گزارشی درباره...
به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، طبق آمار اعلام شده در زمینه کتابخوانی، 76 درصد از جوانان روزانه کمتر از 30 دقیقه مطالعه میکنند، بر اساس آمار رسمی سازمان اسناد ملی ایران، ژاپن در رده اول مطالعه در جهان قرار دارد که میانگین آن به طور متوسط 90 دقیقه در روز است.
* چه عواملی موجب کاهش مطالعه در افراد میشود؟
سالهاست که با پدیده کاهش میزان مطالعه و عدم گرایش افراد به کتابخوانی مواجه هستیم این روند روز به روز در حال افزایش است.
با توجه به اینکه امروزه سرگرمیهای متعددی همچون اینترنت، ماهواره و غیره برای پر کردن اوقات فراغت افراد طراحی شده است، به ناچار شاهد سوق پیدا کردن افراد به این وسایل سرگرم کننده هستیم.
خانوادهها به جای آموزش فرهنگ کتابخوانی اغلب برای آرام کردن کودکان، آنها را سرگرم به بازیهای رایانهای میکنند برخی جوانان نیز زمان خود را به جای مطالعه و کسب دانش، صرف فعالیتهای غیرضروری همچون استفاده از سایتهای اینترنتی برای برقراری ارتباط با دیگران و یا تماشای فیلمها و برنامههای غیرآموزشی میکنند.
* آسیبهای کاهش مطالعه در جامعه
در کشور ما، سالانه کتابهای زیادی منتشر میشوند اما به دلایل گوناگون بسیاری از آنها خریداری نمیشوند.
امروزه افزایش قیمت کالاها، به خصوص کتاب، باعث شده که افراد کمتر به خرید آن بپردازند.
اگر یکی از معضلها یعنی قیمت بالای کتاب را در نظر نگیریم، عدم معرفی مناسب کتاب به افراد نیز مطرح میشود همچنین توجه و علاقه افراد نیز جزو اصول مهم برای دستیابی به کتاب است در اکثر مواقع افراد کتابهایی را خریداری میکنند اما مورد استفاده قرار نمیدهند.
* چه کنیم که مردم کتابخوان شوند
اولین قدم برای افزایش گرایش افراد به کتابخوانی این است که از طریق برقراری ارتباط با اشخاص که اهل مطالعه و قلم هستند، آنها را به مطالعه علاقهمند کنیم، در واقع اگر افراد در معرض محیطی قرار گیرند که اهل مطالعه هستند، آنها نیز به سوی کتاب و کتابخوانی کشیده میشوند.
نکته دیگر این که در دسترس بودن کتاب شاید بتواند علاقه افراد را به مطالعه برانگیزد، بنابر این اگر کتاب در معرض دید افراد قرار گیرد، آنها تمایل بیشتری برای خرید، تهیه و خواندن آن دارند.
همچنین صحبت کردن در مورد موضوعات کتاب با اشخاص میتواند آنها را برای پیدا کردن و خواندن آن راهنمایی کند.
گزارش از الناز میرزایی
انتهای پیام/