سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بورس کالای ایران در جاده هزار دهکده، 10 هزار کشاورز

معاملات قراردادهای آتی، برنامه آموزشی «هزار دهکده، 10 هزار کشاورز» را آغاز کرد به طوریکه این بورس امروز از مراکز بزرگ معاملات آتی کشاورزی در دنیا به شمار می رود.

 به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از به پایگاه خبری بورس کالای ایران ، کارشناس ارشد حوزه کشاورزی گفت: برگزاری همایش بورس کالای ایران برای آموزش و آشنایی کشاورزان و تولیدکنندگان استان کرمانشاه در خصوص اجرای ماده 33 قانون بهره وری کشاورزی، اقدامی قابل تحسین در حوزه کشاورزی محسوب می شود به طوریکه بسیاری از کشورهای توسعه یافته دنیا نیز برای توسعه بخش کشاورزی و بالا بردن سطح آگاهی کشاورزان از بازرگانی و تجارت، این راه را پیموده اند.

مرتضی مشایخی به چگونگی آشنایی کشاورزان با معاملات قراردادهای آتی محصولات کشاورزی در بورس کالای دالیان چین اشاره کرد و گفت: براساس گزارش های منتشر شده از کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل  متحد (آنکتاد)، بورس کالای دالیان چین در سال 2004 به منظور تحقق اهداف خود در زمینه توسعه معاملات قراردادهای آتی، برنامه آموزشی «هزار دهکده، 10 هزار کشاورز» را آغاز کرد به طوریکه این بورس امروز از مراکز بزرگ معاملات آتی کشاورزی در دنیا به شمار می رود.

وی افزود: این برنامه آموزشی باعث شد تا اوایل سال 2007، بیش از 40 هزار کشاورز در باره نحوه استفاده از قیمت های قراردادهای آتی برای اتخاذ تصمیمات بهینه کشت آموزش ببینند.

به گفته این کارشناس ارشد بازار کشاورزی، علاوه بر این، برنامه ریزی و آموزش بورس کالای دالیان باعث شد تا سازمان های واسطه از قبیل تعاونی ها، تامین کنندگان نهاده ها، خریداران و تامین کنندگان مالی ( از جمله سازمان های تامین کننده اعتبارات خرد) بتوانند، کارکرد پوشش ریسک را در شرایط قراردادهایی که به کشاورزان پیشنهاد می کنند بگنجانند.

مشایخی در ادامه به تاثیر توسعه معاملات محصولات کشاورزی در بورس های کالایی اشاره کرد و گفت: براساس آمارهای موثق و مستند، در هر کشوری که مبادلات محصولات کشاورزی از طریق مکانیسم های بورس انجام می شود، هزینه های معاملاتی به میزان قابل توجهی افت کرده، سطح تولید و صنعت کشاورزی بالا رفته، نوسان شدید قیمتی و ریسک بازار از بین رفته و در نهایت میزان فقر در میان کشاورزان کاهش یافته است.

این کارشناس در پایان با اشاره به اینکه این گونه اقدامات بورس کالای ایران برای توسعه بخش کشاورزی و حمایت از کشاورزان باید ادامه یابد، اظهار کرد: حمایت از کشاورزان و آشنایی آنها با بازاری شفاف، قانومند و در راستای منافع ملی همچون بورس کالا، نیازمند نوآوری در نهادها، کار مشترک میان کشاورزان، شرکت های خصوصی و سازمان های غیر دولتی و ایفای نقش جدید و تسهیل گرانه تری توسط وزارت جهاد کشاورزی است. 

انتهای پیام/
برچسب ها: کشاورز ، بورس ، کالا ، قیمت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.