به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از بی بی سی، روزانه دو میلیارد فنجان قهوه در سراسر جهان نوشیده می شود و 25 میلیون خانوار زندگی خود را از راه کشت گیاه قهوه تامین می کنند. در 15 سال گذشته، مصرف قهوه 43 درصد افزایش یافته است و محققان از احتمال انقراض "قهوه عربی" -- محبوبترین گونه قهوه در جهان -- خبر می دهند.
124 گونه مختلف از گیاه قهوه وجود دارد و بیشتر آنها از دو دانه عربی و روبوستا رشد می کنند. قهوه روبوستا 30 درصد از تولید قهوه جهانی را به خود اختصاص می دهد.
یک گروه پژوهشی از انگلیس در سال 2012 تصویری از قهوه در اتیوپی -- کشوری که عربیکا بیشترین رویش قهوه را دارد -- منتشر کرد. آنها با یک برنامه رایانه ای تغییرات آب و هوایی آینده این کشور را پیش بینی کردند. تحقیقات آنها نشان داد تا سال 2080، مناطق رویش قهوه عربی 85 درصد کاهش خواهد یافت.
دکتر "آرون دیویس،" مسئول گروه پژوهشی قهوه اعلام کرد: اگر هم اکنون اقدامی صورت نگیرد، در 20 سال آینده رویش قهوه عربی در اتیوپی کاملا متوقف می شود.
پس از این پیش بینیها، تیم تحقیقاتی و شرکای آنها در اتیوپی 25000 کیلومتر از مناطق تولید قهوه این کشور را تحت پوشش خود قرار دادند و شرایط آب و هوایی آن را با تحقیقات خود مقایسه کردند تا راهکاری برای محافظت از صنعت تولید قهوه بیابند. یکی از این راه کارها انتقال مزارع تولید قهوه به عرض های بالاتر جغرافیایی با آب و هوای مساعدتر است.
کلمبیا از جمله کشورهایی است که در طول تاریخ با تولید قهوه ارتباط نزدیکی داشته است. حدود نیم قرن پیش، قهوه 80 درصد از صادرات این کشور را به خود اختصاص داده بود، اگرچه این میزان در سالهای اخیر کاهش چشمگیری داشته است.
انتهای پیام/