به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه، "فردریک مایئو،" مسئول توسعه برنامههای اقدام علیه مینها در این سازمان غیردولتی در بیانیهای توضیح داد: آنچه ما در کوبانی مشاهده میکنیم از بدترین کابوسها فراتر میرود: بخش زیادی از شهر نابود شده است و آلودگی به مهمات منفجر نشده از همه انواع آن از نظر شدت و تنوع به سطح بیسابقهای رسیده است.
نیروهای کرد، کوبانی را که پیش از درگیریها 60 هزار نفر جمعیت داشت از داعشیها باز پس گرفتند. این شهر که هفت کیلومتر مربع وسعت دارد، ویران شده است و 80 تا 90 درصد از ساکنان آن به ترکیه گریختهاند.
"آوریل" کارشناسان هندیکاپ اینترنشنال در ماموریت ارزیابی در کوبانی حدود 1000 گودال ناشی از انفجار بمبها را یافتند که شعاع برخی از این گودالها بیش از 10 متر بود.
این شهر به مدت سه ماه صحنه درگیریها بین داعشی ها و نیروهای کرد با پشتیبانی حملات هوایی به اصطلاح ائتلاف بینالمللی بود. این شهر هدف 700 حمله هوایی با بمبهای 250 کیلوگرمی تا یک تنی قرار گرفت. دست کم 40 دستگاه خودرو بمب گذاری شده در مرکز شهر منفجر شد و 20 حمله انتحاری در این شهر به وقوع پیوست.
بنابر اعلام هندیکاپ اینترنشنال، در نتیجه درگیریها، شمار زیادی از مهمات منفجر نشده چه صنعتی و یا دست ساز همچنان در خرابههای ساختمانهای فرو ریخته یا خسارت دیده وجود دارد.
محلههایی که در آن درگیریهای شدیدتری روی داد هنوز تلههای انفجاری را در خود دارد به ویژه تلههای انفجاری که در درون جنازه ها قرار داده شده است. این فنی است که داعشی ها بسیار از آن استفاده میکنند.
به گفته مایئو، مهمات منفجر نشده و تلههای انفجاری تهدیدی روزانه برای افرادی است که از کوبانی گریختهاند و اکنون تلاش میکنند به خانه خود بازگردند. این آلودگی ناشی از سلاح ها مانع از آن میشود که مردم شهر خود را بازسازی کنند و دسترسی به بسیاری از مناطق را غیرممکن میسازد. این اوضاع همچنین مانع از آن میشود که سازمانهای بشردوستانه فعالیت کنند و کمک رسانی ضروری را به مردم آسیب پذیر انجام دهند.
از زمان آزادسازی این شهر، تلههای انفجاری و مینهای ضد نفر دست ساز به کشته شدن بیش از 40 نفر و زخمی شدن شمار بیشتری در روستاهای مجاور منجر شده است.
انتهای پیام/