«ابراهیم کارخانهای» عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتوگو با خبرنگار
پارلمانی باشگاه خبرنگاران، با بیان این که دولت سال گذشته نیز در یک نوبت قیمت بنزین را حدود 300 تومان افزایش داده بود، گفت: این گرانیهای پشت سر هم اثرات روانی را در جامعه به وجود میآورد.
نماینده همدان تصریح کرد: دولت که تصمیم بر گرانی بنزین داشت، باید این کار را با اطلاع قبلی و بررسی اثرات گرانی بنزین در جامعه انجام میداد اما این عمل به صورت ناگهانی و بدون اطلاع دستگاههای اجرایی به جز وزارت نفت انجام شده مورد ایراد است.
وی ادامه داد: در صورتی که دولت باید از قبل تمهیداتی را در مورد عدم افزایش قیمتهای دیگر کالاهایی که وابسته به حمل و نقل هستند، میاندیشید زیرا صرف این که دولت رقمی را برای افزایش حاملهای انرژی اعلام کند بدون هیچگونه کار کارشناسی شده، مورد قبول نیست.
کارخانهای بیان داشت: دولت باید مردم را از لحاظ روانی آماده میکرد زیرا طی سالها هر زمان که افزایش قیمت در کشور صورت گرفته است اثرات روانی آن بیشتر از میزان افزایش قیمتها در جامعه تأثیرگذار بوده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه افزود: بعد از افزایش قیمت بنزین، گاز نیز گران شد و مطمئناً آب و برق هم افزایش قیمت خواهد داشت و اکنون که در شرایط تحریم به سر میبریم و مردم از لحاظ اقتصادی تا حدودی تحت فشار هستند، افزایش قیمتها به صورت زنجیرهای به طبع روی تورم و افزایش دیگر کالاها تأثیرگذار است.
وی گفت: دولت باید با تمهیدات لازم بودجههایی که میخواهد از طریق افزایش قیمتها به دست بیاورد را با مدیریت بهینه هزینهها و حذف هزینههای غیرمفید و صرفهجویی به دست آورد و این موضوع در بودجه سال 94 نیز گنجانده شده و دولت میتواند از کمترین اعتبار بیشترین استفاده را ببرد.
نماینده همدان با اشاره به اینکه ایجاد جو نارضایتی در مردم باید توسط دولت محاسبه شود، اظهار داشت: صرف درآمدی که دولت از افزایش قیمتها به دست بیاورد، نباید تنها مورد توجه باشد زیرا ارزش این موضوع بیشتر از جنبههای مادی آن است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: ملت ایران صبورانه در مقابل همه تحریمهای دشمنان تاکنون ایستادگی کردهاند و دولت باید به گونهای برنامهریزی کند تا فشار کمتری بر مردم وارد شود.
انتهای پیام/