سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ظریف در مراسم گرامیداشت روز آفریقا:

در ادبیات سیاسی جدید، آفریقا «قاره فرصت‌ها» نام گرفته است

وزیر خارجه کشورمان با اشاره به اینکه آفریقا در ادبیات سیاسی جدید «قاره فرصت‌ها» نام گرفته به موضوع تروریسم و خشونت وگسترش دامنه این پدیده به آفریقا و سرتاسر جهان پرداخت و از قدرتهای جهانی به دلیل برخورد دوگانه با تروریسم و تقسیم آن به دونوع تروریسم خوب و بد انتقاد کرد.

به گزارش حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، "محمدجواد ظریف" وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شب گذشته با شرکت در مراسم گرامیداشت روز آفریقا که در وزارت امور خارجه برگزار شد، با تبریک این روز و تقدیر از حضور رئیس جمهور اسبق تانزانیا در این مراسم، اظهار داشت: این روز بزرگداشت آغازی شکوه‌مند و رهایی از استعمار برای ملتهای این قاره است و فصل جدیدی از کرامت انسانی را برای مردم آفریقا رقم می‌زند.

وی افزود: این روز برای همه کسانی که در راه آزادی حرکت می‌کنند روز بزرگی است.

ظریف ادامه داد: از بعد اقتصادی شاهد حضور برخی از اقتصادهای جهان با نرخ رشد بالا در افریقا هستیم که در کنار مولفه‌های جمعیت، رقابت پذیری و منابع طبیعی سرشار، چشم انداز عظیمی را برای آینده ترسیم می‌نماید.

وزیر امور خارجه کشورمان اتفاق نظر سران آفریقایی در تشریک مساعی برای رفع فقر و توجه به فرهنگ اصیل آفریقایی را اتفاقی خوشایند توصیف کرد.

ظریف با اشاره به علاقمندی ایران به همکاری با افریقا در تمامی زمینه‌ها اظهار داشت: به منظور تعامل سیستماتیک با این قاره، ایران اقدام به تاسیس ستاد افریقا به ریاست معاون اول رئیس جمهور نموده است و این امر شاهدی بر اراده قوی ایران در گسترش مناسبات دو و چند جانبه با همه کشورهای افریقایی است.

وی با اشاره به اینکه افریقا در ادبیات سیاسی جدید «قاره فرصت‌ها» نام گرفته به موضوع تروریسم و خشونت وگسترش دامنه این پدیده به آفریقا و سرتاسر جهان پرداخت و از قدرتهای جهانی به دلیل برخورد دوگانه با تروریسم و تقسیم آن به دونوع تروریسم خوب و بد انتقاد کرد و وضعیت کنونی یمن را ناشی از همین برخورد دوگانه دانست.

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران که خود قربانی تروریسم است دست همکاری به سوی تمامی کشورهای جهان که نگرشی صادقانه به این پدیده دارند دراز می‌کند.

وی پایان هزاره دوم را پایانی بر آپارتاید به معنای تبعیض نژادی دانست و ابراز امیدواری کرد در هزاره سوم شاهد آپارتاید علمی، اقتصادی و فرهنگی که در بستری غیر قانونی و ظالمانه علیه بسیاری کشورها اعمال می شود ، نباشیم.
 
در این مراسم که با حضور مهمانان ویژه‌ای از جمله سفرای خارجی در تهران همراه بود شیخ السفرای گروه آفریقایی هم طی سخنانی از جمهوری اسلامی ایران به دلیل حسن می‌ه‌مان نوازی تشکر و قدردانی کرد و خواستار توسعه روابط آفریقا و ایران در تمامی زمینه‌ها شد.

معلی حسن معینی رئیس جمهور اسبق تانزانیا از دیگر سخنرانان این مراسم بود که از فرهنگ اسلاممردم ایران تمجید و با اشاره به مشترکات فرهنگی ایران و افریقا به خلقیات پسندیده مردم کشورمان پرداخت. وی در ادامه خواستار توسعه روابط میان ج. ا. ایران و تمامی کشورهای آفریقایی در کلیه زمینه‌ها گردید.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.