به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران سنندج، محمد صالح هژیر در کارگاه آموزشی سلامت زنان در سنندج توجه به سلامت زنان در جامعه را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: ارتقای شاخص های سلامت زنان نیازمند برنامه ریزی مناسب است.
وی افزود:کمبود منیزیم، کمبود آهن، کمبود روی و کمبود ویتامین D و کلسیم را از بیماری های شایع زنان دانست و بر افزایش سطح آگاهی و آموزش زنان در راستای پیشگیری از بروز بیماری ها تاکید کرد.
کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه شناخت اصول تغذیه، ورزش و فعالیت جسمی نقش مهمی در پیشگیری و درمان بیماری ها دارد گفت: نداشتن تحرک و نبود تغذیه مناسب سبب کاهش استحکام استخوان ها در زنان 50 سال به بالا می شود.
هژیر گفت: سرانه مصرف مواد غذایی در ایران با سرانه مصرف جهانی فاصله زیادی دارد.
کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: سالانه 5 درصد تولید ناخالص ملی کشور به دلیل عوارض ناشی از سوء تغذیه هدر می رود.
وی روغن مایع، روغن زیتون، روغن آفتابگردان، روغن کنجد، روغن ماهی و روغن گردو را مفیدترین روغن های غذایی دانست و بر جایگزین کردن آن بجای روغن جامد تاکید کرد.
هژیر 45 درصد علل مرگ و میرهای کشور را ناشی از بیماری های قلبی و عروقی و 12 درصد را هم ناشی از سرطان ها دانست.
وی همچنین افزود: بیماری های مزمن سه درصد، دیابت 1.8 درصد و حوادث 18.7 درصد علل مرگ و میرها را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کردستان درپایان گفت: از میان 800 علل مرگ و میر در ایران 300 مورد ان مربوط به تغذیه نامناسب است.
انتهای پیام/ا