سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باقری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:

عربستان نفرتی همیشگی از سوی مردم یمن را به مرزهای جنوبی خود آورد/ آتش بس "ژستی سیاسی" از سوی ریاض

یک کارشناس ارشد روابط بین‌الملل گفت: از آنجایی که موقعیت جغرافیایی یمن به نوعی این کشور را به عربستان پیوند زده است، بحران یمن دیر یا زود پایان خواهد پذیرفت ولی یمن به عنوان همسایه‌ای با مرزهای طولانی با عربستان باقی خواهد ماند و این امر چهره‌ای منفور از عربستان را میان مردم یمن برجای خواهد گذاشت.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران،  جنگ ناتمام عربستان علیه ملت مظلوم یمن که در خاورمیانه در جریان است، هجمه‌های وسیعی از ظلم و ستم را در منطقه غرب آسیا نمایان کرد.

این جنگ موجب گرفتن جان هزاران زن و کودک شد و عربستان علیه حملات خود نه تنها هیچ توجیهی ندارد و فقط به نوعی آن را دلیلی برای اثبات حقانیت خود تلقی می‌کند. اما با ادامه حملات پی در پی سعودی‌ها در یمن و موجی از اعتراضات، این کشور با اعلام آتش بس پنج روزه ذهن افکار عمومی، نهاد‌ها و سازمان‌های بین‌المللی را به تخفیف جنگ علیه یمن منحرف ساخته ولی نتوانسته است بر تعهد پنج روزه خود پایبند باشد.

«محسن باقری» کار‌شناس ارشد روابط بین‌الملل در گفتگو با باشگاه خبرنگاران در همین رابطه، گفت: هدف عربستان برای آغاز حملات، درخواست «منصور هادی» برای مداخله نظامی این کشور بود. لذا عربستان با اعلام هدف اصلی بازگرداندن هادی منصور به قدرت و شکست جنبش مردمی انصارالله مبادرت به حمله به این کشور نمود.
این کار‌شناس ارشد روابط بین‌الملل ادامه داد: پس از گذشت ۵۰ روز از آغاز حملات عربستان علیه یمن نه تنها هیچ دستاوردی در راستای حصول این هدف کسب نکرد بلکه پایان جنگ در شرایط امروز شکست و حقارت دیگری را برای این کشور در تحولات منطقه‌ای رقم خواهد زد.
وی با اشاره به اینکه چه عواملی باعث شد تا عربستان در محاسبات خود علیه یمن از آتش بس پنج روزه استفاده کند، گفت: سه دلیل اصلی برای اعلام آتش بس از سوی عربستان وجود دارد: دلیل اول آنکه علی رغم بایکوت خبری کشتار در یمن، مردم دنیا نظاره گر این تجاوز می‌باشند. کشتار غیر نظامیان از سوی عربستان انتقادات گسترده‌ای را از جانب افکار عمومی دنیا، دولت‌ها و مقامات کشورهای مختلف، موسسات مطالعاتی و اطاق‌های فکر، گروه‌های اجتماعی و.... علیه این کشور برانگیخته است.
باقری افزود: عربستان به عنوان کشوری شکننده در برابر انتقادات، ناگزیر از واکنش به این هجمه‌ها به صورت اعلام آتش بس پنج روزه بود.
این کار‌شناس ارشد روابط بین‌الملل از همسایگی و نزدیکی یمن با عربستان به عنوان دلیل دوم نام برد و خاطر نشان کرد: از آنجایی که موقعیت جغرافیایی یمن به نوعی این کشور را به عربستان پیوند زده است، بحران یمن دیر یا زود پایان خواهد پذیرفت ولی یمن به عنوان همسایه‌ای با مرزهای طولانی با عربستان باقی خواهد ماند و این امر چهره‌ای منفوز از عربستان را میان مردم یمن برجای خواهد گذاشت.
وی ادامه داد: عربستان برای تخفیف نفرت مردم این همسایه دائمی خود، مبادرت به اعلام آتش بس پنج روزه با بعد تبلیغاتی فروان نمود. هر چند این آتش بس نمی‌تواند چندان تاثیرمثبتی در افکار یمنی‌های نسبت به آل سعود بگذارد.
باقری از گفتگوهای مجدد میان ریاض و یمن به عنوان دلیل سوم نام برد و گفت: تقریبا تمام اطراف سیاسی بحران یمن خواستار گفتگوی گروههای یمنی جهت پایان جنگ در این کشور هستند. عربستان نیز سوار بر این موج، گفتگوهای ریاض میان گروه‌های یمنی را با همکاری دولت مستعفی و کشورهای هم پیمانش در حمله به یمن آغاز نمود.

این کار‌شناس ارشد روابط بین‌الملل ادامه داد: از آنجا که بسیاری از احزاب و گروه‌های یمنی، برگزاری گفتگوهای عربی – یمنی برای آن‌ها غیر قابل پذیرش بود، لذا بسیاری از آن‌ها در این گفتگوهای شرکت ننمودند، ولیکن عربستان برای تلاش خود جهت بازگرداندن منصور هادی به قدرت از طریق گفتگوی‌های ریاض، ابتدا بایستی حملات خود به یمن را متوقف می‌کرد زیرا میزبانی گفتگوهای همزمان با ادامه حملات هوایی بسیار مضحک می‌نمود.
وی با اشاره به سیاست آتش بس و نقض آن توسط عربستان، تاکید کرد: آتش بس تنها به عنوان یک سیاست اعلامی و ژست سیاسی از سوی عربستان بود و در عمل شاهد اجرای چنین سیاستی از جانب عربستان نبودیم، زیرا طبق گفته‌های مقامات نظامی یمن در طول ۵ روز آتش بس، عربستان بیش از دویست و پنجاه بار آن را نقض کرد.
باقری تصریح کرد: نباید آتش بس را به مثابه تغییر سیاست عربستان در قبال یمن در این تجاوز تلقی نمود زیرا اعلام آتش بس از سوی عربستان تنها واکنشی ناگزیر از سوی این کشور به فشارهای وارده است.
وی با اشاره به واکنش شورای امنیت به جنگ عربستان علیه یمن گفت: شورای امنیت سازمان ملل متحد به عنوان رکن اصلی حفظ صلح نه تنها حملات عربستان به یمن را محکوم نکرد بلکه با صدور قطعنامه ۲۲۱۶ تلویحا مهر تاییدی بر تجاوز عربستان به یمن زد.
این کار‌شناس ارشد روابط بین‌الملل در پایان با اشاره به واکنش افکار عمومی نسبت به تجاوزات عربستان به یمن خاطرنشان کرد: مهم‌تر از واکنش سازمان‌ها، رویکرد افکار عمومی جهانی به این تجاوز است که این واکنش در مطبوعات و رسانه‌های اجتماعی می‌تواند سیل گسترده‌ای از اعتراضات علیه تجاوز عربستان به یمن را در پی داشته باشد.

انتهای پیام/
برچسب ها: یمن ، عربستان ، نقض ، آتش بس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.