GravityLight نیازی ندارد که از طریق شبکه برق یا سلولهای خورشیدی شارژ شود و به هیچ وجه هم از باتری استفاده نمیکند.این لامپ تنها از نیرویی جاذبه استفاده میکند که عامل اصلی ثابت ماندن اشیا بر روی زمین است.
درست است که GravityLight تنها یک لامپ اضطراری کم نور محسوب میشود،اما در کشورهای در حال توسعه میتواند تأثیر به سزایی بر معیشت خانوادهها داشته باشد.شیوه کار این لامپ شباهت بسیاری به آسیابهای آبی داشته به گونهای که نیروی مورد نیاز خود را از حرکت یک وزنه ۲۵ پوندی به دست میآورد. کاربر ابتدا لازم است وزنه را با کشیدن طناب بالا ببرد و سپس در اثر حرکت بسیار آهسته آن به سمت زمین زنجیرهای مغناطیسی نیروی برق تولید میکنند.
در وبسایت شرکت سازنده علت حرکت بسیار آهسته این وزنه،تولید گشتاور زیاد عنوان شده است.این میزان گشتاور به کمک یک اینورتر ولتاژ مستقیم به انرژی الکتریسیته برای روشن کردن لامپ مورد نظر استفاده میشود.با هر بار طی شدن این سیکل، انرژی روشن نگاه داشتن چندین الایدی به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه تولید میشود، البته این میزان با ارتفاع سقف خانه نیز ارتباط مستقیم دارد.
سازندگان این محصول،نمونه اولیه آن را حدود دو سال پیش با کمک کمپین جمعآوری سرمایه اولیه Indiegogo توسعه دادهاند.این در حالیست که نسخه به روز شده آن که بهینهسازیهای فراوانی را در قسمت پایداری و روشنایی دریافت کرده هم اکنون در صف جمعآوری سرمایه باز هم توسط کمپین Indiegogo قرار دارد.سرمایه جمعآوری شده در این طرح نه تنها روشنایی را برای خانههای کشورهای بعضیا آفریقایی به همراه داشته، بلکه موجب راهاندازی کارخانهای در کنیا و ایجاد شغل برای دهها نفر شده است