچه از جهاتی مانند خلوتی خیابان‌ها، کاهش دود و دم، رفتن به مسافرت و همچنین صرفه جویی در مصرف انرژی، گاهی به مذاق مردم و مسوولان خوش می‌آید، اما به طور مستقیم بر تولید داخل اثر می‌گذارد.

به گزارش خبرنگار صنعت گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران ؛در این بین، خودروسازی نیز به عنوان یکی از ارکان مهم صنعت و اقتصاد کشور متاثر از تعطیلات رسمی است، چه آنکه با یک حساب سرانگشتی مشخص می‌شود این تعطیلات طی سال جاری ضرری 130 هزار دستگاهی را متوجه دومین صنعت بزرگ ایران می‌کند.

در تقویم 94، 26 تعطیلی رسمی به ثبت رسیده که با در نظر گرفتن حجم تولید روزانه حدودا پنج هزار دستگاهی خودروسازان داخلی، مشخص می‌شود طی امسال، تولیدی 130 هزار دستگاهی به دلیل تعطیلات رسمی از دست می رود.

 حالا اگر تعداد تعطیلی‌های جمعه را نیز در نظر بگیریم، تعداد تعطیلات امسال به 79 روز می‌رسد و با این حساب، به دلیل تعطیلات، امسال  395 هزار دستگاه خودرو تولید نخواهد شد. حالا اگر قیمت متوسط هر خودرو داخلی را حدودا 25 میلیون تومان در نظر بگیریم، از ناحیه 26 روز تعطیلات رسمی، ضرری سه هزار و 250 میلیارد تومانی نصیب خودروسازان داخلی می‌شود؛ رقمی کمی کمتر از آن اختلاس معروف سه هزار میلیارد تومانی البته با احتساب تعطیلات جمعه نیز زیان خودروسازان به رقمی حدودا 10 هزار میلیارد تومان می رسد، یعنی بیش از سه برابر اختلاس معروف.

در حال حاضر ایران خودرو و سایپا هر کدام به طور متوسط روزی دو هزار دستگاه تولید دارند و با در نظر گرفتن تولیدات بخش خصوصی و تجاری سازان، حجم تولید روزانه خودرو در کشور به حدود پنج هزار دستگاه می‌رسد.

این در شرایطی است که تولید روزانه شرکتی مانند تویوتای ژاپن، به تنهایی حدودا 9 برابر تولید کل صنعت خودرو ایران است. تویوتا در سال تقریبا 10 میلیون دستگاه تولید دارد و خودروسازان ایرانی در سال گذشته یک میلیون و 130 هزار دستگاه تولید داشتند. امسال نیز قرار است یک میلیون و 400 هزار دستگاه خودرو در کشور به تولید برسد که به فرض تثبیت تولید تویوتا، نسبت تیراژ خودروسازی ایران به بزرگترین خودروساز دنیا حدودا یک به هفت خواهد شد.

گزارش: حمیدرضا بهداد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۳۲ ۱۷ خرداد ۱۳۹۴
اوکی علی اقا
داود
۰۲:۰۸ ۱۷ خرداد ۱۳۹۴
لطفاً ضرر را به پاى مردم حساب كنيد تا بتوانيم أين صنعت استراتژيك را حفظ كنيم سوْال بفرماييد صنايع با قيمّت سى ميليونى پرايد موافق هستند؟
hrk
۲۳:۲۱ ۱۶ خرداد ۱۳۹۴
ضرر که نمی کنن فقط کمتر سر مردم بیچاره کمتر کلاه میره که اونم جبران میشه
مهدی
۲۰:۲۳ ۱۶ خرداد ۱۳۹۴
یعنی فکر می کنید اگه 365 روز سال برای کارگر خودرو ساز کار باشد خودرو ارزان می شود !!!! زهی خیال باطل
ناشناس
۱۹:۴۹ ۱۶ خرداد ۱۳۹۴
این چه خبریه؟
اینکه صنعت نیست ، از این بکن به اون بچسبونه
چیزی شبیه جهاد صنعتی لازمه واسه خودرو
alireza
۱۹:۴۸ ۱۶ خرداد ۱۳۹۴
395هزارنفر در سال جون سالم به دربردند
داود
۱۷:۰۱ ۱۶ خرداد ۱۳۹۴
معلومه میخواهید تعطیلات رو از کارگر بنده خدا و خانوادش بگیرید
علی
۱۲:۱۲ ۱۶ خرداد ۱۳۹۴
ناراحت نشید چون هرچه ضرر کنند از مردم میگیرند