به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ 15خرداد سال ۱۳۴۲ به عنوان نقطه عطف در آغاز انقلاب اسلامی به شمار میرود و نقطه آغازی برای انقلاب اسلامی گردید و با مجاهدت و ایثار مجاهدان راه خدا به پیروزی رسید و تاروپود رژیمی که اقتدار خود را در وابستگی به ابرقدرتها و نیروی نظامی میدانست مانند تار عنکبوت از هم گسست.
در این روز حدود شمار زیادی از مسلمان انقلابی به خاک و خون کشیده شدند و بدین ترتیب تاریخ ایران اسلامی در روز 15 خرداد ورق خورد و فصل جدیدی در رویارویی مستضعفان با مستکبران گشوده شد.
پانزده خرداد ۱۳۴۲ واقعه ای است که در پی بازداشت امام خمینی در انتقاد به لایحهٔ انجمنهای ایالتی وولایتی رخ داد و منجر به تظاهرات در تهران و قم و سایر شهرهای کشور علیه دولت اسداله علم شد.
پس از این واقعه در تهران و قم و سایر شهرها ،دولت به دستگیری و محاکمه روحانیون و مردم ادامه داد. زندانها از روحانیون و بازاریها و کسبه پر شد و عدهای نیز محاکمه و اعدام شدند.
کرمانشاه نیز از جمله شهرهایی بود که به پشتیبانی از این قیام با رهبریت روحانیون و بازاریان به فعالیت هایی دست زدند. در این میان نقش روحانیت به ویژه آیت الله عبدالجلیل جلیلی کرمانشاهی و آیت الله عطاء الله اشرفی اصفهانی پر رنگ تر بود.
آنها با تشکیل هسته مرکزی روحانیت مبارز با توزیع اعلامیه ها، تشکیل جلسات متعدد، هماهنگی با بازاریان، مهاجرت به قم و تهران، اعتراض خود را نسبت به دستگیری امام، مراجع و کشتار خونین مردم اعلام کردند.
از این رو، ساواک و نیروهای امنیتی بطور گسترده کنترل شهرکرمانشاه را به دست گرفته بودند و بدین منظور کمیته امنیت استان را تشکیل دادند. با وجود این ، بازاریان در صدد تعطیلی بازار برآمدند و علما به تهران مراجعت نمودند.
به گفته مدرس دانشگاه ،15 خرداد شروع حرکتی برای پیروی از امام بود و در سراسر کشور یک حرکت عمومی بود که با رهبری امام و بصیرت مردم اداره میشد.
حجه الاسلام ایرانی افزود: مردم کرمانشاه هم مستثنا نبودند و در این عرصه حضوری فعال داشتند رهبری این حرکت به عهدهی عالمانی بودند که با امام ارتباط مستقیم داشتند و به روشنگری حرکت امام در کرمانشاه میپرداختند.
وی افزود:مردم کرمانشاه نیز همپای مردم کشور در این حرکت عظیم شرکت و نقش بسزایی داشتندو با اهدای خون شهیدان بسیاری در راه انقلاب حمایت خود را از امام اعلام کردندو دین خود را ادا نمودند.
انتهای پیام/ز