سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جنگ نیابتی نزدیک مرز ایران!!

اوباما تلاش می‌کند از طریق برخی کشورها مثل عربستان سعودی یا گروه‌های مسلح مثل داعش به‌عنوان نیروی نیابتی در جنگ با کشورهای مورد نظر ازجمله جمهوری اسلامی ایران استفاده کند. البته واکنش جمهوری اسلامی ایران بسیار سخت خواهد بود.

به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری تسنیم، مقام معظم رهبری در دانشگاه امام حسین علیه السلام با اشاره به برخی خبرها مبنی بر تلاش مشترک دشمنان و برخی  مسئولان سفیه منطقه خلیج فارس برای کشاندن جنگهای نیابتی به نزدیکی مرزهای ایران، تأکید نمودند که پاسداران انقلاب اسلامی و همه پاسداران حریم امنیت ملی در نیروهای مسلح هوشیار و بیدارند و اگر شیطنتی  صورت بگیرد، واکنش جمهوری اسلامی ایران بسیار سخت خواهد بود.

بیان این مطالب در جمع نیروهای مسلح، بیانگر واقعیتی است که فرماندهی معظم کل قوا به نیروهای مسلح و به‌ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قبل از وقوع هرگونه حادثه‌ای هشدار جدی می‌دهند تا این که نیروهای حافظ این مرز و بوم از وقوع حوادث پیشگیری نمایند. 

*   تعریف جنگ نیابتی

جنگ نیابتی، وضعیتی است که در آن  قدرت‌های درگیر به‌جای این که مستقیماً وارد جنگ با یکدیگر شوند، با حمایت‌های مالی، تسلیحاتی و تبلیغاتی از کشورها یا گروه‌های مسلح که با دشمن مقابل یا متحدین دشمن در جنگ هستند، سعی در از بین بردن یا تضعیف پایه‌های اقتدار آن کشور برآیند، ازجمله دلایل اصلی گرایش به‌سمت جنگ نیابتی، هزینه‌های بالای سیاسی، نظامی، انسانی، اقتصادی و. . . جنگ مستقیم است.

*   استراتژی جدید آمریکا
پس از فروپاشی نظام کمونیستی شوروی سابق نظام لیبرالیستی آمریکا دنیا را فاقد هرگونه قدرت در مقابل خود دید. بنابراین برای تسلط بر جهان و اعمال کدخدایی خود نیاز داشت با جنگهای مستقیم در برخی مناطق همچون بالکان، عراق، افغانستان و. . . اهداف خود را محقق نماید. به این منظور آمریکایی‌ها بین سالهای 1991 تا 2010 چندین جنگ را مستقیماً مدیریت کردند.

عدم تحقق اهداف مورد نظر نظام استکبار جهانی از جنگ مستقیم، آنها را به‌سمت جنگهای نیابتی سوق داد. بنابراین، نظام سلطه از سال 2012 بنا به دلایلی، مداخلات نظامی خود را به برخی کشورها و گروه‌های تندرو واگذار کرد.

به‌لحاظ تاریخی در خصوص تقابل نظام استکبار جهانی با جمهوری اسلامی در قالب جنگ نیابتی می‌توان به درگیری گروه‌های ضدانقلاب، منافقین و... در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی و نیز جنگ تحمیلی هشت‌ساله رژیم بعثی عراق اشاره کرد.

امروزه آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند از روش بوش پسر که 150هزار نیروی نظامی را به کشور عراق گسیل و میلیاردها دلار خسارت و 10هزار کشته را به کشورش تحمیل کرد، دست بردارند، بدین ترتیب اوباما تلاش می‌کند از طریق برخی کشورها مثل عربستان سعودی یا گروه‌های مسلح مثل داعش، به‌عنوان نیروی نیابتی در جنگ با کشورهای مورد نظر ازجمله جمهوری اسلامی ایران استفاده کند.

*   علت روی‌آوردن استکبار به جنگ نیابتی
1 ــ  مقرون به صرفه نبودن جنگ مستقیم، به‌خصوص تجربه آمریکایی‌ها در جنگ مستقیم با عراق و افغانستان که خسارت زیادی به‌دنبال داشت.
2 ــ  موفقیت ایران در جنگها، به‌ویژه در جنگ تحمیلی 8ساله نظام استکباری علیه جمهوری اسلامی ایران.
3 ــ  بالا رفتن وزن و جایگاه ایران در منطقه به‌خصوص در بعد نظامی و این که مرز جنگ با ایران از مرزهای آن فراتر رفته است.
4 ــ  کاهش و افول هژمونی نظامی غرب و آمریکا در منطقه.
5 ــ  عدم امکان ورود مستقیم آمریکائی‌ها به جنگ از لحاظ اقتصادی؛ اوباما با کاهش نیروهای مسلح، عدم درگیری مستقیم، باعث بهبود نسبی اقتصاد آمریکا شده است. به همین دلیل مقامات آمریکا چندان تمایلی برای برهم زدن این واقعیت ندارند.
6 ــ  کم‌هزینه بودن جنگ نیابتی.
7 ــ  کاهش قدرت نرم آمریکا در دنیا و منطقه به‌دلیل دخالت‌های زیاد این کشور در جنگهای سخت و نظامی.
8 ــ  عدم‌پذیرش جنگ مستقیم در افکار عمومی آمریکا؛ مردم آمریکا که اصلی‌ترین تأمین کننده هزینه‌های مالی (پرداخت مالیات) و در جنگهای نظامی انسانی هستند با هرگونه دخالت نظامی آمریکا مخالفت خود را کرده‌اند، از سوی دیگر ژستهای حقوق بشری آمریکا در جهان نیز خود به خود محدودیت‌هایی برای  آمریکایی‌ها ایجاد می‌کند.

*   سناریوی محتمل بر جنگ نیابتی
1 ــ  بهره‌گیری از شبه‌نظامیان با الگوگیری از مدل سوریه.
2 ــ  استفاده از دولت‌های منطقه مانند استفاده از دولت بعثی عراق و کشورهای منطقه در جنگ تحمیلی 8ساله.
3 ــ  به وجود آوردن ائتلاف میان چند کشور در مقابل ایران با عمیق نمودن شکاف عرب ــ عجم.

*   اهداف نظام سلطه
1 ــ  فرسایش توان مسلمانان و کشورهای اسلامی و ضربه زدن به تمدن اسلامی.
2 ــ  ایجاد دوقطبی در جامعه ایران.
3 ــ  ایجاد انحراف در مسیر روحیه ضداستکباری مسلمانان منطقه.
4 ــ  فروش سلاح و حل مشکلات اقتصادی که دنیای استکبار با آن مواجه است. در نشست اخیر کمپ دیوید، آمریکایی‌ها توانستند با بزرگ‌نمایی مسائل منطقه و ایران هراسی، 10میلیارد دلار اسلحه به کشورهای عربی بفروشند.
5 ــ  فراهم کردن زمینه‌های تجزیه کشورهای اسلامی؛ به‌طور مثال عراق باید به سه کشور و حتی ایران باید به 10 کشور تجزیه شود.
6 ــ جلوگیری از اتحاد کشورهای اسلامی.
7 ــ  ایجاد حاشیه امن برای رژیم صهیونیستی.
8 ــ  مشغول سازی جهان اسلام به مسائل درونی جهت جلوگیری و کاهش نفوذ ایران در منطقه.
انتهای پیام/

برچسب ها: جنگ ، اوباما ، ایران
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.