سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بهشت کمونیست های جهان+عکس

شهردار مارینالدا می گوید: من امروز حتی بیشتر از گذشته آرمان گرا هستم.

به گزارش سرویس فضای مجازی باشگاه خبرنگاران،شاید تصور اینکه یک کشور عضو اتحادیه اروپا شهری به شکل کاملا خودمختار با اصول و منشی کمونیستی اداره شود کمی دشوار باشد،اما یک شهرکوچک در جنوب اسپانیا بیش از 24 سال است که به این شکل اداره می شود.

 در نزدیکی شهر سویل در محدوده دولت محلی "اندلس" اسپانیا با جمعیتی 2600 نفره کاملا به صورت مستقل و به وسیله شهرداری اداره می شود.

در این شهر از دغدغه های رایج در بسیاری از اقتصادهای بازار آزاد خبری نیست و رفاه صد درصدی حاکم است.این شهر 2600 نفره از سال 1991 توانست از دولت محلی اندلس اسپانیا حق خودمختاری بگیرد و از آن زمان تا کنون یک شورای 11 نفره و یک شهردار به نام " سانچز گوردیلو" مسئولیت اداره امور این شهر را در دست دارند. 


نمایی از شهر مارینالدا





هیچ کدام از اعضای شورای محلی حقوق دریافت نمی کنند و حتی این افراد به صورت اشتراکی در بیش از 12 هزار هکتار زمین های زراعی این شهر کوچک کار می کنند.

پیش از خودمختاری،زمین های این محدوده متعلق به اشراف و فئودال های محلی بود که در مادرید ساکن بودند اما پس از کسب حق خودمختاری زمین های کشاورزی اموال عمومی اعلام شد و هر فرد مسئولیت اداره زمینی را که داشت به دست آورد.

تعریف کار در این شهر چنین است:شش ساعت فعالیت روزانه در ازای دریافت 47 یورو دستمزد.خانه های این شهر به مدت هفتاد سال با اجاره ماهانه 15 یورو در اختیار افراد قرار می گیرد.این خانه ها دوبلکس و دو خوابه بوده و با زیر بنای 100 متر دارای 100 متر حیاط و محوطه چمن هم هستند.

کار بر روی زمین های زراعی روزانه شش ساعت و با دستمزد 47 یورو




هزینه مهد کودک در شهر مارینالدا 15 یورو ماهانه است.در مارینالدا همه تصمیمات بر مبنای دموکراسی مستقیم و با رای مستقیم عمومی گرفته می شود و همه عواید عمومی در یک "صندوق تعاون" جمع می شود و صرف امور عمومی و توسعه و رفاه مردم می شود.



در این شهر مالکیت خصوصی معنایی ندارد و همه اموال از جمله زمین های زراعی،اماکن عمومی و خانه ها و... در مالکیت عمومی و اشتراکی است.

به هر فرد که در زمین های زراعی کار می کند به صورت مساوی 47 یورو پرداخت می شود و عواید حاصل از صادرات محصولات متنوع کشاورزی این شهر کوچک در صندوق تعاونی ذخیره و با تصمیم شورای شهر و رای گیری مستقیم مردمی صرف امور رفاهی و عمومی می شود.

در زمانی که بحران اقتصادی اروپا از سال 2008 اقتصادهای کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله اسپانیا را در می نوردید،این بحران به هیچ وجه در این شهر کوچک احساس نشد و مردم به زندگی عادی خود به دور از بحران ادامه دادند.

این مساله سبب شد در سال 2012 در یک شهر کوچک دیگر در ایالت کوردوبا نیز جنبشی مشابه به منظور کسب حق خودمختاری و اشتراکی کردن زمین شکل بگیرد اما این جنبش از سوی پلیس ایالت کوردوبا مهار شد.

عبور بدون مشکل اقتصاد شهر مارینالدا از بحران اقتصادی سبب شده است رسانه های اسپانیایی و اروپایی به این شهر توجه ویژه ای داشته باشند و اکیپ های خبری مختلفی به منظور تهیه گزارش خبری و برنامه های مستند از نحوه اداره این شهر و زندگی روزانه مردم به این شهر در رفت و آمد هستند.

سانچز گوردیلو شهردار شهر مارینالدا که از سال 1991 و زمانی که تنها 25 سال داشت شهردار این شهر بوده است،خود در این باره می گوید: عامل بحران اقتصادی در کشورهای اروپایی اقتصاد سرمایه داری است. 

سانچز گوردیلو شهردار مارینالدا


گوردیلو که خود را یک "کمونیست لیبرال" می نامد همزمان عضو مجلس ایالتی اندلس اسپانیا نیز است و مدام به مرکز استان در رفت آمد است.او خودروی شخصی ندارد و هر بار که می خواهد به مجلس برود از یکی از ساکنان شهر که خودروی سواری دارند،درخواست می کند تا او را به ایستگاه راه آهن برساند.

 او در سال 2012 در مصاحبه ای با نشریه آلمانی "یونگه ولت " درباره ایده های سیاسی خود گفت:" من امروز حتی بیشتر از گذشته آرمان گرا هستم چون ما در دو دهه گذشته توانستیم مدینه فاضله خود را بسازیم و در این کار موفق بودیم."

منبع: عصر ایران

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.